Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

4 bra dokumentärer på Netflix i januari

21 dec, 2020 
AvEmma Castman
Stillbild från Netflix-dokumentären CRACK: Cocaine, Corruption & Conspiracy
På jakt efter en nervkittlande dokumentär, men har svårt att hitta rätt? Här listar vi fyra nya spännande titlar på Netflix i januari.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Netflix mest sedda 2020 i SverigeBrand logo
Netflix mest sedda 2020 i Sverige

Ny månad betyder nytt material på streamingtjänsterna, däribland Netflix. Vad sägs till exempel om Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer – en dokumentär om jakten på en ond seriemördare i Los Angeles på 1980-talet?

Nedan listar vi fyra spännande premiärer på Netflix i januari:

The Minimalists: Less Is Now

Inspirerande dokumentärfilm om de gamla vännerna Joshua Fields Millburn och Ryan Nicodemus, och rörelsen de byggt på minimalism. Under 53 minuter delar de med sig av sina tankar kring livet, och berättar varför de tror att saker och ting blir bättre med färre saker omkring oss.

Premiär: 1/1

Annons

Surviving Death

Undersökande dokumentärserie baserad på boken med samma namn – skriven av den bästsäljande författaren Leslie Kean. Här får tittarna lyssna till personliga berättelser och forskning om nära döden-upplevelser, reinkarnation och paranormala fenomen. För vad händer egentligen när vi dör?

Premiär: 6/1

CRACK: Cocaine, Corruption & Conspiracy

Kriminaldokumentär skapad av den prisbelönta filmskaparen Stanley Nelson där tittarna får möjlighet att se närmare på den komplexa historian om crack på 1980-talet. Filmen handlar nämligen om hur ett billigt och kraftfullt läkemedel framträder under en lågkonjunktur, och hur det antänder en moralisk panik som drivs av rasism.

Premiär: 11/1

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Richard Ramirez (The Night Stalker) in episode 4 “Manhunt” of Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. Cr. NETFLIX © 2021

Undersökande dokumentärserie om ett verkligt, och minst sagt otäckt, brott på 80-talet. 1985 lurade nämligen en ond seriemördare i Los Angeles, och två detektiver bestämde sig fort för att inte vila förrän de fångat honom.

Premiär: 13/1

Foto: Netflix

LÄS MER:

Vänner, Euphoria-special och andra nyheter på HBO som ger välbehövlig verklighetsflykt i januari

Nya filmer och serier på Netflix i januari 2021

Det här streamade flest svenskar på Netflix 2020

Annons