Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 nya tv-serier för att klara första jobbveckan

12 aug, 2021 
AvLouise Berglund
Kate Winslet i Mare of Easttown
Första jobbveckan? Say no more. ELLEs Louise Åström har valt ut 5 nya tv-serier som hjälper dig hantera din nya tillvaro som icke semesterfirare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
TV: Här är 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

Sommaren är slut. Nu är det höst. Det regnar varje dag. Nej, förlåt. Så illa är det faktiskt inte. Men det kan vara lite av en käftsmäll att byta ut sovmornar, lugna semesterdagar och rosé till morgonmöten och matlådor.

Jag älskar mitt jobb men på något mystiskt sätt får semestern mig varje år att glömma bort hur man svarar på mejl, har möten och är en ansvarsfull person. Det brukar ge med sig efter någon vecka. Ett bra botemedel är att dyka ner i en tv-serie. Antingen så hemsk att du inte kan tänka på annat - eller tillräckligt lättsam för att du ska kunna laga mat samtidigt.

Annons

Här är 5 tv-serier för att överleva första jobbveckan:

1. Sky Rojo på Netflix: ”Tillräckligt sjuk för att du ska glömma bort din matlåda”

Sky Rojo på Netflix
Wendy, Coral och Gina flyr från bordellen de arbetar på i Sky Rojo.

Sky Rojo på Netflix är skapad av samma producent som gjort otroliga Casa de papel (Álex Pina). Den är tyvärr inte i närheten lika bra. Det är nog svårt. Däremot är den tillräckligt sjuk och våldsam för att du totalt ska glömma bort din äckliga matlåda. Andra säsongen har precis släppts och handlingen kretsar kring en bordell där tre kvinnor bestämt sig för att fly. På något sjukt sätt lyckas serieskaparna varva mellan ett porträtt av kvinnlig vänskap och tortyrscener. Inte samtidigt dock. Vill dock utfärda en varning för en vidrig scen med ett utploppande öga mot slutet av sösongen...

Annons

2. The Mare of Easttown på HBO: ”Otrolig kriminalare med pissväder”

Kate Winslet i Mare of Easttown
Jag vet att jag sa att det var dåligt väder i serien men det råkade vara sol på denna bild. Men det blåser kallt, jag lovar.

Finns det något värre än att se personer som fortfarande har semester sitta i solen och njuta medan du sitter inne vid din dator? Missunnsam? Jag? Absolut inte. Men för att snabbt må bättre kan jag rekommendera Mare of Easttown. Inte bara för att Kate Winslet är otrolig i huvudrollen som kommisarie utan även för att det är riktigt pissväder i den lilla staden i Pennsylvania där hon jobbar. Grått, kallt och blåsigt. Plötsligt känns mulen sensommar i Sverige otroligt.

Annons

3. Hallberg på SVT: ”En serie om allt man stör sig på”

Hallberg på SVT
Daniel Hallberg spelar huvudrollen i sin egna tv-serie.

Hallberg är komikern Daniel Hallbergs egna miniserie där både komikerkollegor och influencers dyker upp. Tillsammans med Daniel utgör Johanna Nordström, Lola Zackow och Alfred Svensson originalcasten. Avsnitten är runt en kvart långa och kretsar kring teman som padel, att medvetet försöka glida isär med folk och att ej förglömma: fenomenet picknick. Sammanfattningsvis: En serie om allt man stör sig på. Befriande!

Annons

4. Love is blind: After the altar på Netflix: ”God stämning är det icke”

Love is blind: After the altar på Netflix
Ja, det är Francesca Farago från tv-serien Too hot to handle som dyker upp i Love is blinds nya avsnitt! Stämningen är... mycket obekväm.

Jag hade önskat mig en säsong två av det nytänkande dejtingprogrammet Love is Blind. Har du missat det? Grattis! Tv-serien går ut på att människor dejtar varandra i så kallade poddar. Alltså små rum med en blurrad vägg emellan sig. Tanken är att testa om kärleken verkligen är blind eller inte. Nu har det gått två år sedan den första säsongen och Netflix har släppt en återträff. Jag ska inte spoila något men god stämning är det icke. Tårar, märkliga dejter på biltvätt och ilskna blickar i baren får i alla fall mig att glömma bort min överfulla inkorg.

Annons

5. Younger på TV4/Cmore: ”Lagom lättsmält för att hinna hacka grönsaker samtidigt”

Hillary Duff i Younger
Hillary Duff går på en het dejt i senaste säsongen av Younger.

Sandra Beijer tittar ofta på tv-serier när hon lagar mat och jag har börjat anamma samma rutin. För dig som också vill börja med det skulle jag rekommendera tv-serien Younger. Sista säsongen finns ute och den är liksom lagom lättsmält och icke läskig för att hinna hacka grönsaker samtidigt utan att skära av sig ett finger. Ja, replikerna är lite töntiga till och från men modet i serien har verkligen uppats i sista säsongen. De måste ha bytt stylist!

TV: Nollor och nördar– det gör skådespelarna från serien i dagBrand logo
TV: Nollor och nördar– det gör skådespelarna från serien i dag
Annons