Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

5 Beverly Hills-ögonblick med Dylan som vi aldrig glömmer

05 mar, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Skådespelaren Luke Perry är död. ELLE ser tillbaka på hans rollfigur Dylan McKay i Beverly Hills 90210 med några minnesvärda ögonblick från tv-serien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I förra veckan drabbades Luke Perry av en massiv stroke. Skådespelaren fördes akut till sjukhus där han vårdades nedsövd, men hans liv gick inte att rädda. Under måndagen somnade han in, 52 år gammal.

Perry slog igenom i kultförklarade Beverly Hills 90210 och dödsfallet skedde bara dagar efter nyheten om tv-seriens comeback. Enligt nöjessajten TMZ skulle skådespelaren gästspela i de nya avsnitten, men skrev aldrig något kontrakt då han redan hade en fast roll i ungdomsserien Riverdale.

Inspelningen av produktionen uppges ha pausats för att ge skådespelarkollegorna tid att sörja – och sörjer, det gör också en hel värld. Kondoleanserna till Perrys familj strömmar nu in från såväl fans som kändisar och bland andra Leonardo DiCaprio minns en ”otroligt begåvad artist” som det var ”en ära att få jobba med”:

Annons

Men vi som inte kände skådespelaren personligen kommer nog alltid se honom som Dylan McKay, killen på den där motorcykeln som verkligen kunde bära upp en t-shirt. Med sitt intåg i Beverly Hills 90210 krossade Luke Perry hjärtan på löpande band och plötsligt ville vi inget hellre än att dela hans dysfunktionella tillvaro.

Perry var så omedelbart cool och magnetisk i sin roll att han förvandlade vad som hade varit en komedi till något betydligt mer beroendeframkallande och såpigt”, skriver Rolling Stones reporter Alan Sepinwall i en ny minneskrönika.

Annons

ELLE har samlat ihop några av Luke Perrys mest minnesvärda scener från tv-serien, se dem här nedan:

5 ögonblick med Dylan som vi aldrig glömmer

1. Dylan och Brandon möts

När den coolaste killen i West Beverly High vill att du ska skolka, då skolkar du:

2. Brenda gör slut med Dylan för första gången

Brenda misstänker att hon är gravid och väljer då att dumpa Dylan, en av många vändningar i den stormiga relationen:

3. Dylan blir ihop med Kelly

Dylan får upp ögonen för Kelly när Brenda tillbringar sommaren i Paris – drama!

Annons

4. Dylans pappa dör i en dramatisk explosion

Dylan har precis återförenats med sin far när pappan mördas i en anlagd bilbrand:

5. Dylan och Kelly återförenas – igen

Kelly får till sist stå vid Dylans sida efter att karaktären Brenda lämnat serien, ett val som många fans fortfarande ogillar än i dag:

Annons

Läs mer:

Glädjande uppgifter – Gossip Girl kan vara på väg tillbaka! 

Se trailern till serien Störst av allt – och då släpps den på Netflix 

Råkade Sia precis avslöja Lena Dunhams nya tv-serie?

Foto: TT//Giphy

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons