Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

5 nya tv-serier och filmer för att kickstarta julen

24 nov, 2021 
AvLouise Berglund
Nya filmer och tv-serier julen 2021
En mysig glasblåsartävling, en brittisk julkomedi med Elizabeth Hurley och en ny realityserie där deltagarna ska bo på en grisgård. Streamingtjänsterna pumpar ut julinnehåll. Här är 5 nya filmer och tv-serier inför julen 2021.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 julfilmer med toppbetyg på IMDbBrand logo
10 julfilmer med toppbetyg på IMDb

Julen är kommen, hopp tra-la-la-la! Snart iallafall. Julen närmar sig med stormsteg men ibland kan det vara svårt att få till julkänslan mellan jobb och julhandel.

Då kan man behöva en paus i soffan. Och varför inte passa på att se något av det nya julinnehållet som dykt upp på streamingtjänsterna. Konstgjord snö och julpynt i glas kan göra underverk för julkänslan, jag lovar. Framför allt är det skönt att ligga i soffan en stund.

Här är 5 nya tv-serier och filmer för att kickstarta julen:

Blown away christmas – Netflix

Blown away christmas på Netflix
Deltagaren Cat blåser glas i Blown away christmas.

Hur kul kan det vara att kolla på personer som blåser glas? Svaret är: Jättekul! På riktigt. Har plöjt två säsonger av det här mysiga tävlingsprogrammet på två dagar. Ett gäng glasblåsare får i varje avsnitt ett nytt uppdrag att genomföra på ett visst antal timmar. Sedan tidigare finns två säsonger ute och nu har en julspecial med titeln Blown away christmas släppts. Där återvänder gamla deltagare för att ta revansch och bli bäst in blow. Uppdragen kan vara allt från att designa pynt till en hel julgran till att återskapa en minnesvärd julklapp. Jag hade ingen aning om att det gick att skapa både julstrumpor och enorma julgransstjärnor av glas.

Father christmas is back – Netflix

Father christmas is back på Netflix
Fyra syrror kommer inte alls överens i Father christmas is back.

Brittiska julkomedier har ju en förmåga att bli klassiker. Jag kan inte förutspå framtiden för Father christmas is back (titeln känns ändå lite töntig..? Eller? Förlåt, det kanske bara är jag). Men faktum är att rollistan ändå känns lovande med Elizabeth Hurley, Kelsey Grammer och John Cleese i samma film. Handlingen kretsar kring fyra systrar som inte kommer överens (Elisabeth är såklart den rika med störst solglasögon). Plötsligt dyker deras pappa upp på familjegodset. Grejen är bara att han varit försvunnen i många år.

Happiest season – Prime video

Happiest season på Prime video
Kristen Stewart och Mackenzie Davis spelar kärlekspar i Happiest season.

Den romantiska julkomedin Happiest season är ny hos Prime video, Amazons streamingtjänst (även om den är från 2020). Kristen Stewart spelar huvudrollen som Abby som planerat att fria till sin flickvän Harper (Mackenzie Davis) under hennes familjs årliga julmiddag. Problemet är dock att Harper hållit relationen hemlig. Jag får genast "tomten är far till alla barnen”-vibb.

Tomtarna på täppen – Discovery+

Tomtarna på täppen
Tomtarna på täppen har premiär 1 december.

Koncepten för nya realityserier blir allt mer temabaserade (märkliga?). Strax innan första advent meddelade Discovery+ att en av deras julnyheter är en reality med namnet Tomtarna på täppen. Handlingen? Såhär står det i pressmeddelandet: 24 singlar ska leva som tomtemor och tomtefar på en grisgård. Men adventstiden är tuff och varje kväll skickas en tomte hem. På julafton koras det starkaste tomteparet. Premiär 1 december.

En hederlig jul med Knyckertz – SVT

Julkalendern år 2021 på SVT
Gizem Erdogan spelar mamma Fia i årets julkalender.

Det kanske inte är helt så att säga ”on brand” för ELLE att nämna julkalendern här. Men det hade ju samtidigt känts helt fel att skippa det program som sänds varje dag från den första december och räknar ner till jul. Årets julkalender heter En hederlig jul med Knyckertz och handlar om en tjuvfamilj som inte kan sluta sno saker. Problemet är att deras yngsta son inte kan ljuga. Gizem Erdogan spelar mamma Fia och berättade nyligen i en stor omslagsintervju med ELLE om att spela tjuv och polis samtidigt i olika produktioner.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons