5 utvalda realityserier med premiär hösten 2022

14 jul, 2022 
Nya realityserier hösten 2022
Vackert filmade tv-serier i all ära. Men det är något särskilt med realityserier. Fram med popcornen – här är fem kommande premiärer.
Annons
3 svenska tv-serier att se fram emot i höst
3 svenska tv-serier att se fram emot i höst

Realitysommaren var strålande och mer att titta på kommer nu i höst. Det blir både helt nya realityprogram men också kära återseenden med nya säsonger av redan etablerade program.

Teman som överlevnad och relationer dominerar inte helt överraskande. Drama lär det bli mycket av. Fram med popcornen och invänta premiärerna. Här är en lista på kommande realityserier.

Här är 5 realityserier med premiär hösten 2022:

1. Edvin & Johanna – Sveriges enda kändisar – TV4 Play

Edvin & Johanna i egen realityserie
Edvin Törnblom och Johanna Nordström har fått en egen realityshow.

Podden Ursäkta drivs av Johanna Nordström och Edvin Törnblom. Duon tar nu klivet från ljud till bild med en egen realityshow som fått det ödmjuka namnet Edvin & Johanna – Sveriges enda kändisar. Där får tittarna följa med i vardagslivet som innehåller allt från poddinspelningar till lägenhetsrenoveringar, Edvins boksläpp och Johannas nya relation. Fokus ligger framför allt på vägen till och skapandet av deras stora liveshow.

Annons

De tre första avsnitten av Edvin & Johanna – Sveriges enda kändisar hade premiär den 25 augusti 2022. Avsnitt släpps löpande under hösten.

2. Bachelor – Sjuan/TV4 Play

Bachelor 2022
Under hösten ska två bachelors försöka hitta kärleken i Grekland.

Bachelor, ett av de mest etablerade dejtingprogrammen är tillbaka med en ny säsong. I år är det precis som tidigare två bachelors som ska hitta kärleken. Sia Hatami, 34, och Christoffer Levi, 32. Malin Stenbäck programleder och inspelningarna är gjorda på Grekland under sommaren. Sjuan utlovar en sommar fylld av drama, intriger, krossade hjärtan och svallande känslor. Och förhoppningsvis kärlek!

Annons

Det första avsnittet av Bachelor sänds på Sjuan den 5 september kl. 19:00. Alla veckans avsnitt släpps i förväg på måndagar på TV4 Play.

3. Kompani Svan – Discovery+

Kompani Svan på Kanal 5 2022
Kändisarna ska mönstra i nya tävlingsprogrammet Kompani Svan.

Du noterade säkert också att ett gäng kändisar plötsligt, mitt i sommaren, la upp massa bilder på sig själva i militärkläder. Förklaringen stavas: Kompani Svan. I ett nytt tävlingsprogram kommer tolv svenska kändisar i princip mönstra. De ska genomgå ett bootcamp lett av Gunde Svan och Mikael Tornving. Reglerna är att de måste samarbeta som grupp men tävlar som individer. Deltar gör: Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Daniel Paris, Doreen Månsson, Elisa Lindström, Joy M'Batha, Magnus Hedman, Viktor Frisk, Lulu Carter, Anton Ewald, Harald Treutiger och Josephine Qvist.

Annons

Kompani Svan har premiär på Kanal 5 och discovery+ i oktober 2022.

4. Robinson – TV4

Petra Malm programledare för Robinson
Petra Malm blir ny programledare för Robinson.

Realityseriernas moder, Robinson, ångar på för fullt. Hela två nya säsonger är på gång (en hösten 2022 och en våren 2023). Dessutom har två nya programledare presenterats. Först ut är Petra Malm, mer känd som Pam från tv-programmet Elitstyrkan. Därefter, lagom till 20-års jublieumet av Robinson återvänder Anders Lundin som programledare. Enligt Filmtopp kan vi vänta oss den första kommande säsongen i oktober och den lär fortsätta över in på 2023 på grund av att säsongen består av så många avsnitt.

Annons

Den nya säsongen av Robinson har premiär på TV4 i oktober 2022.

5. Paradise – Viaplay

Nya Paradise hotel 2022
Tone Sekelius är ny programledare för Paradise.

Gamla Paradise hotel är skrotat efter att en av de manliga deltagarna anmälts för misstänka övergrepp inne i huset. NENT meddelade efter detta att de kommer göra om formatet helt. Det nya programmet har fått titeln Paradise. Realityprogrammet ska spelas in på en ny plats i Mexico och enligt ett pressmeddelande ska det vara ”en modern realityserie med fokus på samtida värderingar”. Tone Sekelius blir ny programledare och dessutom har nya regler presenterats. Deltagarna behöver inte bilda par med det motsatta könet och behöver inte vara singlar för att söka till programmet. Men de tävlar fortfarande om en halv miljon kronor.

Annons

Nya Paradise har premiär hösten 2022.

Annons