Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

6 kändisar om varför det är bra att bråka ibland

15 jun, 2020 
AvMalin Ny
Kändisar som tycker att det är bra att bråka ibland.
Bråkar du och din partner ofta? Det behöver inte nödvändigtvis vara något negativt. Här är kändisarna som är öppna med konflikterna i sina relationer – och varför att det är positivt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

De flesta av oss gillar nog inte att bråka särskilt mycket, men ibland går det helt enkelt inte att undvika konflikter med sin partner. Att bråka då och då behöver inte heller vara särskilt negativt utan istället ett tecken på att relationen fungerar bra. En studie från 2012 visade till exempel att par som bråkar håller ihop längre – det vill säga att tillfällig aggression och bråk bäddade för en mer stabil framtid istället för att sopa problemen under mattan. Det är framförallt de argumenterande bråken som anses vara positiva – inte destruktiva bråk med andra ord.

Stjärnorna är givetvis inte heller skonade från vanliga relationsbråk. Här är sex kändisar om varför det är bra att bråka ibland.

Katy Perry om att utvecklas av att bråka:

Katy Perry har öppnat upp om sin relation med Orlando Bloom flera gånger.
Katy Perry har öppnat upp om sin relation med Orlando Bloom flera gånger.

Katy Perry har varit tillsammans med skådespelaren Orlando Bloom i fyra år och paret väntar sitt första gemensamma barn senare i år. I en radiointervju i On Air with Ryan Seacrest framhöll sångerskan nyligen att det finns mycket ”friktion” i förhållandet. Något som Perry inte ser som något negativt, utan snarare positivt.

Annons

– Jag har medvetet eller undermedvetet valt en partner som ser till att jag hela tiden utvecklas till att bli den bästa versionen av mig själv. Det finns massor med friktion mellan oss men det leder samtidigt till något vackert, sa hon och fortsatte:

– Det är helt enkelt en sådan relation vi har. Vi bråkar och kommer tillbaka varje gång.

Sophie Turner om att få hjälp av att bråka:

Sophie Turner har berättat att hon och Nick Jonas bråkar en del.
Sophie Turner har berättat att hon och Nick Jonas bråkar en del.

Game of Thrones-stjärnan Sophie Turner och Nick Jonas gifte sig i Las Vegas år 2019 och i Frankrike ett par månader senare. I en intervju har hon dock avslöjat att paret gjorde slut dagen innan Las Vegas-bröllopet, och Turner har också sagt att uppbrottet och konflikterna med Nick på ett sätt räddade hennes liv.

Annons

– Jag var inne i en fas där jag inte mådde bra alls mentalt. Han sa att ”Jag kan inte vara med dig till det att du börjar att älska dig själv, jag kan inte se att du älskar mig mer än dig själv”. Att han sa så räddade faktiskt mitt liv, på ett sätt.

Neil Patrick Harris om att våga uttrycka sina känslor:

Neil Patrick Harris och David Bartke.
Neil Patrick Harris och David Bartke har fått bättre kommunikation av sina bråk.

Skådespelaren Neil Patrick Harris har varit gift med maken Burtka sedan 2014 och har i flera intervjuer sagt att bråken har hjälpt dem att kommunicera mer effektivt.

– Ni behöver prata ut om saker, och om det innebär att du får höja rösten så får du helt enkelt göra det, har han tidigare sagt i en intervju med ET Online.

Beyoncé Knowles om att våga ta sig igenom konflikter:

Beyoncé Knowles-Carter och Jay-Z
Beyoncé Knowles-Carter och Jay-Z har tagit sig igenom tuffa perioder.

Beyoncé Knowles-Carter har alltid varit öppen med att hon och maken Jay-Z har haft sina konflikter – att lyssna på hennes skiva Lemonade var i princip som att bevittna ett enda stort relationsbråk. Dock har de alltid tagit sig igenom sina tuffa perioder och konflikter.

Annons

– I min familj har det funnits en rad trasiga relationer, maktmissbruk och problem med tillit. Det var först när jag tydligt kunde de det mönstret som jag kunde lösa de konflikterna jag hade i mitt eget förhållande, har hon sagt i en intervju med Vogue.

Ariana Grande om att lära känna någon på djupet genom bråken:

Ariana Grande tycker att man lär känna någon på djupet genom konflikter.
Ariana Grande tycker att man lär känna någon på djupet genom konflikter.

Ariana Grande, som nyligen gick ut med att hon dejtar Dalton Gomez, tycker att bråk är en del av att älska någon och att man lära känna någon på djupet av konflikterna.

– När du älskar någon djupt lär du dig vilka demoner de lever med och du inser att de sårar dig på grund av att de själv är sårade inombords. De kämpar inombords utan att de själva kanske inte ens vet om det, så de tar ut det på dig och bråkar med dig, har hon skrivit i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

Måns Zelmerlöw om vikten av att rensa luften:

Måns Zelmerlöw och Ciara Janson.

Måns Zelmerlöw avslöjade nyligen att han och frun Ciara bråkar en hel del – och att han själv ser det som något positivt. I en intervju i Nyhetsmorgon i TV4 berättade han om en av sina nya låtar som handlar om just han och fruns konflikter.

Annons

– Den handlar om att vi bråkar mycket. Jag tror att det är bra att vi gör det, att man får rensa luften och börja på ny kula tiden och att det inte ligger något gammalt groll i bakvattnet hela tiden. Jag tror att vi älskar varandra mer på grund av att vi bråkar, säger Måns.

Viktigt!

Om du istället vet med dig att era bråk är av destruktiv karaktär kan du vända dig till en tjejjour, ungdomsjour eller kvinnojour. På tjej- och ungdomsjourerna kan du prata med någon som lyssnar, förstår och som kan hjälpa dig att hitta vägar ur din relation. Flera kvinnojourer kan även erbjuda skyddat boende till kvinnor som behöver komma bort från en nedbrytande eller farlig relation.

Du hittar alla tjejjourer och ungdomsjourer här och alla kvinnojourer på Roks och Unizons hemsidor.

Foto: TT

LÄS MER:

Allt om relationen mellan Gigi Hadid och Zayn Malik

Josefin Dahlberg berättar om relationen med Josef Fares

Josephine Bornebusch gör relationsserie om social distansiering

Annons