Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 11 vi bara måste prata om!

02 aug, 2019 
AvMoa Alfredsson
Säsongens mest spännande avsnitt hittills. ELLEs Moa Alfredsson diskuterar avsnitt 11 av säsong 3: Liars!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler Alert – Denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 11: Liars.

PLOT TWIST! Det finns de som anklagat The Handmaid’s Tales tredje säsong för att att vara något långsam. Men så kommer det stora avsnittet och allt är förlåtet. Äntligen, nu vänder det. Nu får förtryckarna vad de förtjänar.

Här är 5 saker från avsnitt 11 av The Handmaid’s Tale som vi bara måste prata om!

1. Lawrence fegar ur

Man håller vad man lovar. Men inte om man är en högt uppsatt commander i Gilead – då kan man sticka när det passar. Efter att June räddat Lawrence från Eleanors vrede och pistolpipa, försvinner han med frun i ett försök att fly undan förtryckarstaten. Samtidigt lämnar han June utan lastbil att smuggla ut barnen i. Men skam den som ger sig. June har fått reda på att det kommer in en hemlig leverans med okänt innehåll som the Marthas ordnat. Kan hon använda det planet för att få ut barnen tro?

Annons

2. Road trip

Serena och Fred ger sig iväg på en road trip i ett försök att få hem Nichole. De har bestämt ett privat möte med Tuello för att kunna förhandla om Nicholes framtid. Långt borta från städer och ceremonier, i Gileads ödemark, filosoferar de om hur deras liv hade kunnat vara om Gilead aldrig hänt. ”Kommer du ihåg vår lägenhet, där jag skrev min första bok?” frågar Serena. ”Hur kunde du ta det ifrån mig?”

Fred och Serena från The Handmaid's Tale på roadtrip
Fred och Serena ger sig ut på road trip.

3. Välkommen hem

Och så kommer Lawrence tillbaka. Det är inte något sista minuten samvetskval som har gjort att han återvänt, utan han kommer helt enkelt inte ut. Nya gränskontroller har införts och Lawrence har inte makten att ta sig förbi de. Allt verkar vara över tills June bestämmer sig för att ta saken i egna händer (eller ska vi säga ta statyn i egna händer, mer om det senare) och säger till Joseph att köra henne in till stan. Hon ska till Jezebels.

Annons

4. Ljuva Kanada

Praise be, blessed be the fruit, under his eye och allt det där. The Waterfords ÄNTLIGEN dit – och som vi har väntat på detta! Utan att veta om det (Serena känns dock inte helt ovetande…) blir de lurade av Tuello att korsa över den kanadensiska gränsen där ett helt gäng beväpnade soldater väntar på de. De blir anhållna för krigsbrott, brott mot mänskliga rättigheter, kidnappning, slaveri och våldtäkt.

Serena och Fred från The Handmaids Tale blir anhållna
Serena och Fred blir anhållna i Kanada.

5. Hämnden är ljuv

Och blodig. June befinner sig på Jezebels där hon hittar Billy, en bartender som också har ett finger med i spelet när det kommer till att smuggla in och ut plan. Däremot är han är inte intresserad av att hjälpa June med att få ut 52 barn. Men det ändras så snabbt June lovar honom all Josephs konst om hon får hjälp. Billys svar? Han säger att han ska fundera på det.

June och Billy från The Handmaids Tale i dialog
Ett otrevligt möte.

Men precis när June ska lämna nattklubben får allt en otrevlig vändning. Hon stöter in i commander Winslow som självklart känner igen henne. June har inget annat val än att följa med honom upp till hans rum. Han ber henne sätta sig på sängen. Ta av sina trosor. Lägga sig på mage (ja det är lika jobbigt att titta på som det är att skriva.). Men June slår tillbaka bokstavligt talat och ett bråk bryter ut som slutar med att June slår ihjäl Winslow med en mindre staty.

Annons

Slutet av avsnittet visar att June inte står ensam. Hon får hjälp med att städa upp och gömma spår av vad som har hänt av marthas som jobbar på Jezebels. Joseph kör sedan hem en blodig June. Dagen efter vaknar hon upp och tar som vanligt på sig sin röda uniform. Joseph kommer in i hennes rum och ger henne en pistol. They’ll be coming for us säger han. Och avsnitt 11 är slut.

Varje vecka summerar ELLE det senaste avsnittet av tv-serien The Handmaid’s Tale. Har du missat något avsnitt? Både första och andra säsongen, samt de tio första avsnitten på säsong tre, finns just nu att streama på HBO Nordic. Missa inte den spännande upplösningen!

Läs mer:

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 10 vi bara måste prata om!

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons