Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

6 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 7 vi bara måste prata om!

04 jul, 2019 
AvMoa Alfredsson
Vad händer egentligen i Kanada? The Handmaid's Tale slutar aldrig att överaska! ELLEs Moa Alfredsson diskuterar det senaste avsnittet: Under his eye.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler alert – denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 7: Under his eye

The Handmaid’s Tale slutar aldrig att överaska när det kommer till nya kreativa sätt man kan få människor att begå hemska handlingar i grupp. Som i dagens avsnitt där the Handmaids tvingas till att kollektivt hänga människor Gilead anser begått brott. Redan där förstår vi ju vad för mysiga saker vi har att vänta oss i avsnitt 7: Under his eye!

Här är 6 saker vi måste diskutera!

1. Junes plan

Tack vare nätverket av Marthas som June nu har tillgång till lyckas hon få kontakt med den gråklädda kvinnan som tar hand om Hannah. Efter lite lirkande tar June reda på vart Hannah går i skolan. Och med hjälp av Eleanor Lawrence tar hon sig dit. Det är mycket oklart vad Junes plan är här. Har hon tänkt att hon på något sätt ska lyckas smuggla ut Hannah från det tungt bevakade fängelset, jag menar skolan? Det känns som att June i dagens avsnitt agerar lite Serena-aktigt: hon låter mammakänslorna ta över och tänker inte hela vägen. Och som vi blir varse om i slutet av avsnittet: det får konsekvenser.

Inledningen i dagens avsnitt är jobbig att se.

2. Situationen i Kanada

Vad händer i Kanada? Dom kan väll inte på allvar fundera på att överlämna Nicole till Gilead? Här har vi gått i två säsonger och trott att när man väl kommer till Kanada så är man säker. Då kan man pusta ut. Men tydligen är det mer komplicerat än så. Och vi hatar det!

Annons

3. Emily och Moria

På tal om Kanada. Kan vi ta en stund att uppskatta att Emily är tillbaka i rutan. Och hennes posttraumatiska stress blir inte bättre av att hon är tvungen att svara på en massa frågor från den kanadensiska regeringen angående saker hon gjort i Gilead. Emily måste konfronteras med att hennes brott made sense i Gilead men att man ändå inte komma ifrån att det är mord. Vi är glada att Emily finner stöd hos Moria. Och för att citera Moria själv: Hon har ju inte mördat någon sen hon kom till Kanada, så det är lugnt.

Emily försöker hantera sin posttraumatiska stress.

4. Freds svek

Fred visar sina sanna färgen när han sätter Gilead framför sin Nicole. Och vi undrar hur Serna kommer reagera när hon får reda på det.

Annons

5. Serena scrollar hemnet i DC

Serena är sitt vanliga kalla själv i dagens avsnitt där hon börjar bli mer och mer inne på att en flytt till DC ändå kanske inte är så dumt. Och den insikten hjälps av att hon och Mrs. Winslow besöker ett övergett hus där det är underförstått att dom som bodde där innan gått ett hemskt öde till mötes. Men vad gör det när ljusinsläppet är så fint. Helt känslokall är hon i och för sig inte i dagens avsnitt när det kommer till Fred. Dom verkar hitta varandra i någon form av passionerad (för att vara Gilead) dans. Obehagligt.

Fred och Serena verkar hitta tillbaka till varandra…

6. Do you know what you did?

Under his eye slutar med att Hannahs Martha, som straff för att ha hjälpt June, hängs. Och bägaren rinner över för June när hon får reda på att det är hennes walking buddy, Ofmathew, som ligger bakom hennes död. ”You f—ing bitch!” skriker June innan hon kastar sig över Ofmathew.

Annons

I slutet får också reda på att Hannah och hennes Gilead-familj flyttat. June vet inte längre vart hennes barn befinner sig.

Frågor vi har efter att ha sett dagens avsnitt:

Hur är det att vara sjuk i Gilead?

Får Elenor medicin för sin bipolära sjukdom eller är sånt förbjudet i Gilead? Det sistnämnda känns tyvärr mer troligt.

Varje vecka recapar ELLE den senaste avsnittet i tv-serien The Handmaids Tale. Har du missat något avsnitt? Första och andra säsongen, samt de sju första avsnitten av säsong tre finns just nu att se på HBO nordic.

Läs också:

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Succéromanen The Handmaid’s Tale får uppföljare – 33 år senare

Handmaid’s Tale-regissören gör ny serie – där kvinnorna har makten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons