Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

6 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 6 vi bara måste prata om

28 jun, 2019 
AvMoa Alfredsson
Handmaid's tale avsnitt 6 – snackisar
ELLEs Moa Alfredsson har sett series kanske jobbigaste avsnitt hittills. Och det processar hon genom att lista alla dom viktigaste ögonblicken från avsnitt 6: Household från The Handmaid's Tale.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Artikeln innehåller spoilers från The Handmaids tale avsnitt 6: Household

Är Nick verkligen the bad guy? När kommer Serena ta sitt förnuft tillfånga? Och hur går man vidare med sin dag efter att man sett en kvinnas mun ihophäftad? Vi har så många frågor efter att ha tittat på det jobbigaste The Handmaid’s Tale-avsnittet hittills. Här är 6 saker vi bara måst prata om.

1. Seriens kanske värsta scen

Och med värsta menar vi vidrigaste. Ingen lämnades oberörd efter att June träffat the handmaid i Winslow-hushållet i Washington. Om vi trodde att det inte kunde bli värre för June och övriga handmaids så hade vi fel. I Washington har har de nämligen tagit beslutet att häfta ihop kvinnornas munnar. Och det är så tufft att se att det bara kan liknas vid en skräckfilmsupplevelse.  När till och med Aunt Lydia tycker det är att gå för långt, ja då vet vi verkligen att vi hamnat i en sjuk värld.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I Washington är situationen för The Handmaids värre än någonsin!

2. Välkomna till huvudstaden!

Washington är inte längre den stad vi känner igen och är vana vid. Och det blir extra tydligt när vi får se den förstörda Lincoln statyn – slaveriet är inte längre avskaffat. Och det var intressant att få en inblick i huvudstaden där saker och ting just nu är värre än någonsin. Och det ger oss en föraning om vart resten av Gilead är påväg. Om inget drastiskt händer snart.

June och Serena framför den förstörda statyn.

3. Huset fullt

Fred och Serena blir alldeles till sig i trasorna när dom upptäcker att commander Winslow och hans fru har sex barn. Barn är den ultimata statusmarkören i ett land där alla annars ser likadana ut. Och paret Waterford verkar trivas nära makten. Kul för dom.

Åh va allt är normalt och härligt hemma hos familjen Winslow… INTE!

4. Är världen upp och ner?

June och tant Lydia har sin kanske mest känslosamma scen ihop denna säsong. Och tant Lydia är en svår karaktär att förstå sig på. Under tre säsonger har hon inte hållit sig ifrån att skada eller rent ut sagt tortera sina handmaids, men hon verkar då och då även kunna känna kärlek för dem. Och i dagens avsnitt pratar hon högtidligt om hur gärna hon vill hjälpa June. Hon är en hycklare som man älskar att hata.

Vad har hänt med världen? Idag var Lydia nästan snäll…

5. Vi är fortsatt arga på Serena

Har Serena tagit sitt förnuft tillfånga? Nej. Är Serena fortfarande den mest irriterande och frustrerande personen vi känner? Ja. Och därför är det så tillfredsställande när June får in några verbala träffar på den själviska karaktären. Även om Serena försöker spela kall så vet vi bättre, Junes röst ekar i hennes huvud. Må hon drömma mardrömmar.

May the lord låte Nicole få stanna i Kanada!

6. Nick, Nick, Nick…

Här har vi i flera avsnitts tid diskuterat Serena och Lydia som två frustrerande och svåra karaktärer att förstå när vi egentligen skulle ha fokuserat all den tiden på att ta reda på WTF Nick håller på med? Och har hållit på med. Han har alltså varit med och slagits för det Gilead vi känner och hatar. Och som Serena så nöjt sa: Han har under all denna tid inte sagt ett ord om detta till June.

Frågor vi har efter att ha sett dagens avsnitt:

1. När kommer The Waterfords att bli påkörda av en lastbil?

Jag frågar åt en kompis.

Annons

2. När börjar upproret vi alla väntar på?

För varje avsnitt som går blir man argare och argare. Och nu väntar vi bara på att upproret ska starta. Att något ska göras för stoppa Gilead. Vi klarar inte att se June gå igenom fler vidriga situationer. Vi har väntat i två och en halv säsong, vi behöver en vinst nu!

Varje torsdag diskuterar ELLEs serienörd Moa Alfredsson det nyaste avsnittet från vår favoritserie The Handmaid’s Tale. Har du missat de tidigare två säsongerna? Alla avsnitt finns just nu att se på HBO nordic.

Läs mer:

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 4 vi måste prata om

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 5 vi bara måste prata om

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons