Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

24 läskiga skräckfilmer som du kan se på Netflix

12 sep, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Dags för skräckfilmskväll! Vilken rulle på Netflix ger dig kalla kårar?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kanske är det Halloween – kanske är du bara sugen på en riktigt läskig skräckfilm. Oavsett tillfälle har vi den perfekta listan för dig som letar efter något extra ruggigt på Netflix i kväll.

Välj mellan nya tillskott som Apostle, The Nun och Bird Box eller höj pulsen med klassiker som Hostel, Jennifer’s Body och Paranormal Activity.

Släck lampan och kolla in vårt urval här nedan!

24 skräckfilmer som finns på Netflix

Annabelle

Handling: John hittar en antik docka som han ger i present till sin gravida fru Mia, men presenten visar sig vara ett stort misstag.

Annihilation

Handling: När biologen Lenas make försvinner under ett hemligt uppdrag beger hon sig till platsen där han senast sågs i livet. Med Natalie Portman och Tuva Novotny.

Apostle 

Handling: 1905. Thomas syster har kidnappats av en religiös sekt på en avlägsen ö, där mörka hemligheter lurar under ytan. Med Downton Abbey-stjärnan Dan Stevens.

En bild på skådespelaren Dan Stevens som är med i skräckfilmen Apostle på Netflix.
Skådespelaren Dan Stevens, känd från tv-serien Downton Abbey, är med i skräckfilmen Apostle.

A Quiet Place

Handling: En familj isolerar sig i skogen efter att världen tagits över av monster som reagerar på minsta lilla ljud. Frågan är bara hur länge de kan undgå att bli upptäckta.

Annons

Bird Box

Handling: Mänskligheten har nästan utplånats helt av en mystisk kraft – den enda räddningen är att försöka överleva med förbundna ögon.

Cargo

Handling: Efter en zombieapokalyps blir pappan Andy strandad i Australiens vildmark tillsammans med sin lilla dotter.

Geralds Lek

Handling: Makarna Gerald och Jessie tar sig ut till en avlägsen stuga för att krydda till sitt sexliv, ett beslut de kommer att få ångra. Baserad på en roman av Stephen King.

En bild från skräckfilmen Geralds Lek, som finns på Netlix.
Filmen Geralds Lek baseras på en skräckroman av Stephen King.

Hold the Dark 

Handling: När flera barn försvinner i Alaskas vildmarker och misstänkts ha dödats av vargar anlitas viltexperten Russell för att lösa gåtan. Med Alexander Skarsgård.

Annons

Hostel 

Handling: Tre amerikanska turister reser till Slovakien och blir tipsade om ett vandrarhem som ska vara något utöver det vanliga. Producerad av Quentin Tarantino.

It Comes at Night

Handling: En pappa som isolerat hela sin familj från ett livsfarligt virus ställs inför ett svårt beslut när en annan familj söker skydd i hans hem.

Jennifer’s Body 

Handling: Den populära high school-tjejen Jennifer må ha en vacker utsida, men hennes insida är allt annat än behaglig. Med Megan Fox.

Les Affamés 

Handling: En farlig smitta bryter ut i en kanadensisk by och förvandlar invånarna till blodtörstiga monster.

En bild från skräckfilmen Les Affamés, som finns på Netflix.
I skräckfilmen Les Affamés går ingen säker.

Låt den rätte komma in

Handling: 12-årige Oscar mobbas av sina skolkamrater och drömmer om ett annat liv. Då möter han den märkliga flickan Eli. Baserad på en roman av John Ajvide Lindqvist.

Annons

Mama

Handling: Systrarna Victoria och Lilly dyker plötsligt upp efter att ha varit försvunna i flera år och adopteras då av farbrodern Lucas och hans flickvän Annabel. Med Game of Thrones-stjärnan Nikolaj Coster-Waldau.

Mother!

Handling: En poet och hans hustru flyttar in i ett gammalt hus på landsbygden, men det dröjer inte länge innan oinbjudna gäster dyker upp.

Paranormal Activity 

Handling: Paret Micah och Katie misstänker att deras hus hemsöks av en demon och sätter upp en kamera för att dokumentera vad som egentligen pågår.

The Babadook 

Handling: En ensamstående mamma försöker hantera sin sons rädsla för ett påhittat monster, men upptäcker snart att det finns en verklig fara i deras hus.

En bild från skräckfilmen The Babadook, som finns på Netflix.
I The Babadook finns monstret under sängen på riktigt.

The Conjuring

Handling: En ondskefull närvaro har tagit sig in hemma hos makarna Ed och Lorraine Warren. Kan de stoppa den?

Annons

The Nun 

Handling: När en ung nunna begår självmord på ett kloster i Rumänien skickas en präst dit för att utreda händelsen.

The Perfection 

Handling: Cellisten Charlotte skyr inga medel för att åter bli den stora favoriten på sin musikakademi. Med GIRLS-skådespelerskan Allison Williams.

The Ritual 

Handling: Ett brittiskt kompisgäng bestämmer sig för att vandra i de svenska skogarna, men går vilse och kastas in i en mardröm.

Verónica 

Handling: Efter att tonårstjejen Verónica hållit en seans med ett Ouija-bräde börjar hon plågas av en ondsint ande. Baserad på en sann historia!

28 veckor senare 

Handling: Det har gått ett halvår sedan händelserna i 28 dagar senare och sakta men säkert börjar invånarna återvända till staden. Faran är dock långt ifrån över!

1922

Handling: En ranchägare planerar att mörda sin fru för pengar och försöker övertala sin son att hjälpa till. Baserad på en novell av Stephen King.

En bild från skräckfilmen 1922, som finns på Netflix.
Skräckfilmen 1922 är en Netflix-produktion.

Läs mer:

Det finns en ny skräckfilm om Hans och Greta som vi inte vågar se

14 skräckfilmer, thrillers och true crime som du kan se på HBO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons