Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 13 vi måste prata om

16 aug, 2019 
AvMoa Alfredsson
Säsongsavslutningen på The Handmaid's Tale är här. Kommer June lyckas med sin plan att smuggla ut barnen till Kanada? ELLEs Moa Alfredsson listar det viktigaste från den spännande avslutningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sista avsnittet – Och vi har så mycket att prata om!
Spoiler alert – denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 13: Mayday

I säsong tre har vi sett June röra sig åt ett mörkare håll. Och efter att ha sett sista avsnittet – var det värt det? Gilead kommer aldrig vara sig likt efter säsongsfinalen, men vi kan nog med säkerhet säga att det samma gäller för June.

Här är 5 saker vi bara måste prata om från The Handmaid’s Tale avsnitt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mayday

1. Tidiga problem…

Den stora dagen är här. Men medan June, Beth och Sienna håller på att förbereda inför kvällens flykt får de för tidigt besök av en Martha som har med sig ett barn som ska smugglas ut.

Men Marthan, som måste missat den lilla detaljen om tiden, blir orolig och ångrar sig. I någon form av panik vill hon ta med sig barnet tillbaka hem igen. Men vid det här laget känner vi June, hon kommer inte låta dem gå. Och det är här pistolen kommer fram. Under pistolhot lyckas hon tvinga Marthan att inte ta med sig barnet tillbaka. När Marthan flyr från Lawrence hus siktar June med pistolen efter henne men skjuter inte (till våra stora förvåning ändå) Men i processen råkar hon också skikta på barnet. June blir rädd för sig själv och vi blir rädda för June.

June tänker inte låta något eller någon stå i vägen för hennes plan.

2. Lawrence ångrar sig

Lawrence får, inte helt oväntat (hej avsnitt 11) kalla fötter när Marthan och barnet som nu befinner sig i hans – *host Junes* – hus rapporteras saknade. Vakter har börjat gå från hus till hus sökandes efter paret och Lawrence tycker att de måste avbryta operation Mayday. Men maktdynamiken har skiftat. Lawrence har inte längre något att säga till om. ”This is still my house”, förkunnar han, men June bara skrattar: ”You really think this is still your house?”

Annons

3. Hämden är ljuv…

…så Fred passar på att njuta av den. I början av avsnittet ser framtiden ljus ut för Serena. Hon har fått immunitet, hon får umgås med Nichole och hon kommer inom snar framtid kunna röra sig fritt i Kanada. Men när Fred berättar för Tuello att Serena på egen hand orkestrerat Nick och Junes relation dras alla hennes förmåner tillbaka. Det sista vi ser av Serena är att Tuello anhåller henne för våldtäkt. Kan vi snälla i säsong 4 få följa rättegångarna mot Fred och Serena?

Det är Freds tur att förråda Serena.

4. Flykten från Gilead

Mycket fler än 52 barn (Visst är det bara flickor?) samlas i natten för att fly Gilead. Och vi kan väl ändå ta en stund till att uppskatta scenen där June kommer in och ser att Joseph sitter och läser för de hänförda barnen? Fint. I alla fall, det blir bråttom. Vakterna som letar efter barnet som anlänt tidigare under dagen börjar närma sig Lawrence – *Igen, host Junes* – hus. Tillsammans börjar gruppen röra sig genom skogen – mot planet och friheten.

Annons

Gruppen lyckas ta sig till området där planet befinner sig. Men innan de hinner ta sig dit anländer en bil med vakter. June inser att hon måste offra sig själv för att kunna få in barnen i planet. “Get them on the plane,” säger hon till Rita. “Trust me.”

Rita hjälper barnen ta sig till planet.

Men när June lämnar gruppen för att distrahera vakterna är hon inte ensam. Janine är vid hennes sida tillsammans med massa Marthas. De börjar, med skogen som skydd, kasta stenar på vaktbilen och lyckas distrahera vakterna så pass mycket att barnen hinner ta sig till planet. När vakterna börjar skjuta mot skogen där Junes grupp gömmer sig gör June sig synlig och lockar in en av vakterna till skogen. Han skjuter henne, men när han kommer nära vänder hon sig om och avfyrar ett skott. June lyckas avväpna vakten och hon tvingar honom att rapportera in att allt är lugnt i området. Sedan avfyrar hon ett dödligt skott. Skadad ligger June på marken och ser hur planet lyfter. Hon har betalat ett högt pris – men hon lyckades.

5. Landet där man får ha på sig vad man vill!

Junes avslut på säsong 3.

En chockad Moira och Luke (tillsammans med övriga hjälparbetare på flygplatsen i Kanada) tar emot den stora gruppen barn. Flickan som anlänt för tidigt i början av avsnittet frågar Moira om detta är platsen där hon får ha på sig vad hon vill. Moira nickar.

Annons

I Gilead bärs en skadad June av handmaids genom skogen. De är kvar i landet där de tvingas bära rött. Och vi lämnas undrandes över vad som kommer hända i säsong 4.
Alla tre säsonger av The Handmaid’s Tale finns att streama på HBO Nordic. 

Läs mer:

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 12 vi bara måste prata om!

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 11 vi bara måste prata om!

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 10 vi bara måste prata om!

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 9 vi bara måste prata om!

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 8 vi bara måste prata om!

6 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 7 vi bara måste prata om!

6 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 6 vi bara måste prata om

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 5 vi bara måste prata om

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 4 vi måste prata om

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons