Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 8 vi bara måste prata om!

14 jul, 2019 
AvMoa Alfredsson
Kalla känslor och mängder av drama. Spänningen i The Handmaid's Tale fortsätter – ELLEs Moa Alfredsson diskuterar det senaste avsnittet: Unfit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler alert – Denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 8: Unfit!

I det senaste avsnittet av The Handmaid’s Tale får vi bevittna födelsen av både Aunt Lydia och Ofandys dödfödda barn – båda lika kalla.

Här är 5 saker vi bara måste prata om:

1. Karma is a bitch

Eller rättare sagt June. Hela avsnittet leder upp till att June framkallar Ofmathews våldsamma sammanbrott i Gileads version av Ica. Unfit börjar med att June får dom andra tjänarinnorna att gadda ihop sig mot Ofmathew. När Aunt Lydia märker deras beteenden så tvingar hon gruppen att skylla förra avsnittets död av Martha på June istället. Men June kommer lindrigt undan när hon avslöjar Ofmathews hemlighet – hon vill inte ha sitt barn.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

June från The Handmaid's Tale
June tar ut sin ilska på Ofmathew.

2. Har du träffat Aunt Lydia?

Äntligen! Som vi har väntat på att få reda på något om Aunt Lydias tid innan Gilead. Och även om det bara var en liten inblick i hennes liv (vi undrar ju fortfarande till exempel vem hon var gift med och varför var det ett misstag?) så ger det oss i alla fall lite (okej, väldigt lite) förståelse kring varför hon blivit som hon blivit.

Annons

Vi ser henne i avsnittets början som en mysig lärarinna som tar sig an en kämpande mor och hennes son för att i slutet av avsnittet få barnet bortadopterat. Däremellan ser vi henne på krogen, sjunga karaoke och hångla upp sin rektorskollega. Ja, vi är precis lika chockade som ni är!

Avsnitt 8 av The Handmaid's Tale blickar tillbaka på Aunt Lydias liv
I avsnitt 8 får vi den första tillbaka blicken i Aunt Lydias liv.

3. June tar klivet mot the dark side

I Unfit låter June hatet rinna över. Som hon själv säger: Jag vill se dom lida. Hon njuter av att se Ofmathew plågas. Hon är glad över att Ofandys barn är dödfött. Och hon gläds över att äntligen kunna trycka till Commander Lawrence.

Commander Lawrence, The Handmaid's Tale
June anklagar Commander Lawrence för att göra sin fru illa.

4. Lydias plan

För första gången i The Handmaid’s Tale‘s historia får vi se hur det går till när tanterna väljer ut vilken Handmaid som ska till vilket hushåll. Och det verkar som att June inte kan förvänta sig en framtid hos Commander Lawrence, något som känns som ett stort steg bakåt för vår huvudkaraktär. Hos Lawrence har hon i alla fall lite chans till inflytande. Ett annat plus med att tillhöra Commander Lawrences hushåll är att hon slipper delta i ceremonin.

Aunt Lydia, The Handmaid's Tale
Aunt Lydia som vi är vana att se henne.

5. Ofmathews fall

Det går inte att prata om det åttonde avsnittet på säsong tre utan att prata om slutscenen. Ofmathew har nått sin gräns. Hon slår ner Janine med en konservburk och lyckas sedan få tag på en vakts pistol. I panik pekar hon pistolen från person till person tills hon fastnar på June som bara ler lätt. Men det är inte June som är målet.

Annons

Hon riktar tillslut pistolen mot Lydia, men precis när hon är redo att trycka av blir Ofmathew nedskjuten. Den gravida kvinnans blod stänker ner en chockad Aunt Lydia. June däremot verkar helt oberörd.

Ofmathew, The Handmaid's Tale
Ofmathew bryter ihop.

Frågor vi har efter att ha sett avsnitt 8 av The Handmaid’s Tale:

Har June gått för långt?

Det faktum att June njuter av att se Ofmathew plågas, gläds åt att Ofandys barn är dödfött och dessutom är glad över att kunna trycka till Commander Lawrence får nog oss alla att fundera – har hon gått för långt? Eller är det bara en naturlig reaktion på allt hon gått igenom? Vad tycker ni?

Varje vecka summerar ELLE det senaste avsnittet av tv-serien The Handmaid’s Tale. Har du missat något avsnitt? Både första och andra säsongen, samt de åtta första avsnitten på säsong tre finns just nu att streama på HBO Nordic.

Läs mer:

6 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 7 vi bara måste prata om

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons