Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

14 bevis på att alla kändisar (helt klart) såg ballare ut på 90-talet

04 apr, 2022 
AvElin Jonsson
alla kändisar (bevisligen) såg ballare ut på 90-talet
Om vi ändå hade en tidsmaskin... Vi får nöja oss med bildarkivet! Häng med på en nostalgiresa tillbaka i tiden för att spana in vad kändisarna valde att ha på sig på 1990-talet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nostalgi: Här är kändisarna som festade loss på 90-taletBrand logo
Nostalgi: Här är kändisarna som festade loss på 90-talet

Under 90-talet skapades världens första webbplats på internet, Sovjetunionen upphörde att existera som stat och Nelson Mandela blev Sydafrikas första svarta president. Och de svenska och internationella stjärnorna klädde sig snyggare än någonsin. Modet kommer igen, så är det sagt och så är det. Så varför inte hänga med på en trip down memory lane för att se hur sju internationella och lika många svenska superkändisar såg ut på det ljuva 90-talet.

Annons

Mycket nöje!

Kate Moss

90-talets ballaste, 00-talets hetaste. Här ser vi ett urval av bilder på supermodellen mellan åren 1993 -1996. Och vi vill ha alla kläder NU.

J.Lo

Inte för att Jennifer Lopez inte ser ball ut idag, men kolla här! 1999 slog hon igenom med megahiten If You Had My Love och det verkar som att vitt var årets färg! Vi säger bara ball, ball, ball!

Selma Blair

Behöver du lite inspo?! V A R S Å G O D! Här är delar av skådisen Selma Blairs garderob i slutet på 90-talet, vilket är i samma veva som hon fick sitt genombrott i filmen En djävulsk romans.

Annons

Brandy

I mitten på 90-talet till tidiga 00-talet spelade Brandy huvudrollen i komediserien Moesha, i samma veva gjorde hon succé i stora biofilmer samtidigt som hon hade en framgångsrik musik- och modellkarriär! Och hela tiden läckert klädd i antingen batik, kostym eller fluffig krage.

Christina Ricci

I början på 90-talet brakade Christina Riccis karriär igång, och trots att flickan var blott en tonåring när det begav sig gjorde hon succé på den ena röda mattan-premiären efter den andra.

Annons

Drew Barrymore

Åh, Drew Barrymore! Åh, ljuva 90-tal kom tillbaka och lär oss att spänna av lite. Det är grunge? Och Musse Pigg-rygga? Vi smäller av pga läckert!

TLC

90-talets typ mest episka band TLC bestod när det begav sig av Tionne ”T-boz” Watkins, Rozonda ”Chilli” Thomas och idag framlidna Lisa ”Left Eye” Lopes. Här på bilderna från 1995 var det loops och hängslen som gällde. Och som vanligt, no scrubs.

Annons

Robyn

Det är 1995, det är brynja, det är Nike-fleece, det är baggie jeans och det är läppenna för hela slanten. Robyn slog igenom och man saknar precis allt!

Carola

Under det tidiga 90-talet ser vi Carola Häggkvist i dessa något mer sportiga klädval än vad vi är vana med att se med henne idag! Bilden i svartvitt är från 1993, och man älskar väl tamejtusan hela looken!?

Annons

Alexandra Dahlström

90-talets ballaste brutta Alexandra Dahlström i glitterblåsa under Guldbaggegalan 1999, när hon tillsammans med skådiskollegan Rebecca Liljeberg tar emot pris för Årets bästa kvinnliga huvudroller för arbetet i Fucking Åmål. Samtidigt tystades hennes tal om sexism av sina (o-balla) manliga kollegor på scen...

Lena Philipsson

Lena Philipsson rockade cut outs redan 1991, och hennes balla stil är oklanderlig än idag. Fullkomligt dör för kroppsstrumpan med både öga, öga, näsa och mun!

Annons

Petter

Det var med dunder och brak, och stora balla brallor och ännu större dunjackor som Petter Askergren slog igenom som en bomb i slutet på 90-talet.

Nina Persson

The Cardigans Nina Persson gillade lurviga kragar och gladiator armband där mellan åren 1997 - 1999! Och det, det gjorde vi med!

Annons

Emma Wiklund

Ok, den svartvita bilden är från 1989, men kom igen. Vi älskar stora tröjor och stora jackor precis som modellen Emma Wiklund (då Sjöberg) gjorde på nittiotalet.

Foto: TT/Instagram

Annons