5 nya tv-serier för dig som vill skratta

Good girls på Netflix

Foto: Netflix
Hösten kan vara supermysig med sina gula löv och tända ljus. Den kan också kännas lite deppig med sitt regn och rusk. Därför har ELLEs Louise Åström samlat fem nya tv-serier som får dig att skratta.
16 september, 2021
1:60

Efter reklamen: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

(1:60)

Slå på ljud

Hösten är här och förutom julledigheten är det förmodligen årets bästa tv-serie-tid. Bara tanken på att kura ner mig under en filt, tända ljus och inleda ett seriemarathon gör mig varm inombords.

Men hösten har ju också en förmåga att vara kall och blöt. Solen går ner tidigare och även om det är bra för mysfaktorn tycker många att det känns deppigt. Lösningen? Kolla på något som får dig att skratta. ELLEs Louise Åström listar 5 nya tv-serier som garanterat kommer få dig på bättre humör.

Här är 5 nya tv-serier för dig som vill skratta:

The White lotus på HBO

The white lotus HBO
Foto: HBO

Då och då kommer det en tv-serie ALLA pratar om. The white lotus på HBO är en sån. Handlingen utspelar sig på ett lyxhotell beläget på Hawaii där vi får följa gästerna under deras semester. Samhällssatiren är on point och när du inte trodde att det kunde bli värre så blir det plötsligt mycket värre. Den är smart, rapp och framför allt extremt skrattframkallande. Stela familjemiddagar, olyckliga nygifta, en fruktansvärd svärmor, en missbrukande hotellchef, katastrofala båtutflykter, en stöld och en sjuk scen med en bajsande man utlovas utan att spoila handlingen.

Good girls på Netflix

Good girls säsong 4 Netflix
Foto: Netflix

Det är inte för inte som tv-serien Good girls nu fått en fjärde säsong på Netflix. Handlingen kretsar kring tre mammor som tycker att de har för lite pengar. De väljer därför att planera en kupp mot en lokal mataffär. Plötsligt har de givit sig in i drogbranschen. Det hela fortsätter självklart att eskalera och polis blandas in. Men det är nog första gången jag sett en tv-serie där rånarna ber sina offer räkna upp låtar av Phil Collins medan de blir bestulna.

On the verge på Netflix

On the verge på Netflix
Foto: Netflix

Kan en tv-serie om en gemensam 40-årskris vara kul? Svar ja! The Verge kretsar kring fyra kvinnor i Los Angeles: En kock, en ensamstående mamma, en arvtagerska och en arbetslös kvinna. De blir dissade av Siri i bilen (vi har alla varit där...), någon hånglar med en tandlös snubbe och självklart måste minst en i gänget påpeka när en annan räknar fel. Serien är skriven av Julie Delpy som själv medverkar. Den som kan sin MTV movie awards-historia vet att hon år 1995 nominerades i kategorin ”best kiss” (ihop med Ethan Hawke) i filmen Before Sunrise.

Sex Education på Netflix

Sex Education säsong 3 på Netflix
Foto: Netflix

Sex Education är en av Netflix succéserier. Förmodligen för att den lyckas blanda humor med både värme och allvar. Framför allt kretsar den kring tankar och utmaningar som många av oss gått igenom som tonåringar. Den blir inte sämre av att den är inspelad i ett otroligt landskap i Wales. I Sex Education får vi följa Otis, vars mamma Jean är sexterapeut. Svenska Mikael Persbrandt har dessutom dykt upp som hennes nya fling, snickaren Jakob. Det jobbiga är dock att Otis dejtar hans dotter Ola... Och så har vi kaxiga Maeve, som egentligen har det ganska tufft hemma. Premiären av säsong tre blev uppskjuten på grund av pandemin men den 17 september är det äntligen dags för nya avsnitt!

Hallberg på SVT

Hallberg på SVT
Foto: SVT

Hallberg är SVT:s nya humorserie skapad av komikern Daniel Hallberg. Till den fasta casten hör, förutom Daniel själv, Johanna Nordström, Lola Zackow och Alfred Svensson. William Spetz gästspelar som världens snällaste pojkvän i avsnitt två som fått titeln ”Arrogant”. Avsnitten är i stort sett fristående från varandra och kretsar kring ämnen med hög igenkänning. Jag kan garantera fniss för följande personer: Du som hatar picknick, du som råkat beställa mat för ofta i en app, du som haft distansförhållande och du som varit ”mellan jobb”.