10 saker du vill veta om Penny Parnevik

Penny Parnevik i Let´s Dance

Influencern och tv-profilen Penny Parnevik är aktuell i TV4:s program Let´s Dance. Men vad gör Penny när hon inte dansar i tv-rutan? Vi listar 10 saker du kanske inte visste.
30 april, 2020

Penny Parnevik, 23, är dotter till golfspelaren Jesper Parnevik som år 2000 listades som den sjunde bästa spelaren i världen. Med familjens realityserie Parneviks blev de vänner med hela svenska folket, inte minst Penny som snabbt blev en ny medieprofil att räkna med.

Vem är Penny Parnevik – 10 Fakta

Ett av fyra syskon på P

Jesper och Mia Parnevik har fyra barn tillsammans som alla har namn som börjar på bokstaven P. Penny är näst äldst i syskonskaran efter storasystern och popsångerskan Peg Parnevik därefter kommer lillasystern Philippa Parnevik och brodern Phoenix Parnevik.

Poddar med systern

I podden Pillowtalk varvas skrattet med gråten när Penny pratar med storasystern Peg om kärleken och delar med sig av sina livshistorier. Med slogan ”cause girls stick together baby!” blev podden snabbt en succé med sin höga igenkänningsfaktor för kvinnor.

9-5 jobb

Under 2018 arbetade Penny i en amerikansk liten klädesbutik parallellt med sin karriär som influencer, inte för pengarnas skull utan för att få rutin i livet. Ett 9-5 jobb.

Har en känd komiker i släkten

Hennes farfar är Bosse Parnevik, 82, som på 60-talet var en av de största svenska komikerna.

Höll relationen hemlig

Sedan 2018 har Penny varit tillsammans med den tidigare professionella hockeyspelaren Douglas Murray men höll relationen hemlig i flera månader på grund av oron för reaktionen på deras stora åldersskillnad. Det skiljer 17 år mellan paret. Tillsammans har de sonen Atticus, 7 månader.

Sonens namn är hämtat ur en bok

Inför förlossningen avslöjade Penny på Instagram Stories vad som inspirerat till sonens namn, Atticus. Nämligen Harper Lee’s novelklassiker To Kill a Mockingbird. Där den varmhjärtade advokaten Atticus försvarade ofta oskyldigt anklagade svarta i det segregerade USA på 60-talet.

Storslaget frieri

När Douglas friade till Penny i februari 2019 sparades det inte på krutet. En privat strand hyrdes för dagen inkluderat påpassning av servitör. Under dagen åt, solade och badade paret tills Douglas gråtandes gick ned på knä… och självklart svarade hon ja!

Dansdrömmar

Penny har alltid drömt om att få delta i Let´s Dance. Inför tidigare säsonger har både hennes mamma, Mia Parnevik, samt storasystern Peg Parnevik blivit tillfrågade. Till slut fick Penny möjligheten. På Youtube kan vi följa hur hon jonglerar livet som nybliven mamma med dansträningarna.

Största förebilden är Reese Witherspoon

Penny ser upp till den amerikanska skådespelerskan Reese Witherspoon för hennes engagemang i kvinnors rättigheter och hennes roll som mamma. Penny drömmer själv om sex barn, och vill i framtiden arbeta för olika välgörenhetsorganisationer.

Alltid haft stort självförtroende

Redan som liten hade Penny ett gott självförtroende. Tidigt gick hon sin egen väg utan att bry sig om vad andra tyckte. Penny har en superpower, att vara sig själv, för ingen annan kan det! Hennes bästa tips för att bättra på självförtroendet är just att tänka i de banorna, du är du och ingen annan i hela världen kan vara just dig. När de negativa tankarna kommer till dig, släpp dem, det kan kräva tid och övning men hjälper när självförtroendet sviker.

Foto: TT

Källor: Instagram, Youtube

LÄS MER:

Penny Parnevik om bröllopet: ”Kommer nog inte hända

Peg Parnevik om psykisk ohälsa under karantän

Philippa Parnevik, 20, har opererats för hudcancer