Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 9 vi bara måste prata om!

18 jul, 2019 
AvMoa Alfredsson
Ny dag och nya problem i Gilead. Varje vecka diskuterar ELLEs Moa Alfredsson om det senaste avsnittet av den hyllade serien The Handmaid's Tale. Och med bara några avsnitt kvar av den tredje säsongen hittar June ett nytt sätt att förgöra förtryckarstaten inifrån.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler alert – Denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 9: Heroic.

Efter dagens avsnitt kommer vi aldrig kunna lyssna på Belinda Carlisles Heaven is a place on earth på samma sätt igen. Ooh, baby, do you know what that’s worth? Dripp dropp borta från Ofmathew. Ooh, heaven is a place on earth. Närbild på Junes rödsprängda ögon. Ooh, heaven is a place on Gilead.

Här är 5 saker från avsnitt 9 av The Handmaid’s Tale som vi bara måste prata om:

1. June närmar sig sin breaking point

Vi har varit många som under loppet av säsong 3 undrat var June är påväg. Till skillnad från den June vi känner (och älskar!) från tidigare säsonger, så har den June vi mötts av i dom senaste avsnitten varit kallare, impulsivare och mer självisk. Inget vi kan klandra henne för dock. I dagens avsnitt kulminerar detta och efter att ha suttit och vakat över Ofmathew i mer än 30 dagar är June nära på att mista förståndet. Ooh, heaven is a place on earth…

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

June mår sämre och sämre desto längre hon hålls isolerad.

2. Janines försök att nå June

June som suttit isolerad i över en månad är ute efter blod. Och när hon får besök av Janine, som också befinner sig på sjukhuset efter att hennes ögonskada infekterats, försöker hon övertala Janine att de båda måste döda Ofmathew. ”I know how we can help her,” säger June till Janine. “We have to end it”. Janine når inte ända fram till June med sitt försök att anklaga henne för att ha förändrats (till det sämre), men hon lyckas förmedla det vi alla tänker.

Annons

3. Kärleksfull återförening med Serena

Allas vår favorit Serena är äntligen tillbaka i rutan. Och hon får ett varmt välkomnande av June som attackerar henne med en skalpell. Men istället för att skada Serena blir det June som skär upp handen när Serena lyckas avväpna henne. Och säg vad man vill om Serena, men det är inte ilska hon uttrycker efter Junes mordförsök utan snarare oro för Junes hälsa. Är Serena påväg tillbaka från sitt isiga jag?

June och Serenas återförening är allt annat än kärt.

4. Doktor, Doktor

Efter Junes olycka med skalpellen får hon lite one-on-one tid med doktorn som tagit hand om Ofmathew. Äntligen får June lite insikt i vad det är hon känner. June erkänner att hon tänkt försöka döda Ofmathew, Serena och även doktor. ”How long have you had suicidal thoughts?” frågar han. Och det är då som det går upp för June vilken väg hon omedvetet varit påväg mot.

Annons

5. Den nya planen

Avsnittet slutar med att June sitter vid Ofmathews sida. Mot slutet så håller hon hennes hand, lovar att hjälpa Ofmathews son. Och alla andra barn i Gilead. Hon ska försöka få ut så många barn som möjligt från förtryckarstaten men vet inte hur ännu. Men, hon har ett mål.

June lämnar sjukhuset med ett nytt mål.

Frågor vi har efter att ha sett avsnitt 9 av The Handmaid’s Tale:

Hur länge satt June i rummet?

Hur många dagar, veckor eller månader fick June sitta på knä hos den döende Ofmathew? Det förblir osagt.

Varför blir inte flickorna i rosa Handmaid’s?

Hur fungerar egentligen systemet? Det verkar som att vissa barn är tänkta att växa upp, gifta sig och skaffa barn ”som vanligt” och inte via en handmaid. Är det status som avgör vilka fertila kvinnor som får behålla sina barn och vilka som tvingas ge upp sina?

Varje vecka summerar ELLE det senaste avsnittet av tv-serien The Handmaid’s Tale. Har du missat något avsnitt? Både första och andra säsongen, samt de nio första avsnitten på säsong tre, finns just nu att streama på HBO Nordic.

Läs mer:

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 8 vi bara måste prata om 

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons