Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

5 svenska serier att streama i december 2023

29 nov, 2023 
AvPenellope Ness
5 svenska serier att streama i december 2023
Lys upp julmånaden med dessa fem spännande svenska tv-serier – från gripande kriminaldramer till fängslande ungdomskärlek. Perfekt för att göra de mörka och kalla dagarna minnesvärda och underhållande.
Annons

Hittills har hösten och vintern 2023 levererat ett imponerande urval av tv-serier, och här är fem utvalda pärlor som du helt enkelt inte får missa. Dessa serier bjuder på en kombination av spänning, kärlek och en ordentlig dos dramatik.

5 SVENSKA TV-SERIER ATT SE I DECEMBER 2023:

Så här års är det perfekt att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och stäckkolla filmer och tv-serier. Här är de svenska tv-serierna som du bara måste se innan årets slut!

Sanningen

TV4 Play

Sanningen

Den här efterlängtade tv-serien har premiär på juldagen. Kriminaldramat, skapat av Camilla Ahlgren, tar oss på en resa där Sofia Helin och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna. Utöver det klassiska mysteriet skildrar Sanningen ämnen som systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man hanterar trauman. Ett måste för alla som söker en gripande och tankeväckande tv-serie som sträcker sig bortom det konventionella.

Annons

Ondskan

TV4 Play

Onskan

Jan Guillous tidlösa mästerverk, som tidigare belönades med en Oscar-nominering som storfilm, återvänder i en ny tappning. Ondskan bjuder på en fascinerande skildring av Erik Pontis uppväxt på Stjärnsberg, där kamratuppfostran präglar hans resa. Med inslag av romantik, spänning och en dos frustration är detta en serie som du inte vill missa.

Sugarbabe

SVT Play

Sugarbabe

Denna dramaserie på SVT fångar essensen av dagens unga generation genom att väva in oskyldiga TikTok-danser med en djupdykning i de utmaningar och övergrepp som präglar de unga tjejernas verklighet. Sugarbabe utforskar hur en desperat strävan efter pengar och tillgång till sociala medier lätt kan leda dagens ungdomar in på fel väg.

Annons

Gaslight

SVT Play

Gaslight

Följ Nora (Julia Heveus) och hennes bästa vänner Sara (Ella Sandberg) och Charlie (Joakim Olsson) i denna gripande serie. Med en kombination av intensiva fester och ständiga samtal om komplicerade kärleksproblem, målar Gaslight upp en berättelse om en nedåtgående spiral där vänskap och drömmar hamnar på spel. En komplex och fängslande skildring av unga människors verklighet.

Top Dog

TV4 Play

Top dog

Säsong 2 av Top Dog bjuder in dig till en värld där ett mystiskt försvinnande förenar två helt skilda världar. Tittarna får följa juristen Emily och den villkorligt frigivna Teddy, ett omaka par med olika viljor och drömmar. Serien kastar in dem mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp, och ingenting är som det verkar.

Annons

Sätt dig bekvämt och låt dessa tv-serier göra julmånaden lite extra minnesvärd!

Foto: SVT, TV4, TT

Annons