5 utvalda nya tv-serier att kolla på i februari

Evin Ahmad i Förhöret på Viaplay

Foto: Viaplay
Dejting som nyskild, verklighetsbaserat drama och en galen chef. Februari innebär nya spännande tv-serier. ELLEs Louise Åström har valt ut 5 premiärer att se fram emot.
30 januari, 2023
Fyra feel good-serier du inte vill missa på HBO
0:48

Efter reklamen: Fyra feel good-serier du inte vill missa på HBO

(0:48)

Slå på ljud

Snart är det vår. Förutom solsken och tulpansäsong innebär det nya tv-serier att njuta av. Här är fem utvalda nyheter och säsonger att kolla på under februari.

5 nya utvalda tv-serier med premiär i februari 2023:

Fleishman is in trouble – Disney+

Fleishman is in trouble

Lizzy Caplan som Libby Epstein och Jesse Eisenberg som seriens huvudperson, Toby Fleishman.

Foto: Disney+

Nyskilda 41-aringen Toby Fleishman tar sig an dejting-appar. Men under första sommaren som singel försvinner hans exfru Rachel och plötsligt är han ensam med deras två barn utan att veta var hon tagit vägen. Föräldraskap måste balanseras med vänner, jobbet och singelkvinnorna på Manhattan. Frågan är samtidigt hur Toby ska ta reda på vad som hänt med exfrun. I rollerna syns Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan och Adam Brody.

Fleishman is in trouble har premiär på Disney+ den 22 februari.

Limbo – Viaplay

Tv-serien Limbo på Viaplay

Louise Peterhoff, Rakel Wärmländer och Sofia Helin spelar mot varandra i Limbo.

Foto: Viaplay

Limbo är namnet på Viaplays nya verklighetsbaserade dramaserie. Rakel Wärmländer, Sofia Helin och Louise Peterhoff spelar tre vänner vars liv tragiskt vänds upp och ned när deras respektive söner olovligt lånat en bil och är med om en bilolycka. Berättelsen bygger på en självupplevd händelse i Rakels liv. Tv-serien kretsar kring starka teman som relationer, ovisshet och förtvivlan. Kvinnornas relationer till varandra sätts på spel – och därmed familjerna på prov.

Limbo har premiär på Viaplay den 12 februari.

You, säsong 4 – Netflix

Säsong 4 av You på Netflix

Penn Badgley i rollen som Joe och Lukas Gage som Adam.

Foto: Netflix

Joe, eller vilket nytt namn han eventuellt kommer välja på grund av att han byter identitet varje säsong, är tillbaka. I fjärde säsongen av You är han lärare i London. Dessutom verkar han ha hittat ett nytt förmöget umgänge. Problemet denna säsong (förutom att han är en massmördare) är att det verkar finnas någon annan som ägnar sig åt samma sak. Dessutom närmare än han först anar. Plötsligt tvingas Joe agera detektiv. Förhoppningsvis kan hans stalker-kunskaper användas till något vettigt för en gångs skull.

Säsong 4 av You släpps på Netflix i två delar. Den första har premiär den 9 februari och den andra den 9 mars.

Förhöret – Viaplay

Förhöret på Viaplay

Lars Mikkelsen och Evin Ahmad i Förhöret.

Foto: Henrik Ohsten

Christinas död har varit ett mysterium sedan första säsongen av Förhöret. I trilogins avslutande del ska sanningen äntligen fram. En video får stor betydelse. Det visar sig att någon spelat in det som tidigare avskrivits som självmord. Under åtta intensiva konfrontationer möter nu affärsmannen Holger Lang familj, vänner och fiender. Allt för att ta reda på vad som egentligen hänt med hans uttänkta arvtagare Christina. Sverrir Gudnason och Evin Ahmad spelar mot danska stjärnor som Lars Mikkelsen och Pilou Asbæk.

Säsong tre av Förhöret har premiär den 26 februari.

The Consultant – Prime video

Tv-serien The Consultant på Prime video

Brittany O’Grady och Nat Wolff i The Consultant som är baserad på boken från 2015 med samma namn.

Foto: Michael Desmond

The Consultant är en thrillerkomedi i åtta delar baserad på Betley Littles roman från 2015 med samma namn. Konsulten Regus Patoff anställs för att förbättra verksamheten på ett appbaserat spelföretag. Men plötsligt börjar personalen uppleva nya krav och utmaningar som sätter allt på spel. Till och med deras egna liv. I rollerna syns Christoph Waltz, Nat Wolff, Brittany O’Grady och Aimee Carrero. Dessutom regisserar den svenska regissören Charlotte Brändström två av avsnitten.

The Consultant har premiär på Prime video den 24 februari.

Här är 5 Feelgood-serier på Netflix
0:54

Efter reklamen: Här är 5 Feelgood-serier på Netflix

(0:54)

Slå på ljud