13 problem bara vi Instagram-stalkers förstår...

13 problem bara vi Instagram-stalkers förstår...

Här är 13 problem bara vi Instagram-stalkers förstår:
03 oktober, 2015

Du är inte ensam – många av oss är Instagram-stalkers (med eller utan spärrar). Vi har listat 13 problem vi som använder våra spionskills på nätet bara förstår. 

Alltid samma sak varje gång. Du blir förälskad i (eller träffar) en person och din första insikt är att kolla upp ALL information som finns. Och då pratar vi ALLT som finns att veta: från Google till Facebook via Linkedin – du vill veta allt.

Men det är något speciellt med Instagram-stalking. Det är (framför allt och i många fall) väldigt lönsamt, men det kan också vara väldigt farligt om man inte vet vad man gör. Vi har samlat 13 vanliga problem som (vi) Instagram-stalkers garanterat känner igen oss i.

1. Du har konstant ångest över dina senaste sökningar. Du låter INGEN kolla din telefon i sann rädsla över att de ska se dina senaste sökningar på personer och/eller hashtags och tycka du är galen (vilket du kanske är, men skit samma, alla har sina problem…) (och jag hittar dina på instagram!)

2. När du råkar gilla en bild från flera år sedan och du måste ta ditt livs svåraste beslut: Antigen fortsätter du och gillar några andra bilder i hopp om att ge sken om att du bara avslappnat säger ”Tja, jag gillar dina bilder och du verkar ha ett coolt liv” – eller så låter du den ensamma bilden vara fortsatt likead och låter den totala skammen råda. Livets svåra frågor!

3. Du börjar analysera storleken på din fingrar. Tänk om jag har så stora fingrar att jag råkar följa exflickvännen till min nya Tinder-crush? Kan man se till att bara en del av fingret kan styra skärmen? Hur bantar man sina fingrar?

4. När du gillar en bild av en person du inte följer. Bokstavligen värre än döden. Du blir helt galen och gråter ut hos din bästa kompis över den stora tragedin. Din kompis suckar och säger ”Men det är väl inte så farligt?”. Du säger emot. Hen argumenterar. Dåligt. Ni börjar bråka. Det här med Instagram-stalking kan verkligen påverka relationer.

5. När du ska visa din kompis din nya crush men måste inleda med ”RÖR INTE SKÄRMEN!”. Råkar någon dubbelklicka och bilden gillas så… hemska tanke. För att minimera riskerna för dessa händelser rekommenderar vi att du alltid håller i mobilen själv.

6. Du tar screen-shots på ALLT! Din kamerarulle är fylld av bilder på snygga killar du stalkar samt bilder på deras ex du avskyr. Men – SÅ VIKTIGT – gör aldrig en screenshot på Snapchat om du pratar med en flört, då är du SÅ avslöjad.

7. Du stalkar också alla som gillar bilden på din crush. Och sen analyserar du dess relation till personer. Johannalundin är garanterat bara en kompis och Inger75 är helt klart hans mamma, men vem är Stockholmbabe2??

8. När du så djupt i din stalking och hamnat på crushens mormors kusins grannes profil. Klockan är halv 3 på natten, du har varit inne på hens sida i fler minuter än vad som är rimligt och du vet mer än du verkligen borde.

9. Instagram är din favoritsida på Safari. Så fort du skriver bokstaven I i webbläsaren kommer profilen till din crush upp. Oooppss…

10. När du stalkat din crush så djupt att du vet allt (och lite till) och sen behöver du anstränga dig jättemycket för att låtsas som att du inte vet något alls. ”Jaha, var du och såg en fotbollsmatch i helgen? Åh, det hade jag ingen aning om alls. Jag vet inget om dig alls. Vad hette du nu igen?”.

11. När du vill kolla vilka som är taggade i en bild, men knappt vågar klicka på bilden flera gånger för att risker att Instagram ska uppfatta det som en like. Överlevnadsinstinkt 2.0.

12. Ditt utbrott när du märker att din crush är hemlig på Instagram. What to do?? Men, du blir ändå taggad över att du hittat ett tillfälle att öva upp dina spionskills (de kan aldrig bli FÖR bra!).

13. Din pinsamt nöjda min när du tio minuter senare vet allt om personer. Mission accomplished! Ska man kanske sadla om? En karriär inom CIA? NSA – here I come!

Läs mer: 20 tydliga tecken på att du är en Tinder-missbrukare!