Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

6 snackisar från avsnitt sex av Vår tid är nu

03 dec, 2019 
AvMoa Alfredsson
vår tid är nu
Vilken karaktär tvingas lämna oss i det sjätte avsnittet av Vår tid är nu? ELLE listar ögonblicken du måste ha koll på!
Annons
10 snabba med ​Hedda StiernstedtBrand logo
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt

I flera veckor nu har vi pratat om att det senaste avsnittet varit det mest händelserika och överraskande hittills- och det sjätte är inget undantag. Almarna ska fällas i Kungsträdgården och kravaller bryter ut, Christina försöker ta reda på vart hennes dotter Moa-Li befinner sig och Bellan tar till drastiska åtgärder för att lösa sin ekonomiska knipa…

Här är 6 saker vi bara måste prata om!

1. Ninas hotas av konkurs

När det slutar levereras varor till Ninas anar både Calle och Nina oråd. Efter otaliga försök att få tag på ekonomiansvariga Bellan går Nina själv till banken. Väl där får hon reda på det som vi tittare fick se redan förra veckan – Bellan har snott pengar från Ninas vilket har försatt Ninas i en rejäl skuld. Då kommer självklart allas våran Mirko in i bilden – han vill nämligen köpa restaurangen.

2. Almarna i Kungsträdgården

Det blir jobbigt för Maggan när almarna ska fällas i Kungsträdgården, och det beror inte på att hon vill rädda träden – tvärtom. Medan både Lily och Uno står på demonstranternas sida tycker Maggan att beslutet att ta ner almarna är helt rätt. Det leder till en konflikt mellan Maggan och Lily som får en agree to disagree-lösning.

Lily och Maggan i Kungsträdgården.

3. Astrid har påbörjat sin cellgiftsbehandling

Astrid har påbörjat sin behandling för att bekämpa den leukemi hon lider av. Hon insisterar på att få behandlas hemma och väl då kommer sjukskötaren Yousef till undsättning. Trots att både Astrid och Gustav till en början är tveksamma till Yousef på grund av hans ursprung blir de snabbt förtjusta i honom. Och det blir vi som tittare också. Är det för mycket begärt att önska mer Yousef i rutan? Vi hoppas att han blir en ny återkommande karaktär i serien!

Astrid kämpa för sitt liv.

4. Ingen mer Bellan

Säsongens sorgligaste ögonblick. Bellan tar sitt liv. Ja, vad ska vi säga… Vi kommer sakna våran favorithovmästare. Och serien kommer kännas tom utan honom – vem ska nu komma med alla klockrena kommentarer?

RIP Bellan!

5. Nina och Calle kommer närmre varandra igen

Efter att Nina och Gustav hittat Bellan död i sin lägenhet vänder sig Nina till Calle i sin sorg. Hon känner dåligt samvete efter det telefonsamtal hon hade med Bellan strax innan han tog sitt liv där hon berättade att hon anmält honom till polisen. Calle stannar på Ninas soffa under natten och på morgonen väcks han av att Nina gör sig av med den alkohol hon haft hemma. Vi hoppas på ännu fler Nina och Calle scener i de två kommande avsnitten.

Annons

6. Christina letar efter Moa-Li

Vi sa det förra veckan men vi säger det igen. John är inte klok. Han har skickat iväg Moa-Li och vägrar berätta för Christina vart barnet håller hus. Efter lite lirkande går dock John med på att låta Christina träffa Moa-Li en kort stund. De ses i Kungsträdgården och Christina planerar att fly med sin dotter men stoppas i sista stund av Johns anhängare. I Kungsträdgården träffar hon också Uno och vi hoppas att han kommer kunna hjälpa Christina att få tillbaka sin dotter.

Men det slutar inte där. Christina ber sin enda kompis på gården att ta reda på vart Moa-Li befinner sig. Hon får en adress och beger sig genast dit. Men vem väntar där om inte John. Christina har blivit lurad!

Det är officiellt – Vi hatar John!

Nya avsnitt av Vår tid är nu släpps varje måndag på SVT Play eller går att se 20.00 på SVT. De tidigare säsongerna går att streama på SVT Play nu. Varje vecka kommer ELLE att diskutera det nyaste avsnittet av serien så missa inte det!

Annons

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER:

Annons