3 roliga detaljer i Netflix-serien Hollywood

I Netflix nya storsatsning Hollywood följer vi ett skådespelargäng som försöker ta sig fram i en konservativ filmbransch på 40-talet. Här är tre roliga detaljer att lägga märket till i serien.
15 maj, 2020

Netflix nya serie Hollywood handlar om ett gäng skådespelare som under efterkrigstiden försöker slå sig fram i Hollywood.

I Sverige har serien fått blandade recensioner men en sak är säker: Det här är en serie med många fina och roliga detaljer. Huvudpersonerna möts på filmbolaget ACE där storyn kretsar kring att de ska spela in en ny film. De ska skildra en verklig händelse: Hur skådespelaren Peg Entwistle begick självmord genom att kasta sig ut från den världskända Hollywood-skylten år 1932.

Men skådespelarnas projekt med filmatiseringen stöter på många hinder. Under vägen får de möta ett både rasistiskt, sexistisk, homofobiskt och byråkratiskt Hollywood.

Regissören bakom serien är Ryan Murphy, som tidigare bland annat regisserat Glee.

3 roliga detaljer

Även om kritikerna inte direkt är överens om att det här är en serie man måste se på grund av den mångbottnade och trovärdiga historien, finns både roliga detaljer och mycket inspiration att hämta i Netflixsatsningen.

1. Kläderna

Bakom den här produktionen finns riktigt duktiga stylister – och att berättelsen utspelar sig på 40-talet gör ju inte direkt det hela sämre. Hattar i filt, skräddarsydda dräkter, retro sportshorts, underbara frisyrer och strikta små broschar är bara några av alla fina stylingar vi får se fladdra förbi. Och även skådespelarna i Netflixserien Hollywood själva gillade sina utstyrslar – till och med så mycket att de ville ta med scenkläderna hem.

Serien Hollywod på Netflix

Korta jackor och pilotglasögon, ja tack!

 

Ryan Murphys Hollywood på Netflix.

Det osar glamor i Ryan Murphys Hollywood på Netflix.

 

Serien Hollywod på Netflix

I ett avsnitt av serien utspelar sig en Oscarsgala.

 

Serien Hollywod på Netflix

Skådespelarna ville ta med sina jobbkläder hem, enligt tidningen Popsugar.

 

Serien Hollywod på Netflix

40-talsmode när det är som bäst.

 

Serien Hollywood på Netflix

Serien handlar om ett skådespelargäng som försöker ta sig fram i ett rasistiskt Hollywood.

2. Skådespelare i andra roller

Det är alltid roligt att se när skådespelare som vanligtvis gör en typ av roll, testar något nytt. Så är det verkligen i Hollywood. Till exempel får vi se ingen mindre än Jim Parsons spela filmagenten Henry Willson. Parsons är annars mest känd för sin roll i långköraren som Sheldon Cooper i komediserien The Big Bang Theory.

​Jim Parsons på röda mattan

Jim Parsons känd från The Big Bang Theory har en av rollerna i serien Hollywood på Netflix.

Även Laura Harrier känns igen från andra sammanhang. Hon spelade till exempel karaktären Liz i filmen Spider-Man: Homecoming. Även skådespelerskan Samara Weaving känner vi igen från helt andra roller – bland annat som Penelope i storfilmen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

3. Storslagna miljöer

Det går verkligen inte att klaga på miljöerna i den här serien. Den tidsenliga arkitekturen och inredningen känns helt rätt, samtidigt som det skimrande 40-tals-Hollywood verkligen visar sig från sin bästa sida rent miljömässigt. Bara öppningstexterna där karaktärerna klättrar upp för Hollywood-skylten sätter tittaren i helt rätt mood.

Här kan du se trailern till serien Hollywood på Netflix:

Källor: Café, Popsugar, Radiotimes, Netflix

Foto: Netflix, TT

LÄS MER: 

Normala människor: 5 roliga detaljer i nya succéserien

5 serier med Millie Bobby Brown

5 anledningar att se serien ”Spinning Out” på Netflix