Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 nya utvalda tv-serier att se sommaren 2023

12 jul, 2023 
AvLouise Berglund
Nya tv-serier sommaren 2023
Spänning, krim och skräck. Sommarens tv-serier har ett tydligt tema – det ska vara spännande i tv-soffan. ELLEs Louise Åström har valt ut 5 nyheter att kolla på under de varma månaderna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

När man tänker på sommaren pratar man ofta om semestern, strandhänget och aktiviteter utomhus. Men vad är egentligen mysigare än att titta på en serie i soffan en regnig dag, med fönstret lite öppet? Sommarmånaderna bjuder på en hel del premiärer, både när det kommer till nya serier och fortsättningar i form av nya säsonger.

Ett tydligt tema på de nya släppen är spänning. Streamingtjänsterna satsar på krim och skräck. Men självklart ryms också romantik och relationsdraman. Jag orkar faktiskt inte bara se läskiga saker. Ibland behöver hjärnan en paus med något ofarligt.

Här är 5 nya utvalda tv-serier att se sommaren 2023:

Full circle – HBO Max

Tv-serien Full circle på HBO Max

Den nya HBO-serien Full circle handlar om en utredning av en misslyckad kidnappning som avslöjar en länge bevarad hemlighet. Fallet skapar ringar på vattnet och det visar sig finnas allvarligare och mer djupgående anledningar till att saker sker. Plötsligt är flera familjer knutna till samma historia. Och vissa måste springa för sina liv.

Annons

I rollerna syns Zazie Beetz, Claire Danes, Jim Gaffigan, Jharrel Jerome, Timothy Olyphant, CCH Pounder, Phaldut Sharma, Adia, Sheyi Cole, Gerald Jones, Suzanne Savoy, Ethan Stoddard, Lucian Zanes och Dennis Quaid.

Full circle går att se på HBO Max från den 13 juli.

The horror of Dolores Roach – Prime video

Tv-serien The horror of Dolores Roach på Prime video

Tv-serien The horror of Dolores Roach är baserad på den framgångsrika podcastserien med samma namn. Prime video beskriver själva serien som ”en samtida Sweeney Todd-inspirerad historia om kärlek, svek, weed, kannibalism, och om hur det är den starkaste som överlever”.

Efter 16 år i fängelse släpps Dolores Roach, spelad av Justina Machado, på fri fot. Hon återvänder till Washington Heights där hon återförenas med Luis, en vän från sitt gamla liv. Tanken är att hon ska arbeta som massös i en butikskällare men när den stabiliteten hotas tvingas hon ta till extrema åtgärder för att överleva.

Annons

The horror of Dolores Roach går att se på på Prime video från den 7 juli.

The Witcher säsong 3 – Netflix

Tv-serien The Witcher på Netflix

Den efterlängtade tredje säsongen av The Witcher är äntligen här! Tv-serien är baserad på bokserien från den polska författaren Andrzej Sapkowski. I den nya säsongen trappas stridigheterna mot de magiska varelserna upp. Och det är bråttom. Geralt och Yennefer måste både hålla Ciri säker och träna upp hennes magiska krafter – snabbt. En resa mot det den mytomspunna Aretuza-skolan påbörjas. Och det visar sig att fler obehagliga hemligheter lurar bakom murarna.

Den första delen av The Witcher säsong tre hade premiär på Netflix den 29 juni. Del två med de sista avsnitten går att se från den 27 juli.

The Lincoln lawyer, säsong 2 – Netflix

Tv-serien The lincoln lawyer på Netflix

The Lincoln lawyer är både titeln på en film från 2011 med Matthew McConaughey i huvudrollen och en tv-serie på Netflix. Och de är båda baserade på Michael Connellys böcker om advokaten Mickey Haller. Men nu pratar vi om tv-serien. Den har nämligen fått en andra säsong. Första säsongen låg på topplistan i flera veckor när den släpptes. Andra säsongen kommer delvis handla om den fritagning Mickey Haller lyckades med i säsong ett. Mer än så vill jag inte säga för att undvika spoilers för den som kanske missat säsong ett.

Annons

Första delen av säsong två av The Lincoln lawyer hade premiär på Netflix den 6 juli. Del två går att se från den 3 augusti.

Conversations with friends – SVT

Tv-serien Conversations with friends kommer till SVT

Tv-serien Conversations with friends släpptes faktiskt på Hulu och HBO Max redan i maj förra året. Men nu kommer serien till SVT. Den är baserad på Sally Rooneys hyllade debutroman och kretsar kring Frances och Bobbi. De är bästisar men också varandras ex. Under poesikväll träffar dem den coola Melissa och hennes man Nick. Han är skådis och plötsligt har den blyga Frances inlett en flört med honom. Det hela blir inte bättre av att de alla fyra åker på semester ihop. Trassel i kvadrat!

Conversations with friends går att se på SVT från den 21 juni.

Annons