22 oväntade saker du inte visste om Gossip Girl

Detta visste du inte om Gossip Girl

Gossip Girl – succéserien som är FULL av hemlighet och skvaller, de flesta avslöjade till slut. Vi har dock listat 22 saker om serien som du förmodligen inte hade koll på. Vissa saker är på riktigt chockerande...
08 augusti, 2016

Heligheter avslöjades löpande under hela serien av Gossip Girl och när serien kom till sin ända, trodde vi att allt var avslöjat men icke.

Här är saker du inte visste om Gossip Girl

1. Gossip Girl var först planerad som en långfilm – med Lindsay Lohan (!) i huvudrollen som Blair. Tack gode gud att denna idé inte gick igenom.

2. New York har en officiell Gossip Girl-dag – den 26 januari. Ett år besökte den dåvarande borgmästaren MichaSel Bloomberg inspelningen för att gratulera. Hur gulligt?

3. Att spela in på New Yorks gator kostar mellan 85 000 till 500 000 kronor – PER DAG! Billiga produktionskostnader?

4. Mischa Barton var erbjuden rollen som Georgina Sparks. Hon tackade däremot nej till rollen och gick därefter till Michelle Trachtenberg. Det var nog bra för alla.

5. Leighton Meester är naturligt blond! Hon blev brunett först för rollen som Blair.

6. När Penn Badgley var 12 år spelade han in en poplåt, som tyvärr aldrig släpptes. Hur mycket vill man inte höra den? Snälla internet, hjälp oss!

7. Matthew Settle och Kelly Rutherford som spelar Rufus och Lily har dejtat tidigare – detta innan serien ens var påtänkt.

8. Blake Lively hade sin fitting för brudklänningen till bröllopsscenen mellan Serena och Dan dagen efter sitt riktiga bröllop med Ryan Reynolds.

9. Blairs look är baserad på Audrey Hepburn. Serenas look är baserad på Sienna Miller och Kate Moss. Någon som är överraskad över det egentligen?

10. Scenerna i familjen Van der Woodsens hem spelades in i Milan Conduminium-huset på Upper East Side. En lägenhet som såldes för strax över 57 miljoner kronor…

11. Chucks hotel The Empire finns på riktigt. I baren serverade de signaturdrinken XOXO.

12. Ed Westwick gjorde först audition för rollen som Nate. Producenterna tyckte dock han såg mer ut som en seriemördare än en romantisk frontfigur – så han blev erbjuden rollen som Chuck.

13. Penn Badgley var nära på sluta som skådespelare när han fick rollen som Dan. Han tackade nej till rollen två gnager innan han, till slut, tackade ja.

14. Enligt Parents Television Council i USA var tv-serien ”fruktansvärt olämplig” och ”föräldrars värsta mardröm”. (Dessa citat användes senare som citat på reklam för serien).

15. Blairs hushållerska Dorota fick en spin off-serie om sitt liv som Nates och Chucks hushållare. Det gick inte så bra för den serien.

16. Det fanns en tanke att ge karaktären Jenny Humphrey en egen serie där man skulle få följa hennes liv på en internatskola. Taylor Momsen valde dock att satsa på musikkarriären och tacka nej.

17. Producenterna och manusförfattarna hade redan från början planerat att Chuck och Blair skulle få varandra till slut.

18. Ed Westwick är britt och hittade sin amerikanska accent genom att lyssna på Carlton Banks i The Fresh Prince of Bel-Air.

19. Alla karaktärer i serien är väldigt lika originalkaraktärerna i böckerna av Cecilia von Zeigler. Alla utom Vanessa. I boken har Vanessa rakat huvud och är alltid svartklädd.

20. Familjen Humphrey anses vara ”fattiga” då de bor i Brooklyn men har barnen på finaste skolan på Upper East Side. Däremot har de (ju) en lägenhet som kostar cirka 12 000 per kvadratmeter. Något säger oss att ordet ”fattig” är liten överdrift i det här sammanhanget.

21. Serien avslöjade nästan att Dan var Gossip Girl i första avsnittet. I första avsnittets öppning sitter Dan vid sin dator och skriver samtidigt som Gossip Girl hörs prata som voice over. Men nej, så lätt skulle vi inte ha det, vi fick vänta sex år på sanningen…

22. Penn Badgley visste inte att han var Gossip Girl förrän precis innan scenen skulle spelas in i slutet. Vilket anti-klimax.

Läs också: 20 viktiga lärdomar Blair Waldorf lärt om livet