5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022

Nya tv-serier sommaren 2022

Foto: HBO
Sommar och sol. Och tv-serier! Här är fem nyheter vi ser fram emot i sommar.
22 juni, 2022
VIDEO: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022
0:46

Efter reklamen: VIDEO: 5 nya tv-serier som släpps under sommaren 2022

(0:46)

Slå på ljud

Sommaren är här och det betyder för de flesta sol, bad och mycket umgänge. Men ibland är det enda man vill att ligga inne och kolla på en bra tv-serie. Och då ska man göra det.

ELLEs Louise Åström tipsar om fem tv-serier som har premiär under sommaren.

5 nya tv-serier med premiär sommaren 2022:

1. Man vs bee – Netflix

Man vs bee
Foto: Netflix

Jag kan nästan lova att alla som är uppväxta med Mr Bean kommer att tycka om Man vs bee. Rowan Atkinson har huvudrollen och spelar husvakt. Helt enkelt en person som tar hand om ditt hus medan du inte är hemma. Problemet just denna gång är bara att ett bi vägrar lämna huset. Och allt som kan gå fel går fel i jakten på den lilla insekten.

Man vs bee släpps på midsommarafton, den 24 juni.

2. Volym två av Stranger things säsong 4 – Netflix

Stranger things säsong 4
Foto: Netflix

I tre år fick vi vänta på den fjärde säsongen av Stranger things. Den består dessutom av två volymer. I nya säsongen har porten till den undre världen öppnats igen och ett ännu värre monster, Vecna, är på jakt efter eleverna i skolan. Första delen kom redan i juni och jag lider med er som sträck-kollade avsnitten första helgen. Ni har fått vänta en hel månad på del två.

Volym två av Stranger things säsong 4 släpps den 1 juli.

3. The terminal list – Prime video

The terminal list
Foto: Prime video

Visst är man svag för tv-serier baserade på böcker? The terminal list är baserad på den bästsäljande boken av James Carr. Han har dessutom varit med och gjort serien. Handlingen kretsar king James Reece (som spelas av Chris Pratt) efter att hela hans grupp av Navy SEALs hamnat i ett bakhåll under ett uppdrag. Han återvänder hem men med förvirrade minnen kring händelsen och hans skuld i det som hänt. Plötsligt är inte bara han i fara utan även de han älskar.

The terminal list har premiär den 1 juli.

4. House of the dragon – HBO Max

House of the dragon
Foto: HBO Max

Det var längesen en tv-serie fick ett så stort genomslag som Game of thrones (ok, ja, Squidgame är absolut i närheten men där finns bara en säsong). Kanske blir uppföljaren, House of the dragon, som är en prequel till GoT, en lika stor succé. House of the dragon utspelar sig alltså innan det som hände i GoT. Handlingen kommer kretsa kring det som i den fiktiva världen Westeros historia går under namnet ”Dance of the dragons”, ett inbördeskrig mellan syskonen Aegon II och Rhaenyra om tronen efter deras pappa Viserys.

House of the dragon har premiär den 22 augusti.

5. Cell 8 – Viaplay

Cell 8 Viaplay
Foto: Viaplay/Johnny Wohlin

Empati är en central del av Cell 8, filmatiseringen av Roslund & Hellströms bok Cell 8 (Edward Finnigans upprättelse). Tv-serien består av sex avsnitt och handlar om en man som blir gripen för misshandel på en Finlandsfärja. Det märkliga är att han borde vara död. Han har dessutom en personlig relation till en av polisinspektörerna. Dödsstraff, hämnd, politisk korruption och längtan efter att leva är ämnen som avhandlas i avsnitten.

Cell 8 släpps den 28 augusti.

SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagar
0:51

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagar

(0:51)

Slå på ljud