5 nya poddar att lyssna på i vårsolen

28 apr, 2023 
Alice Stenlöf och Klara ”TanbyKlara” Elvgren
Våren är här – och det innebär nya poddar. Här är fem nyheter att lyssna på i vårsolen.
Annons
Peg & Penny gör podd-comeback: Hon är vår drömgäst
Peg & Penny gör podd-comeback: Hon är vår drömgäst

Podden är hetare än någonsin. Och just nu sprängs min inkorg av pressmeddelanden som handlar om vårens nyheter. Vem är jag om jag inte samlar ihop och sammanställer nyhetsflödet åt dig som läser? Fem stycken rykande färska poddar att lyssna på i vårsolen kommer här!

5 nya poddar att lyssna på under våren 2023:

1. Monarkerna

Titti Schultz och journalisten och författaren Ebba Kleberg von Sydow

I Monarkerna diskuterar programledaren Titti Schultz och journalisten och författaren Ebba Kleberg von Sydow den svenska monarkin och de europeiska kungahusen.

Annons

– Kungligheter är som en gammaldags saga, som lever kvar i vår tid, egentligen mot alla odds. Hur ska de balansera den nödvändiga mystiken, med att vara transparenta, öppna och sociala medier-kompatibla? Det kommer vi bland annat att avhandla i podden, säger Ebba Kleberg von Sydow i ett pressmeddelande från Sveriges radio.

Avsnitt ett av podden Monarkerna släpps den 28 april.

2. Vad fan hände?

Alice Stenlöf och Klara ”TanbyKlara” Elvgren

En ny influencerpodd har landat! Alice Stenlöf och Klara ”TanbyKlara” Elvgren bjuder in lyssnarna till sina världar i podden Vad fan hände?. Pressmeddelandet utlovar filterlösa samtal och snack om fest, resor och dejting – men också djupa och känsliga samtal.

Annons

– Jag är så taggad på att börja podda igen – denna gång i en om möjligt ännu mer ofiltrerad podd tillsammans med min galnaste vän Klara. Vi lever helt olika liv där hon väntar barn och jag lever livet som supersingel. Kontrasterna kommer sätta tonen för samtalen som kommer att vara både högt och lågt – vi kommer verkligen prata om ALLT, säger Alice Stenlöf i pressmeddelandet från Acast.

Första avsnittet av Vad fan hände? släpptes den 5 april.

3. Projekt gay baby

Sofia och Sofie ur podden Projekt gay baby

I podden Projekt gay baby får lyssnarna följa med Sofia och Sofie i processen att skaffa barn. Det blir navigering i vårdsystemet och snackas dammiga samhällsnormer med både humor och allvar.

Annons

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss hur processen att skaffa barn skulle se ut när vi googlade efter information första gången. Det var helt nytt för oss att man behöver bli godkänd som förälder av en psykolog och bli ifrågasatt för att man gillar att dricka mer än ett glas vin samma kväll, säger Sofia Nordin i ett pressmeddelande från Bauer media.

– Vi märkte också snabbt att det var många fler än oss, samkönade som olikkönade par, som inte heller hade en aning om hur man gör när det inte går med ett hederligt ligg. Nu vill vi en gång för alla förklara för alla som undrar och ge svar på hur vårt barn blev till, säger Sofie Lindblom.

Första avsnittet av Projekt gay baby släpptes den 29 mars.

4. Vägen till himlen

Ida Asperud och influencern Alicia Lauterbach driver podden Vägen till himlen

Kreatören Ida Asperud och influencern Alicia Lauterbach ligger bakom podden Vägen till himlen. Deras första podd som startades 2021 hette Vi ses i helvetet men efter en paus är det alltså nu dags för en helt ny podd. Enligt pressmeddelandet kommer duon bjuda in lyssnarna på djupet och prata ofiltrerat och öppenhjärtigt om vardagen, sina innersta tankar och önskan om att nå toppen.

Annons

– Efter ett år borta från poddandet är vi tillbaka och har ny energi. Vi kommer vara mer personliga och ärliga. Förhoppningsvis lite mer mogna också då vi är lite äldre och kan se livet ur ett bredare perspektiv, säger Ida Asperud i pressmeddelandet från Bauer media.

Första avsnittet av Vägen till himlen släpptes 27 april.

5. Jag är kinky

Nya sexpodden jag är kinky

I den nya sexpodden Jag är kinky får lyssnarna följa med bakom kulisserna på allt från en BDSM-ceremoni till en sexklubb. Enligt pressmeddelandet är tanken med podden att skapa en trygg och säker plats där lyssnaren får reda på allt det där man undrar över men aldrig vågat fråga. Komikerna Thomas Erikson och Clara Kristiansen programleder – och upplever – kinky-världen inifrån.

Annons

– Det är ta mig tusan dags för en rolig och sexpositiv kinkypodd. Vi kommer se till att ni får reda på saker ni inte visste att ni behövde veta, säger Thomas Eriksson i pressmeddelandet från Podme.

Första avsnittet av Jag är kinky släpptes den 20 april.

ELLE pop – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverige
ELLE pop – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverige
Annons