15 av de sjukaste stunderna i America's Next Top Model

America's Next Top model - sjukaste händelserna vi minns

©CW Network/Courtesy Everett Co
Från galna fotograferingar till modeller som gråter över sina makeovers. America's Next Top Model bjöd på både toppar och dalar. Vi listar 15 av de sjukaste stunderna i seriens historia!
15 mars, 2021
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Vem minns inte America's Next Top Model? Programmet som hade hela 22 säsonger (eller “cycles” som de kallades) och som i många år fick oss alla att bänka oss framför gammal hederlig linjär-tv. Introlåten ”Wanna be on top?” ekar fortfarande i våra huvuden och Tyras tips om att smizea – smile with your eyes – har etsat sig fast i minnet och dyker upp så fort vi får en kamera framför oss.

Och ingen av oss glömmer heller spänningen när Tyra uttalade orden: "I only have one photo in my hands”... Men de många säsongerna bjöd även på en del knäppa, och i vissa fall problematiska stunder, som på den tiden verkar ha gått helt okommenterat förbi.

Vi listar 15 moments vi minns från America's Next Top Model:

1. Vi börjar med en klassiker. När modellerna i säsong 6 skulle gå i galet (!) höga klackar och stackars Danielle tvingades krypa ner från catwalken. (Det går INTE att se klippet utan att skratta!)

@kattoflaherty

Omg who remembers this episode of ANTM? 😩😩😩😩 #crying #funny #antm #tv #fyp #fpy #fypシ

♬ original sound - Katt Oflaherty

2. Alla makeovers förtjänar såklart en plats på den här listan. Det fanns de som var bra, absolut, men så fanns det även de som var riktigt, riktigt dåliga. Som när Molly i säsong 16 fick extensions som var så dåligt gjorda att de togs bort efter en vecka.

3. När Tyra totaldissade Danielle (ja, hon som ramlade i de skyhöga klackarna) för att hon inte vill stänga igen sin tandglugg...

4 ...för att i säsong 15 få en del av modellen Chelseys framtänder slipade (slipade!!!) för att skapa en större glugg.

5. Det går dock INTE att klaga på att America's Next Top Model inte skulle ha levererat riktigt bra reality-tv-drama. Någon fick ett meltdown, svimmade eller så bröt det ut ett storbråk i typ varje avsnitt.

6. En av de mest minnesvärda stunderna är dock när Brittany tappar det helt efter att ha blivit sen till en go-see och Natasha bjöd på det klassiska citatet: “Jag vill bara säga att.. Vissa människor har krig i sina länder.” Natasha, we hear you.

7. Vi kan inte riktigt släppa alla makeovers än. En favorit var ju när tjejerna med långt hår fick det kortklippt och bröt ihop i tårar och funderade på om det var värt att gå med på det eller inte.

Men minns ni Cassandra, som de klippte håret av, som när det väl var avklippt valde att hoppade av serien för att de ville klippa av pyttelite till?! Hon valde att istället åka hem till Texas ”där det finns hårförlängningar”.

8. Vi glömmer inte heller alla väldigt speciella (och väldigt amerikanska) karaktärer som vi fick träffa på när de fick sina 15 minutes of fame. Som Kristi i säsong tre, som tyckte det mest bisarra hon någonsin varit med om var en man i högklackat.

@candyelemental

the girls on this show just absolutely baffle me sometimes #antm

♬ sonido original - so i dont isolate myself at 15

9. Och vem kan glömma alla galna catwalks som modellerna skulle gå modevisningar på. Som den här catwalken som rörde på sig (OCH var på vatten). Juryn väntade ju bara på att någon skulle trilla i..?

10. På tal om vatten. Kommer ni ihåg när 50 cent blev så irriterad på modellen Jael, som inte ska ha velat lämna honom i fred, att han knuffade ner henne i en pool?

11. När det gick så långt att en modell fick hypotermi(!) under en av fotograferingarna. För att de absolut skulle plåtas i en iskall pool. Var det slut på inspelningsbudget?

12. Den där gången då Tyra låtsades svimma framför deltagarna.

13. Och när ANTM lurade 14 tjejer att de skulle åka hem, men de egentligen var de som gick vidare. Vi undrar vilken stackars assistent som fick berättade för de 14 tjejerna som TRODDE att de skulle gå vidare, att de egentligen skulle åka hem?!

14. Förutom galna catwalks och misslyckade makeovers fanns det även en hel del saker som var otroligt problematiska och rent av rasistiska. Som när Tyra & co fick idén (flera gånger om) att en del av modellerna skulle sminkas med black face för vissa av fotograferingarna. Nej tack.

15. Kanske seriens mest ikoniska (och meme-vänliga) stund? När Tyra totalt tappade tålamodet och skrek: ”We were all rooting for you!” ...och ja vi kanske skulle kunna säga det samma?

Så ser supermodellerna från 90-talet ut i dag – se bilderna

Har knappt åldrats en dag!

Så stylade kändisarna sin första röda matta som par

Couple goals!

Här går Heidi Klums dotter Leni i supermodellens fotspår

Mamma hack i häl!