Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

14 peppigaste filmerna för dig som är singel i jul

17 nov, 2017 
AvMalin Ny
Lust att förvandla singeldepp till singelpepp? Här är 14 peppiga filmer som värmer ditt hjärta i jul.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Singel och trött på att ständigt påminnas om lycklig tvåsamhet? Vi förstår dig helt, och har därför valt ut 14 peppiga filmer som ger dig energi och som påminner dig om att du inte nödvändigtvis behöver en kärleksrelation för att vara lycklig i jul.

Thelma & Louise (1991)

En girlpower-film som känns både i hjärtat och hjärnan. Filmen handlar om två vänner i den amerikanska södern som bestämmer sig för att åka på en roadtrip utan sina män. På ett utehak flirtar Thelma med fel man vilket gör att Louise måste rycka in på ett chockartat sätt.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

IMDb-betyg: 7,4

Wild (2014)


I Wild ger sig huvudpersonen Cheryl ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest i Kalifornien efter sin mammas bortgång. En film om att utmana sig själv både psykiskt och fysiskt och som fått tusentals att vallfärda till Pacific Crest för att genomföra samma vandring. En feelgoodfilm som berör på djupet!

IMDb-betyg: 7,1

When Harry met Sally (1989)


En klassiker som tål att ses om och om igen. Filmen handlar om Harry Burns och Sally Albright som träffar varandra då hon skjutsar honom från Chicagos universitet till New York. Under årens lopp stöter de ofta på varandra av en slump och vi får följa dem genom deras liv och misslyckanden i kärlek.

Annons

IMDb-betyg: 7,6

The Help (2011)


I The Help startar huvudpersonen Skeeter ett hemligt bokprojekt där starka kvinnor berättar hur det var att, som färgat hembiträde, jobba i vita överklassfamiljers hem i rasistiska Mississippi på 60-talet. En inspirerande berättelse om systerskap, mod och möjlighet till förändring.

IMDb-betyg: 8,1

High fidelity (2000)


Den ultimata break up-filmen som handlar om skivaffärsägaren Rob som reflekterar över sina tidigare relationer efter att ha gjort slut med sin flickvän. Han går igenom detaljerna från hans fem viktigaste förhållanden som tagit slut, vilket leder honom till en viktig insikt.

Annons

IMDb-betyg: 7,5

The Breakfast Club (1985)


En brokig grupp med elever samlas en tidig lördagsmorgon för en dags kvarsittning och efter att dagen är slut har allas liv förändrats. Så kan 80-talsklassikern beskrivas och om du inte redan har sett den är det hög tid att göra det nu!

IMDb-betyg: 7,9

Will Hunting (1997)


Will Hunting är en arg 20-åring vars vardag kantas av slagsmål och barrundor med kompisar, samtidigt som han är ett matematiskt snille och kan lösa matematiska problem som inte ens prisbelönta matematiker kan. När han döms till fängelse tvingas han att gå i terapi, något han är väldigt skeptisk till. Han träffar psykologen Sean McGuire som bestämmer sig för att försöka få Will att öppna sig, trots att det på ytan verkar helt omöjligt. En charmig film som har både allvar och humor.

Annons

IMDb-betyg: 8,3

Erin Brockovich (2000)


Erin Brockovich handlar om den arbetslösa och ensamstående trebarnsmamman Erin Brockovich som lyckas tjata till sig ett jobb hos advokaten Ed Masry. Hon kommer över information om en suspekt fastighetsaffär, och upptäcker snart att det rör sig om föroreningar i grundvattnet i en stad där invånarna blivit sjuka. En David vs Goliat-film som ger en hopp om att de goda alltid vinner till slut.

IMDb-betyg: 7,3

The pursuit of happyness (2006)


En riktig feelgoodfilm som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner – en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin femåriga son Christopher. Han uppfostrar sin son på egen hand samtidigt som han får en praktikplats utan lön på en prestigefylld börsmäklarutbildning. Chris och hans son blir vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och i tunnelbanan.

Annons

IMDb-betyg: 8

Midnatt i Paris (2011)


I Midnight in Paris finns det magiska Paris-miljöer, litteratur, konst och vin – en perfekt kombination för en peppfilm. Handlingen kretsar kring den aspirerande författaren Gil som är i Paris med sin fästmö Inez och hennes föräldrar. Han drömmer sig tillbaka till 20-talets Paris och vill flytta dit, vilket Inez inte alls förstår sig på.

IMDb-betyg: 7,7

Juno (2007)


Charmiga indiefilmen Juno handlar om är en 16-årig tjej som blir gravid efter att ha haft sex med sin bästa kompis, Paulie Bleeker. Hon funderar på om hon ska göra abort men bestämmer sig för att ge bort barnet till det perfekta paret, vilket visar sig vara ett svårare beslut än väntat.

Annons

IMDb-betyg: 7,5

Amelie från Montmartre (2011)


Amelie i Amelie från Montmartre jobbar som servitris och bestämmer sig en dag för att förbättra livet för personerna i sin omgivning. En härligt galen film som du inte glömmer i första taget.

IMDb-betyg: 8,4

Bridesmaids (2011)


Filmen handlar om Annie vars liv uppfriskande nog är en enda röra, till skillnad från hennes bästa vän Lillian som snart ska gifta sig med en förmögen bankir. Flera oförglömliga scener och särskilt Melissa McCarthy är i högform.

Annons

IMDb-betyg: 6,8

Intouchables (2012)


I Intouchables har Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställts som personlig assistent till den förmögne men ensamma Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka. Ännu en ”otippad duo blir bästa vänner”-film som värmer hjärtat.

IMDb-betyg: 8,6

Läs också:

Notting Hill och 19 andra kultfilmer.

20 biofilmer vi ser fram emot 2019.

Nya serier på Netflix och HBO 2019.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons