5 bästa talen på Emmy Awards 2018 – varav ett frieri (!)

18 sep, 2018 
AvSofia Börjesson
Det starkaste ögonblicket under 2018 års Emmy Awards var utan tvekan frieriet under Glenn Weiss känslosamma tacktal. Här kan du se det och fyra andra tal som förtjänar att uppmärksammas.
Annons

Emmy Awards 2018 gick av stapeln natten till tisdag svensk tid, och som vanligt bjöd den på starka tal, en rad glada vinnare, snygga kläder – och ett frieri. Okej, det sistnämnda tillhör kanske inte vanligheterna, men det hände. Här är en sammanställning över årets bästa tal – och Emmy-historiens bästa frieri!

Glenn Weiss friar till sin fru

Regissören Glenn Weiss stod bakom produktionen av årets Oscarsgala vilket han prisades för under nattens Emmy Awards. Men när han mottog priset förklarade han att det kändes bitterljuvt. Hans mamma, som hade varit stoltast av alla, gick nämligen bort för två veckor sedan.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Min mamma trodde på att hitta solskenet i allt, och hon älskade min flickvän Jan. Jan, du är solskenet i mitt liv. Och mamma hade rätt: släpp aldrig ditt solsken. Du undrar varför jag inte gillar att kalla dig för min flickvän – det är för att jag vill kalla dig min fru.”

Försök att hålla tårarna tillbaka när du kollar på det här live-frieriet. Och ja, du kan vara lugn – hon sa ja.

Annons

Thandie Newton ger Gud rätt kön

Skådespelerskan Thandie Newton vann sin första Emmy någonsin för bästa kvinnliga biroll i tv-serien ”Westworld”. Och hon inleder sitt tal på bästa sätt:

”Jag tror inte ens på Gud, men jag vill tacka henne ikväll.”

Hon fortsätter med att förklara hur välsignad hon känner sig, varpå en groda i form av ordet ”fu*k” trillar ur hennes mun. Uppfriskande, Newton!

Rupaul får sitt ”Amen”

Dragqueen-kändisen Rupaul, som även vann pris för bästa programledare, tackar för priset i kategorin bästa reality-tävling å de 140 dragqueens vägnar som ”Rupauls Drag Race” har släppt lös i det fria. Men han har även ett viktigt meddelande till allmänheten:

”Till alla drömmare där ute: Om ni inte kan älska er själva – hur fan ska ni då kunna älska någon annan. Kan jag få ett Amen?!”

Rachel Brosnahan: ”Rösta!”

Priset för Bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie gick till Rachel Brosnahan för hennes roll i ”The Marvelous Mrs. Maisel”. Förutom att tacka de som bidragit till hennes utmärkelse passade hon på att uppmana alla att rösta:

Annons

”Medan jag ändå har ett par sekunder av er tid: Den här serien handlar om en kvinna som hittar sin röst ånyo, och det är också något som händer runtom i vårt land just nu. Och det bästa sättet att använda våra röster är att rösta. Så: rösta, dyk upp – och ta med en kompis till valvakan!”

Ryan Murphy om homofobin i USA

Regissören och författaren Ryan Murphy vann dubbla pris för ”The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story”, och han dedikerar priset till alla de som har utstått, eller kommer att få utstå, ett hatbrott under sin livstid på grund av sin sexuella läggning.

”‘The Assassination of Gianni Versace’ handlar om en rad olika saker. Den handlar om homofobi, både intern och extern; den handlar om ett land som tillåter hat att frodas okontrollerat. En av fyra HBTQ-personer i det här landet kommer att bli offer för ett hatbrott under sin livstid – vi dedikerar det här priset till dem. Vi dedikerar det här priset till medvetenhet och skärpta lagar för hatbrott. Det här är även till minne för Jeff [Trail] och David [Madson] och Gianni [Versace], och alla andra som gick bort allt för tidigt.”

Annons

Mer från Emmy-galan 2018 hittar du här:

Artikeln publicerades först på Baaam.

 

Annons