5 saker du inte visste om Tiger King på Netflix

Tiger King på Netflix

Makar som inte nämns, ett framträdande med Britney Spears och en poliskarriär. Det finns en hel del saker som inte fick plats i Netflix ”Tiger King”. Här är fem saker du inte visste om dokumentären!

I dokumentären Tiger King på Netlix får vi följa Joe Exotic. Han är ägare av ett privat zoo och älskar stora kattdjur. Han äger över 200 tigrar och har rekryterat sin personal via Craigslist.

Låter det galet? Det är ingenting mot resterande innehåll i dokumentärens sju avsnitt där vi även får lära känna fler kattfantaster och deras motståndare: djurrättsaktivisten Carole Baskin.

En mörk historia om djurmisshandel och hot

Det som börjar som ett bråk mellan exotiska vapenälskande tigerfantaster och djurrättsaktivister eskalerar totalt och blir en mörk historia om djurmisshandel, hat, hot och att anlita en torped.

Trots att avsnitten totalt är 317 minuter långa finns det en hel del saker som faktiskt inte fick plats i dokumentären.

Här är 5 saker du inte visste om Tiger King på Netflix

1. Joe Exotic sjunger inte alla sina låtar i Tiger King

I dokumentären verkar det som att Joe Exotic har en stabil countryröst. Vi får se delar av flera musikvideos. Bland annat till låtarna I saw a tiger och Here, Kitty Kitty. Men faktum är att alla inte är eniga om vem eller vilka det är som faktiskt sjunger i låtarna. Enligt författaren Robert Moore som gjort en podd om Joe Exotic är det ett band som heter Clinton Johnson Band som sjunger medan Joes röst är lagd ovanpå.

I en intervju med Los Angeles Times säger däremot en av skaparna av dokumentären, Rebecca Chaiklin, att de haft svårt att reda ut just denna detalj. Personen som ansvarade för faktagranskandet ska ha bekräftat att Joe faktiskt sjunga på vissa sånger. Själv har Joe sagt att ”självklart sjunger alla sångare inte sina sånger”, vilket ju känns är en rätt kul mening när man tänker efter.

Här är videon till Joe Exotics låt I saw a tiger.

2. Joe Exotic hade ytterligare en make som inte nämns i Tiger King

I dokumentären får vi se hur Joe Exotic först är tillsammans med John Finlay för att sedan hålla ett dubbelbröllop där han och John gifter sig med skejtaren Travis. Travis tar senare i dokumentären livet av sig och Joe och John är inte längre ett par. Joe gifter då om sig med Dillon.

Tiger King exman

John Finlay är faktiskt Joe Exotics tredje make.

Den allra första maken Joe hade omnämns bara kort i dokumentären. Han hette Brian Rhyne och avled 2001 på grund av komplikationer från hiv. Mellan Brian och John var Joe faktiskt gift med ytterligare en man, som inte nämns alls. Han heter J.C Hartpence och sitter i fängelse för ett mord han begick efter att han och Joe skilt sig.

3. Joe Exotic jobbade som polis innan han blev ägare av ett privat zoo

Efter att Joe Exotic, eller Joe Schreibvogel som han hette då, gått ut high school blev han polis i staden Eastvale som ligger i Kalifornien. Enligt Texas Monthly blev han som 19-åring befordrad till polischef. Samtidigt mådde han väldigt dåligt över att hans familj inte accepterade att han var gay.

I dokumentären berättar Joe att hans pappa fick honom att skaka hand på att han inte skulle komma på hans begraving efter att han fått veta att Joe var gay. Kort efter körde Joe av en bro med polisbilen för att han mådde så dåligt. Han blev allvarligt skadad och fick genomgå enorma mängder rehab i Florida. Hans granne jobbade med exotiska djur och det var där Joes intresse för kattdjuren väcktes.

4. Doc Antle från Tiger King har jobbat ihop med Britney Spears

I Tiger King får vi inte bara följa Joe Exotic. Vi får även stifta bekantskap med Doc Antle och hans privata zoo samt hans harem av fruar…

Efter att dokumentären sänts har uppmärksamma tittare känt igen Doc från Britney Spears framträdande på VMA:s från 2001. På scen framförde hon sin hitlåt Slave for you. I början av framträdandet sitter hon i en bur tillsammans med ingen mindre än Doc Antle och en av hans tigrar.

5. Joe Exotic själv älskar dokumentären

Joe Exotics tankar kring Tiger King är inte med i dokumentären av uppenbara skäl. Även om den faktiskt sträcker sig så långt som till januari 2020 med hjälp av texterna i slutet har en hel del saker hunnit hända efter det.

Joe Exotic musikvideo i Tiger King

Joe Exotic är känd, vilket han alltid drömt om.

I en intervju med Lad Bible berättar Eric Goode, som skapat dokumentären ihop med Rebeca Chaiklin, att Joe ringt honom efter premiären och varit extatisk.

Detta trots att dokumentären visar upp många mörka sidor hos Joe. Eric säger i intervjun att även om han är förvånad över reaktionen har ju Joe kämpat hela sitt liv för att bli känd, vilket han nu minst sagt blivit.

Läs mer:

Smarta funktionen gör att du kan kolla Netflix med vännerna

Netflix lanserar ny funktion med topplistor

7 anledningar att se ”Cheer” på Netflix