Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Nostalgi: Hits vi minns från 2002

25 nov, 2021 
AvSara Ericsson
A-teens
Det känns inte alls länge sedan som The ketchup song spelades konstant på radion. Men faktum är att låten fyller tjugo år 2022. Här är ytterligare exempel på låtar som är betydligt äldre än du tror.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 superhits du aldrig glömmer från 00-taletBrand logo
10 superhits du aldrig glömmer från 00-talet

Kanske hade du låtarna på en samlingsskiva eller höjde volymen lite extra när de spelades på radio? Köpte du en singel med hiten eller var du så pass cool att du ägde en mp3-spelare? Oavsett hur så lyssnade du säkert på en hel del låtar som nu är betydligt äldre än du tror.

Låtar som släpptes 2002

Hitlåtarna var många under 2002 och visst kan vi fortfarande många av låttexterna? Men vissa, ja vi hade faktiskt glömt bort att de ens existerade. Vi har samlat tjugo låtar som fyller tjugo år 2022:

Annons

Kom igen Lena – Håkan Hellström

Håkan Hellström på scen 2002.

Under 2002 släppte göteborgaren Håkan Hellström låten Kom igen Lena! En låt som sjöngs lika mycket för snart tjugo år sedan som idag.

Living in America – The Sounds

Svenska rockgruppen The Sounds från Helsingborg, med Maja Ivarsson i spetsen fick oss alla att känna oss lite extra coola. Under 2002 släppte de dundersuccén Living in America.

Annons

Ain't It Funny – JENNIFER LOPEZ

Jennifer Lopez på scen.

R&B-låten signerad J-Lo var en riktig hit. Nästa år fyller den tjugo år!

All the things she said – Tatu

Ryska popgruppen Tatu

Julia Volkova och Jelena Katina utgjorde pop/rockduon Tatu. Den ryska gruppen var omskriven för sina (vad man då tyckte var) vågade musikvideos. För snart tjugo år sedan släppte de låten All the things she said.

Annons

The scientist – Coldplay

Coldplay på scen.

Åh den här låten om någon väcker minnen! The scientist med Coldplay släpptes 2002.

Keep this fire burning – Robyn

Robyn släppte låten Keep this fire burning i samband med hennes tredje platta Don´t stop the music 2002.

Annons

Complicated – Avril Lavigne

Avril Lavigne

Avril Lavignes låt Complicated var det självklara låtvalet vid hjärtekross under 2002. Den kanadensiska sångerskan släppte många bra låtar och efter skolan tittade vi mer än gärna på hennes musikvideos på MTV.

Round Round – Sugababes

Sugababes

Brittiska trion Sugababes låt Round Round spelades flitigt 2002!

Annons

A moment like this – Kelly Clarkson

Kelly Clarkson vinner American Idol 2002.

Låten skrevs för att bli singel till den första vinnaren av American Idol. Kelly Clarkson kammade hem segern 2002 och låten blev hennes.

Electric – Melody Club

Melody club.

Det var och är helt omöjligt att sitta still till låten Electric. Melody Club var mycket framgångsrika på svenska Tracklistan i början av 00-talet.

Annons

The ketchup song – Las Ketchup

Ingen kan ha missat The ketchup song. En hel värld tittade på Las Ketcups musikvideo för att lära sig varje danssteg och än idag skakar vi händerna på Ketchup-vis när låten spelas.

Never let it go – Afro-Dite

Afrodite

Inför melodifestivalen 2002 ändrades språkreglerna och de tävlande bidragen fick framföras på valfritt språk.

Annons

Pop-trion Afro-Dite med Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Kayo Shekoni framförde låten Never let it go. Som blev den första vinnaren i Melodifestivalen som framfördes på annat språk än svenska.

In your eyes – Kylie Minogue

Kylie Minogue.

“It´s in your eyes, I can tell what you´re thinking”… Vi var manga som trallade på australienska sångerskan Kylie Minogues låt.

Can´t hold us down – Christina Aguilera

Christina Aguilera

Hon inspirerade oss med så väl musik som kläder. Under början av 00-talet var vi många som färgade håret, klädde oss som och sjöng med i Christina Aguileras låtar.

Annons

Africa – E-type

Leta efter en peppigare låt en E-types Africa. Året innan hade hitlåten Life släppts och frågan är vilken som är allra bäst?

RAMP! (THE LOGICAL SONG) – Scooter

Scooter.
Frontman H.P. Baxxter of the German band Scooter performs in Berlin on the 6th of April in 2008.

Den tyska gruppen Scooter satte elektronisk dansmusik på kartan. Än idag har låten The logical song en självklar plats på så väl dansgolvet som under löprundan.

Annons

Floorfiller – A Teens

A-teens.

A-Teens, tidigare kända som Abba Teens, bestod av Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul. Popbandet gjorde covers i moderna versioner av ABBA:s låtar. Men 2002 släppte de egna låten Floorfiller.

Wanna be with me? – Da Buzz

Svenska popgruppen Da Buzz första hit var låten Do you want me år 2000. Två år senare släppte de hiten Wanna be with me?

Annons

Lose Yourself – Eminem

Eminem.

“Look, if you had, one shot or one opportunity” så inleds en av Eminems största låtar. Den släpptes 2002 och är än idag en låt som spelas ofta.

Gimmi the light – Sean Paul

Vänta, va? Är det snart 20 år sedan som dansgolvets mest självklara låt släpptes? Gimmi the light med Sean Paul.

Foto: TT

Annons