Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 saker från The Handmaid's Tale avsnitt 10 vi bara måste prata om!

26 jul, 2019 
AvMoa Alfredsson
Med bara tre avsnitt kvar på säsong tre, kommer June hinna få ut barnen i tid? Varje vecka diskuterar ELLE den hyllade serien The Handmaid's Tale!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler alert – Denna artikel innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 10: Witness.

Med bara tre ynka avsnitt kvar på säsongen börjar karaktärerna i The Handmaid’s Tale att röra sig mot, vad vi kan anta efter dagens avsnitt, en spännande seriefinal. Låt oss plocka isär det tionde avsnittet och lista det absolut viktigaste vi måste ta med oss från Witness.

Här är 5 saker från avsnitt 10 av The Handmaid’s Tale som vi bara måste prata om:

1. Scones betyder Nej!

I avsnitt tio är det en ny June vi möter. Hon är målinriktad och fast besluten att rädda så många barn som möjligt ifrån Gilead. När hon återvänder till familjen Lawrence får hon reda på att mycket har hunnit hända under hennes tid på sjukhuset. Fred har bland annat beslutat sig för att ta alla bostäder i staden till DC standard. June välkomnas också hem av en korg med scones och får reda på att The Marthas har ett system för att kommunicera med varandra. I detta fall betyder sconesen att Eleanor inte kommer kunna få någon mer medicin för att hjälpa hennes mentala hälsa.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

June får reda på The Marthas system för att kommunicera med varandra.

2. Med lite hjälp från Eleanor

June, full av ny motivation, gör ett olovligt besök på Mr Lawrences kontor i jakt på akter på de barn som skaffats med hjälp av tjänarinnor. Hon blir påkommen av Eleanor som frågar vad hon håller på med. June berättar vad hon letar efter. ”Joseph keeps them in the basement”. Med lite hjälp från Eleanor är June nu ett steg närmare sitt mål.

Junes plan för att få ut barnen börjar ta form.

3. En vidrig ceremoni

Fred är tillbaka och han har Commander Winslow med sig som han gör allt för att imponera på. Han föreslår att de ska besöka Joseph Lawrence och tvinga honom att genomföra ceremonin eftersom Fred länge misstänkt att det är något som skippas i Lawrence hushåll. Och det är en vidrig scen på så många sätt. Josephs blick när han inser vad det är som händer, Eleanors förtvivlan och inte minst June, som förstår att dom inte har något val. Det enda som fick oss på lite bättre humör var att June efteråt fick in en bra träff på Fred. “I mean, at least it wasn’t you”.

June tvingas göra något hon absolut inte vill.

4. Nichole

Serena, som har valt att stå vid Freds sida genom allt som hänt de senaste avsnitten, börjar nu bli rastlös över att de inte har gjort några framsteg för att få hem Nichole. Hon anklagar Fred för att vara självisk och visar honom den telefon hon fick med sig när hon besökte Kanada. Hon ber Fred att samarbeta med den kanadensiska regeringen för att få hem Nichole.

Fred anklagas för att ha försummat Nichole.

5. Muffins betyder Ja!

Efter den ceremoni som June, Joseph och Eleanor tvingats genomföra har Joseph bestämt sig. Han måste få ut sin fru ur Gilead. Han säger till June att han kommer fixa en lastbil så att han kan smuggla henne och Eleanor över landsgränsen. June tar det ett steg längre när hon föreslår att även Joseph kan följa med. Hon menar att om han ger den kanadensiska regeringen något värdefullt så kommer de inte att anklaga honom för brotten han begått i Gilead. “You just have to bring them something valuable. Kids. The stolen children of Gilead.”

Annons

När June senare kommer in i köket hemma hos paret Lawrence möts hon av korg efter korg med muffins. Muffins betyder Ja. Det berättar Marthan som frågat runt i staden om någon kan tänka sig att hjälpa June med sin plan för att få ut barn från Gilead. June ler mot kameran: ”We’re going to need a bigger boat!

Frågor vi har efter att ha sett avsnitt 10 av The Handmaid’s Tale:

Hur lång tid tar det innan Fred vill ta The Handmaids till DC standard?

June måste ut nu! Innan det är försent…

Varje vecka summerar ELLE det senaste avsnittet av tv-serien The Handmaid’s Tale. Har du missat något avsnitt? Både första och andra säsongen, samt de tio första avsnitten på säsong tre, finns just nu att streama på HBO Nordic.

Läs mer:

5 saker från The Handmaid’s Tale avsnitt 9 vi bara måste prata om

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

21 saker du inte visste om The Handmaid’s Tale

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons