Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

5 smarta detaljer du missat i The White lotus säsong 2

24 nov, 2022 
AvLouise Berglund
White lotus season 2
Målade statyer av kvinnohuvuden, en medvetet kopierad filmscen – och ett sexfixerat intro med ledtrådar. Har du koll på alla referenser i nya The white lotus? Här är detaljerna du förmodligen missat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nya julfilmer på NetflixBrand logo
Nya julfilmer på Netflix

Den efterlängtade andra säsongen av The white lotus har äntligen haft premiär. Tv-serien utspelar sig inte längre på Hawaii utan har istället flyttats till Sicilien och en ny resort i samma koncern. Där får vi följa en ny grupp hotellgäster – med ett undantag. Jennifer Coolidge är tillbaka som den rika gästen Tanya. Med sig har hon även sin man Greg hon mötte i första säsongen, spelad av Jon Gries.

Förmodligen är en av anledningarna till att du kollar på serien det smarta manuset. Vem kan motstå en mörk satir i vintermörkret? Men faktum är att tv-serien innehåller en hel del detaljer du förmodligen missat, så kallade easter eggs.

Annons

Här är 5 detaljer du förmodligen missat i The white lotus säsong 2:

1. Kvinnorna på solstolarna har tävlat i amerikanska Robinson

Skådisarna i The White lotus har varit med i Survivor
Kara Kay och Angelina Keeley har medverkat i programmet Survivor.

Seriens skapare, Mike White, har tävlat i det amerikanska programmet Survivor. Alltså det vi kallar Robinson. Kvinnorna på solstolarna i första avsnittet, som Daphne pratar med innan hon hittar en död kropp, har varit med i samma program. De heter Kara Kay och Angelina Keeley och tävlade i samma säsong som Mike medverkade i. Faktum är att det här inte är första gången Mike valt att casta en tidigare Survivor-deltagare. Bartendern i säsong ett spelades av hans medtävlande Alec Merlino som inte är skådis, men däremot jobbar som bartender.

Annons

2. Introt till säsong två visar exakt vad The white lotus kommer handla om

Introt till säsong 2 av The White lotus på HBO Max
Notera det sensuella introt!

Säsong ett hade ett lugnare ledmotiv och som en person som är besatt av just introlåtar noterade jag snabbt att man valt att arrangera om ledmotivet till säsong två – men behålla vissa delar. Det är typ en technoversion av den första låten. Den som studerat bilderna som syns i introt har förmodligen också noterat att allt kretsar kring en sak: sex. Säsong två handlar nästan uteslutande om sex och relationer. Framför allt testas gränserna ordentligt när det kommer till etik och moral.

Annons

3. Det betyder statyerna som pryder hotellet

Testa di moro-statyer i säsong två av The White lotus
Hotellet är fullt av Testa di moro-statyer.

Något som ofta syns i närbild i varje avsnitt av The white lotus är de många statyerna av målade kvinnohuvuden. De kallas Testa di moro och redan tidigt i säsongen förklarades den sicilianska legenden för tittarna. En man kommer till Sicilien och blir kär i en ung kvinna. Men det visar sig att han har fru och barn hemma. Kvinnan dödar mannen och skär av hans huvud. Det här har många tittare dels tolkat som en ledtråd kring tv-seriens teman sex och otrohet. Men också som en ledtråd kring vilken typ av mord som kan komma att ske.

Annons

4. Laura Dern är (faktiskt) med i The white lotus säsong 2

Gästen Dominic (spelad av Michael Imperioli) har varit otrogen mot sin fru. Igen. Hon är inte med på resan av förklarliga skäl och i början av säsongen får vi se hur han ringer ett samtal till frun på sitt hotellrum. Jag tänkte inte på det då men rösten tillhör ju välkända skådisen Laura Dern! I avsnitt fyra handlar Dominic en brosch till henne att ta med hem men tittarna har fortfarande inte fått se en skymt av henne i rutan. Michael Imperioli har publicerat ett inlägg på Instagram där han uttrycker sin glädje över att hon ingår i casten. Förhoppningsvis får vi se mer av Larua Dern, kanske i egen hög person.

Annons

5. En scen från en gammal film återskapades i avsnitt tre

Filmen L’Avventura och scenen i White lotus säsong 2 är likadana
Monica Vitti i filmen L’Avventura och Aubrey Plaza i The white lotus.

The white lotus innehåller flera filmreferenser. Avsnitt tre kretsar mycket kring karaktären Berts stora intresse för filmen Gudfadern. Han har bokat en guidad tur för sin son Dominic och sitt barnbarn Albie för att uppleva platserna på Sicilien där filmen spelades in. I samma avsnitt har man valt att återskapa en känd scen från filmen L’Avventura. Ni vet när karaktären Harper (Aubrey Plaza) åker till Noto med karaktären Daphne (Meghann Fahy)? Scenen där hon går ensam på torget och upplever att alla män plötsligt stirrar på henne är tagen från Michelangelo Antonionis film från 1960 med Monica Vitti. I en intervju med Variety har serieskaparen Mike White berättat att hyllningen till filmen var en spontan idé från filmaren Xavier Grobet som insåg att de befanns sig på samma plats som originalfilmen. Den uppmärksamma har förmodligen också noterat att Tanya, inför sin drömdejt beskriver hur hon vill åka runt på Sicilien precis som Monica Vitti.

Se kändisarna som gifte sig i ItalienBrand logo
Se kändisarna som gifte sig i Italien
Annons