6 filmer och tv-serier från 2019 som är värda din tid

Bra tv-serier och filmer från 2019

Inget är så tråkigt som att inte hitta rätt film eller tv-serie när man äntligen slagit sig ner i soffan. Här är lösningen: 6 filmer och tv-serier som helt enkelt är värda din tid!
25 september, 2019

Det ska jobbas, det ska umgås, det ska kanske tränas och det ska eventuellt tas någon dusch då och då. Kanske ska en hårinpackning masseras in eller så behöver håret klippas. Och du måste göra matlådor för att du tänkte unna dig den där nya parfymen istället för en onödigt dyr utelunch.

Med andra ord: Stunden då du äntligen sjunker ner i soffan/sängen/annan valfri plats med tillgång till bra wifi och en skärm är dyrbar.

Och det värsta som finns är ju att slösa dessa ovärderliga minutrar – kanske timmar om det är en riktigt bra dag – på att bläddra och leta.

Lugn, vi har gjort jobbet åt dig! Här kommer 6 filmer och tv-serier från i år som är värda din tid!

Someone great – Netflix


Someone great - film på Netflix

Foto: Netflix

Konstant lever drömmen om att hitta en film eller tv-serie som levererar quotes värdiga Sex and the city-printscreens. Och här har vi en tävlande! Den romantiska komedin Someone Great handlar om musikjournalisten Jenny som varit tillsammans med sin kille i en evighet. Plötsligt gör han slut och hon vet inte hur hon ska hantera situationen. Det här kanske låter jättestereotypt och tråkigt. Men grejen är att det är hennes tjejkompisar som gör hela filmen. Vassa citat, mycket svordomar, fest och det finaste med vänskap gör den här filmen värd att se!

Euphoria – HBO


Euphoria på HBO

Foto: HBO

Zendaya gör huvudrollen som 17-åriga Rue som precis skrivits ut från rehab i tv-serien Euphoria. Hon träffar Jules och det går inte att inte bli berörd. Sex, droger, sociala medier och livet som tonåring paketeras i ett format som är så effektivt och cinematiskt att du inte kommer vilja sluta titta. Filmtekniken, de unga skådespelarnas insatser och de allvarliga – men viktiga ämnen som tas upp – gör Euphoria till en succéserie. Och då har vi inte ens nämnt sminket som inspirerat en hel beautyvärld att våga mer. Se!

Unbeliavable – Netflix


Unbeliavable på Netflix

Foto: Netflix

Unbeliavable är en välgjord miniserie på 8 avsnitt som är baserad på en stor artikel med titeln An Unbelievable Story of Rape, som handlar om en serie våldtäkter i Washington och Colorado mellan 2008-2011. I serien får vi följa karaktären Marie som blivit våldtagen men anklagas och åtalas för att ha ljugit om det. Unbeliavable har fått beröm för att den sticker ut i brottsgenren och äntligen får vi en serie med ett kvinnligt perspektiv, som på ett subtilt, men ack så kraftfullt sätt visar problematiken kring sexbrott. Jobbig, viktig och sevärd.

Heder – Viaplay


Heder på Cmore och TV4play

Foto: Cmore

Advokatfirman Heder företräder främst kvinnor utsatta för vålds-och sexualbrott. Alexandra Rapaport, Anja Lundkvist, Julia Dufvenius och Eva Röse spelar advokater som alla bär på egna hemligheter. Tänk dig Big little lies (bonustips om du inte sett den!) möter svensk kriminalare. En handling med intriger, brott, business och kärleksliv, snyggt filmad i citymiljö gör Heder extremt sevärd!

Fyre: The greatest party that never happened – Netflix


Fyre festival på Netflix

Foto: Netflix

Är du mer av en dokmentärperson? Då är detta för dig. Fyre festival marknadsfördes som en superlyxig festival på en exklusiv privat ö. Modeller som Kendall Jenner och Gigi Hadid tillhör några av de framstående influencers som gjorde reklam för festivalen i sina sociala kanaler. Men när gästerna, som betalat dyrt för sina biljetter, började anlända, visade det sig att i princip ingenting fungerade. Det fanns inte mat nog och ingenting såg ut som på bilderna. När du inte tror att det kan bli värre eller att huvudpersonen i det här kaoset – arrangören Billy McFarland – kan bli mer stressad, blir allt 10 gånger värre. Sevärd och tänkvärd om kraften i reklam!

Fartblinda – C more/Tv4


Fartblinda på Cmore

Foto: Cmore

Julia Ragnarsson spelar hungrig journalist mot Matias Varela som är vd på bank. Samtidigt som de har en kärleksaffär börjar Ragnarsson gräva i banken, som uppenbarligen fifflar. Det visar sig dessutom att en viss person på hennes eget jobb också fifflar… Handlingen kretsar kring kärlek, makt och pengar, förpackat i ett format som påminner om Snabba cash med inslag av James Bond-musik. Sevärt för spänningen!

Läs mer:

Alla nya filmer och serier på Netflix i oktober 2019

Nya filmer, dokumentärer och serier på HBO i oktober 2019

Nya serier och filmer på Viaplay i september 2019