3 serietips som får oss att drömma om semester

My brilliant friend tv-serie

Av förklarliga skäl är vi många som i sommar stannar hemma under semestern. Istället får vi resa digitalt och i seriernas värld. Låt oss därför tipsa om tre bra serier som utspelar sig i Europa (och Sverige!). Varsågod, streama biljetten och missa inte ELLEs favoriter!
14 maj, 2020

Sommarens semester blir väl för de allra flesta en hemnära sådan, oavsett om det är av miljö- eller pandemiskäl. Extra fint i det läget är att det är så lätt att nå världen ändå, hemma i tv-soffan. ELLEs Helena Skoog väljer tre favoriter. 

Här är tre streamade biljetter:

Dröm dig bort till Italien genom att se om My brilliant friend på HBO!

1. Neapel

My brilliant friend, Netflix

Hälsa på i Neapel, Italien, från 1950-talet till nu och lär känna Elena Ferrantes älskade karaktärer Lenù och Lila. De två första böckerna i kvartetten har filmatiserats i två säsonger.

Killing Eve tv-serie

Europa finns inom räckhåll …

2. Rundresa i Europa

Killing Eve, HBO Nordic

Phoebe Waller-Bridge succéserie med Sandra Oh och Jodie Comer i huvudrollerna tar oss med på en katt- och råtta-lek genom Europa. Vad sägs om Berlin? London? Toscana? Ingen dålig hemester.

Falkenberg forever badstrand

Beach time i Falkenberg!

3. Falkenberg

Falkenberg forever, SVT Play

Vem vill inte till västkusten på sommaren? Tack vare Johanna Runevad, som både regisserar och spelar huvudrollen i den här roliga SVT-pärlan, kan vi nu besöka mysiga Falkenberg utan att behöva lämna hemmet.

Text: Helena Skoog Foto: TT/SVT

LÄS MER

Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

Alla nya serier och dokumentärer på HBO i maj 2020

 

 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: