Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

13 Reasons Why-skådisen Tommy Dorfman: ”Jag är en transkvinna”

23 jul, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Tommy Dorfman.
Sedan ett år tillbaka har skådespelaren Tommy Dorfman levt som transkvinna.
Nu väljer hon att berätta om det!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker om Tommy Dorfman som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Tommy Dorfman som du kanske inte visste

Det är som poeten Ryan Shaver i Netflix-serien 13 Reasons Why som flest personer känner igen Tommy Dorfman. I en intervju i Time magazine berättar hon nu om sin transition.

– Under ett års tid nu har jag privat identifierat mig som och levt som en kvinna – en transkvinna, säger hon i intervjun.

Därför byter hon inte namn

Skådespelaren säger också att hon väljer att berätta om det nu, inte för att komma ut utan för att förtydliga hur saker och ting ligger till.

– Jag ser det som en nyintroduktion av mig som kvinna, efter att ha gjort en medicinsk transition. Att komma ut ses alltid på som ett stort avslöjande, men jag var aldrig inte ute. I dag handlar det om tydlighet: Jag är en transkvinna. Mina pronomen är hon/henne. Mitt namn är Tommy.

Tommy Dorfman i rollen som Ryan Shaver.
Tommy Dorfman i rollen som Ryan Shaver.

Hon förklarar att hon inte kommer byta namn.

– Jag är döpt efter min mammas bror som gick bort en månad efter att jag föddes, och jag känner mig väldigt kopplad till det namnet, till en morbror som höll mig när han var döende. Det är en utveckling av Tommy. Jag blir mer Tommy.

Annons

”Varför inte låta resten av världen se hur det ser ut?”

Under det senaste året har Tommy Dorfman delat med sig av sin resa på Instagram, utan att rakt ut berätta om det.

– Jag har levt i en annan version av att komma ut där jag inte känt mig trygg nog att prata om det, så jag gjorde det bara. Men jag insåg att transitionen är vacker. Varför inte låta resten av världen se hur det ser ut? Så jag använde Instagram som en dagboksliknande tidskapsel som visar en lite mer flytande kropp. Men jag märkte att min vägran att tydliggöra också tog ifrån mig friheten att kontrollera mitt eget narrativ, säger Tommy Dorfman till Time magazine.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons