Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

7 karaktärer i tv-serier som chockat oss med sina beslut

23 jul, 2020 
AvLovisa Svedlund
Känner du igen känslan när en karaktär i ens favorit tv-serie gör något man absolut inte väntat sig? Störigt eller kul – här är sju gånger det hänt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 favoritmammor från tv och filmBrand logo
5 favoritmammor från tv och film

 

Vissa karaktärer i ens favorit-tv-serier och -filmer tror man verkligen att man känner. Rory i Gilmore Girls vill mest av allt gå på college. Katniss i Hunger Games är bara otroligt cool – och tar sina beslut därefter. Och Monica i Vänner har ett kontrollbehov som inte går att rucka på.

Så vad händer när våra älsklingskaraktärer plötsligt gör något vi aldrig trodde att de skulle göra? Kanske känner man besvikelse, eller så är det här faktiskt bara en ny sida av karaktären vi inte hade tänkt på fanns tidigare.

Hursomhelst! Här är sju gånger som karaktärer i film och tv-serier chockat oss riktigt ordentligt.

1. När Katniss startar en familj med Peeta i The Hunger Games

Katniss in front of fire, the hunger games
Är Katniss verkligen typen som slår sig ner?

Okeeej, ett liv med Peeta alltså. Men all äventyrslust och räddavärlden-känslor som Katniss går och bär på, var tog de vägen? Och den eviga kärleken till Gale, vad hände med den? Visst kan vi förstå att Katniss och Peeta delar många erfarenheter tillsammans men ändå – lite ur karaktär får man säga.

Annons

2. När Dan och Blair blir ihop i Gossip Girl

Dan och Blair kysser varandra
Dan och Blair är ihop ett litet tag i säsong sex av Gossip Girl.

Absolut en kul plot under en del av serien, men det här förstod vi nog direkt inte skulle hålla. Dan behöver ju verkligen lite mer djup i sin partner, och Blair kanske lite mer lyx och romans. Lite förvånade blev vi allt att karaktärerna inte tänkte på det själva när känslorna blossade upp.

3. När Rory i Gilmore Girls hoppar av Yale 

Rory Gilmore älskar ju skolan mest av allt!

Rory har ju alltid alltid alltid velat gå på college! Visst får man säga att det är ett driv genom hela serien? Och absolut, man kan gå igenom svåra tider. Men att Rory Gilmore skulle välja bort skolan ett tag var inte en plot vi såg komma.

Annons

4. Eller när Lorelai vägrar prata med Rory just därför

Lorelai är annars den mest stöttande mamman i världen.

Kanske ännu mer förvirrade blev vi i Gilmore Girls när Lorelai, morsan som alltid finns där för sin dotter, absolut inte kan stötta hennes beslut den här gången. När Rory hoppar av Yale har de nästan ingen kontakt ett litet tag. En väldigt ny känsla i serien där hela temat är den här nära mor- och dotterrelationen.

5. När Monica i Vänner struntar i att Joey förstör hennes bröllop

Tanken är att Joey ska viga Chandler och Monica i Vänner – men han blir sen från jobbet. Och vad händer? Monica flippar INTE ur. Istället accepterar hon att hon och Chandler får vigas av en grekiskortodox – för dem helt okänd – präst. Och hon som planerat sitt bröllop till perfektion sedan hon var liten.

Annons

När Joey senare kommer in mitt under ceremonin och tar över vigseln, kommer inte heller då något utbrott från Monica. Absolut, ett trött leende, men ingen utskällning. Var tog kontrollbehovet vägen undrar vi lite försynt?

6. När Aidan bedrar sin fru med Carrie i Sex and the City 2

Mjae… skulle verkligen Aidan – den perfekta mannen utan några brister – kyssa Carrie trots att han i Sex and the City 2 har fått både fru och barn? Någon som håller med om att det känns lite utanför karaktären?

7. När Ted hjälper Victoria att fly från sitt bröllop i How I Met Your Mother

Man kan förstå varför Victoria ville lämna sitt bröllop men känns det ändå inte liiiite utanför karaktär att Ted låter sig vara anledningen till att en brud dumpar sin blivande make vid altaret? Han säger ju till och med tidigare i avsnittet att det inte är hans stil. Förvirrande – om än lite uppfriskande.

Inspiration: Buzzfeed

Foto: TT 

LÄS MER: 

Oväntade slut som sabbade hela filmen

12 Netflix-serier för dagar då du vill gråta

9 mammor vi älskar i film och tv-serier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons