7 av Kanye Wests knäppaste bråk någonsin – från Taylor Swift till Taylor Swift

7 av Kanye Wests knäppaste bråk någonsin – från Taylor Swift till Taylor Swift

Säga vad man vill om hans musik, men om det är någonting som Kanye West verkligen kan är det att bråka med folk.
29 juni, 2016

Kanye West är vår tids största musikaliska geni, enligt Kanye West. Han är också en av vår tids bästa twitterbråkare.

Efter att ha släppt en video till sin singel Famous, där Kanye ligger i sängen med nakna vaxdockor av allt ifrån Taylor Swift till Donald Trump, gick artisten ut på Twitter och uppmanade folk att stämma honom.

LÄS OCKSÅ:

Vem är vem? Här är de nakna kändisarna i Kanye Wests nya video

Kim Kardashian, Chris Brown, Taylor Swift nakna i Kanye Wests nya (bisarra) video

Faktum är att flera av personerna i videon är sådana som Kanye West varit i bråk med tidigare. Och i väntan på hur det här fortsätter tar vi en titt på några av Kanye Wests märkligaste utspel – hittills.

1. Det första Taylor Swift-bråket

Det hela började med att en 19-årig Taylor Swift vann pris för bästa kvinnliga musikvideo vid VMA Awards. Kanye höll inte med, så han sprang upp på scenen, snodde åt sig micken mitt i tacktalet och sade att Beyoncé borde ha vunnit.

 

Efter att ha förstört Taylor Swifts största ögonblick ryckte Kanye på axlarna och gick och satte sig igen.

 

Sedan dess har Kanye (typ) bett om ursäkt, och när Taylor Swift på 2015 års VMA Awards delade ut ett hederspris till honom verkade allt vara glömt.

MEN! I och med sin senaste skiva ”The life of Pablo” drog Kanye igång ett nytt Taylor Swift-bråk. Mer om det längre ner. Först måste vi prata om…

 

2. Wiz Khalifa-bråket

2016 hade knappt hunnit börja innan Kanye West fullständigt flippade ur fullständigt på Twitter. Vi tar det steg för steg:

Kanye skrev på Twitter att han tänkte döpa sitt nästa album till Waves.

https://twitter.com/kanyewest/status/692161181562310656?ref_src=twsrc%5Etfw

Rapparen Wiz Khalifa svarade att den ende som hade rätt till det namnet är Max B, som ledde hiphoprörelsen The Wave.

Kanye stod på sig, tills Wiz till slut bad honom att ”röka lite gräs och bli sig själv”.

Kanye trodde att KK stod för Kim Kardashian och skickade i väg 20 arga tweets om alltifrån att Wiz Khalifa hade fina byxor (?) till att han stulit allt han gör, till att han är tillsammans med en strippa (Kanyes tidigare flickvän Amber Rose) till att Kanye äger Wiz Khalifas barn.

Wiz Khalifa-bråket övergick senare i…

 

3. Finger-i-rumpan-bråket

Yup. Amber Rose var nämligen inte alls nöjd med att bli indragen i Wiz Khalifa-härvan, och satte punkt för det hela med att påminna Kanye – och hela världen – om hur intima de varit med varandra.

Så Kanye raderade alla sina tweets och började tycka att Wiz Khalifa var en bra kille.

https://twitter.com/kanyewest/status/692446402811686913?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/kanyewest/status/692449772117069824?ref_src=twsrc%5Etfw

 

4. Paparazzibråken

Kanye Wests paparazzibråk är så många att nöjessajten TMZ har en hel kategori om dem. I sin eviga kamp mot närgångna fotografer har han skickat minst en av dem till sjukhus.

 

5. Pengabråket

Det här är inte riktigt ett bråk, mer bara allmänt storhetsvansinne där Kanye hävdade ha 53 miljoner dollar i skulder och tyckte att Facebooks grundare Mark Zuckerberg skulle ge honom en miljard dollar.

https://twitter.com/kanyewest/status/698926987281371136?ref_src=twsrc%5Etfw

Varför? För att Kanye – som sagt att han tänker bli USA:s president – lovar att göra världen till en bättre plats (om han bara får en futtig miljard först).

https://twitter.com/kanyewest/status/699107972107104257?ref_src=twsrc%5Etfw

Mark Zuckerberg svarade aldrig på Kanyes fråga, men internet svämmade hur som helst över av memes.

 

6. Jimmy Kimmel-bråket

Man får inte driva med Kanye. Det fick pratshowvärden Jimmy Kimmel erfara. Efter en sketch där barn spelade upp en intervju som Kanye gjort med BBC gick Kanye återigen bananas på Twitter, där han sa att Jimmy Kimmels ansikte såg galet ut och att han skulle göra en sketch där Jimmy Kimmel hade sex med Ben Affleck. Because Kanye.

 

7. Det andra Taylor Swift-bråket

Så var vi tillbaka där vi började. Att just Taylor Swift är en av de sovande vaxdockorna i Kanyes nya video kan ha att göra med en textrad ur samma låt.

”I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous”. Kanye fick kritik av Taylor Swifts vänner – så han började twittra igen.

Taylor Swift har ännu inte kommenterat vare sig textraden eller sin nakna vaxdocka i Kanyes video. Men på årets Grammy-gala sade hon något som bara kan vara riktat till Kanye West:

”Som den första kvinna att vinna en Grammy för Årets album två gånger så vill jag säga något till alla unga kvinnor där ute: Det kommer att finnas folk längs vägen som försöker underminera din framgång eller ta ära för det du åstadkommit eller din berömmelse,” började hon.

”Men en dag, när du nått ditt mål, kommer du se dig om och veta att det var du och de du älskade som tog dig dit. Och det kommer att vara den bästa känslan i världen.”