Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 12 vi bara måste prata om!

09 aug, 2019 
AvMoa Alfredsson
June offrar ett liv för att kampen om frihet ska kunna fortsätta. I näst sista avsnittet av The Handmaid's Tale står mer på spel än någonsin tidigare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler Alert – Artikeln innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 12: Sacrifice.

I näst sista avsnittet ser vi huvudkaraktärerna ta beslut som de (VI!!!) bara för några avsnitt sen aldrig trodde att de skulle ha tagit. Ett av seriens mest spännande avsnitt gör oss mer taggade än någonsin på nästa veckas säsongsavslutning – som verkligen kan gå i vilken riktning som helst.

Här är 5 saker från avsnitt 12 av The Handmaid’s Tale som vi bara måste prata om:

1. Så kommer du undan med mord i Gilead

Dagens avsnitt börjar där avsnitt 11 slutade – med June och en pistol. Men som tur är behöver hon inte använda den. Commander Winslow, som June dödade i förra avsnittet efter att han attackerade henne, tros nämligen vara tagen av Kanada precis som Serena och Fred i tidigare avsnitt. June har alltså 1) kommit undan med mord, 2) fått reda på att Fred och Serena är anhållna (oh happy days!) och 3) fått klartecken från Billy att planet är fixat. Det kan ju knappast bli så mycket bättre!

Annons

2. Serenas svek

I avsnitt 12 får vi det äntligen bekräftat. Serena har förrått Fred – och det var ju inte en dag för tidigt! Serena har gett Fred till Kanada i utbyte mot att få träffa Nichole. Men mötet med barnet blir inte riktigt som Serena hade tänkt. Det är Moira som kommer med Nichole och hon är inte sen med att berätta för Serena vad hon tycker om henne. I säsongens kanske bästa replik säger Moira till Serena: ”I am who I am and I have sinned plenty but you are the gender traitor”. 

Serena ser helt annorlunda ut i vanliga kläder.

3. Fred vs Luke: 1-0

Vi hejar ju självklart på Luke, men vi vet inte riktigt hur han tänkte när han besökte Fred i fängelset. Om Luke var ute efter att få se någon slags ånger hos Fred, så blev det snarare raka motsatsen. Trots att Luke fick in några bra träffar på Fred (och ja, smällar i ansiktet) så gick Fred vinnande ur konfrontationen med sina dråpliga kommentarer: ”What about your wife? Gilead has changed her. I’ve changed her”.

Fred lyckas dessvärre få in några bra träffar på Luke…

4. Junes offer

Avsnittets mest chockerande scen måste ändå vara när June hittar Eleanor utslagen i sin säng efter att hon har överdoserat tabletter. Junes första instinkt är att kalla på hjälp men så hejdar hon sig. Tidigare under dagen har Eleanor vid flera tillfällen varit nära att avslöja Junes plan att få ut barn ur Gilead. Så istället för att ropa efter hjälp smyger June ut från rummet och lämnar Eleanor till sitt öde. Nästa dag hittas hon död.

Annons

5. Begravningen

Joseph sörjer sin frus död men verkar fortfarande vara på planen att själv, tillsammans med 52 barn, lämna Gilead. Efter Fred och Serenas tillfångatagande och Commander Winslows försvinnande har det varit tal om att stänga gränsen till Gilead. Om gränsen stängs skulle det såklart bli omöjligt för June med sällskap att komma ut. Men Joseph berättar för June under begravningen att han har övertygat högt uppsatta commanders om att hålla gränsen öppen. June tröstar Joseph och sörjer Eleanor med honom.

Joseph och June på Eleanor begravning.

Nästa vecka är det dags för säsongsfinalen av The Handmaid’s Tale och självklart kommer ELLE att summera det. Har du missat något avsnitt? Serien finns att streama på HBO Nordic.

Läs mer:

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 11 vi bara måste prata om

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons