Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

4 nya poddar att lyssna på när du åker till jobbet

20 sep, 2021 
AvLouise Berglund
Nya podden Stammis på Spotify
Hjälp, vad ska jag lyssna på när jag nu ska åka till jobbet igen? Så har du kanske tänkt. Lugn, höstens poddnyheter är här. ELLEs Louise Åström har valt ut fyra poddtips lagom till att restriktionerna släpps.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"Brand logo
Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"

Restriktionerna kring hemmajobbandet i pandemin lyfts den 29 september. Det innebär dels att många av oss nu kommer börja behöva använda andra kläder än pyjamasbyxor när vi jobbar. För många innebär det också restid till jobbet.

Som tur är innehåller hösten härliga poddnyheter vilket kanske är det bästa sättet att pigga upp en resväg på. Jag är nog morgontröttast på hela redaktionen så mina tips är att räkna med! Här kommer ett gäng poddnyheter – för varierande morgonhumör.

Här är nya poddar att lyssna på när du åker till jobbet:

Alla våra ligg – nu med nya programledare

Matilda Rejsmar och Alexandra Carlesson i podden Alla våra ligg
Alexandra Rejsmar och Matilda Carleson är nya programledare i podden Alla våra ligg.

Alla våra ligg har funnits sedan 2016 och handlar om sex, sexualitet och att äga sina val. Den som lyssnar på podden vet att varje avsnitt inleds med just den infon. Bästisarna Amanda Colldén och Anna Dahlbäck har drivit podden ihop i flera år men meddelade tidigare i år att de nu tänker sluta. Istället för att lägga ner podden efterlyste de nya programledare. Under hösten 2021 tar Alexandra Rejsmar och Matilda Carleson över! De kommer från Norrköping, är kompisar och jobbar tillsammans i en erotikbutik. Jag är övertygad om att de nya programledarna kommer fortsätta leverera spännande innehåll till podden.

Stammis – Sveriges första sitcom i poddformat

Podden Stammis

Har någon missat att Edvin Törnblom medverkar i en ny podd? Kanske inte. Men i alla fall! Stammis är titeln på en av Spotifys nya poddsatsningar som beskrivs som Sveriges första sitcom, i poddformat. Med andra ord har podden ett manus. Handlingen kretsar kring ett gäng unga vuxna som ses en gång i veckan på sitt stammishak. Huvudrollerna spelas av Edvin Törnblom, Christoffer Nyqvist, Vera Herngren, Jaques Karlberg och Tina Pourdavoy. Men det vore väl ingen äkta ny podd om den inte gästades av någon? En fågel viskade i mitt öra att Mauri Hermundsson från uppdrag Mat kommer dyka upp. Och komikern William Spetz.

Lyssna tjejer – podden där facebookgruppen får tycka till

Podden Lyssna tjejer

Den nya Podden Lyssna tjejer drivs av Prinkroom-grundaren Roba Kadhem och hennes sidekick Aya Said. Ni vet Facebookgruppen för kvinnor och icke-binära som är ett superstort community? Inför varje avsnitt får de 160 000 medlemmarna chansen att tycka till, dela erfarenheter och åsikter. Både humor och allvar utlovas. Och nervkittlande ämnen. På Instagram har Roba avslöjat hur nervös hon varit inför release och hur glad hon är efter poddens premiär den 6 september. ”Kan inte fatta att jag är tillbaka bakom micken. Det är så jävla kul och ännu roligare att ni älskar det vi släppt”, skriver hon.

Alexa – Margaux Dietz sexiga podd

Margaux Dietz podd Alexas värld på Spotify

Influencern Margaux Dietz har skrivit en erotisk roman som släpps i höst. Den ska dels kretsa kring sex men även handla om kändisskap i ett samtida Stockholm. Podden Alexas värld är en förlängning av boken, en spin-off med premiär i oktober där vi kommer få följa huvudkaraktären Alexa – spelad av Margaux. Hon kommer gästas av olika skådespelare under hösten. Den som slaviskt kollar hennes stories på Instagram har kunnat se Viktor Frisk och Peg och Penny Parnevik flimra förbi. Mest spännande är kanske det faktum att Margaux gör squats och bär fåtöljer vid inspelning för att få till rätt stön-ljud i podden.

Poddnästet – en tävling för dig som själv vill starta en podd

JLC poddtävling Poddnästet Acast
Grabbarna i podden JLC tillhör juryn i tävlingen Poddnästet – Acast tävling där du kan vinna en egen podd.

Hittar du inget du gillar? Då har jag ett svar även för dig. Acast anordnar just nu en poddtävling ihop med trion JLC från podden Mellan himmel och jord. De är på jakt efter en ny superpodd och uppmanar människor att skicka in sina bidrag. Vinnaren får en säsong på åtta avsnitt producerade och marknadsförd. Vill du vara med och tävla behöver du vara 18 år och bosatt i Sverige. Och du behöver skicka in ditt bidrag senast den 29 oktober 2021.

Annons