Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

10 saker du behöver veta om Billie Eilish

04 apr, 2019 
Billie Eilish
Den amerikanska artisten Billie Eilish gör kometkarriär. Men vem är hon egentligen? Hur uttalar man hennes namn? Och varför innehåller hennes nya album citat ur tv-serien The Office? Här är allt du behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Hon har fem namn

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell lyder hela namnet. Men artistnamnet är faktiskt bara två av hennes namn. Och det uttalas Billie Eye-lish. ”Like eyelash, with a lish”, som hon själv förklarade det för BBC redan som 15-åring.

2. Hon är 17 år gammal

Hon föddes den 18 december 2001 vilket betyder att hon nyligen fyllt 17 år. Hon har både irländskt och skotskt påbrå men är uppvuxen i Highland Park, Los Angeles i USA. Hennes föräldrar Maggie Baird och Patrick O’Connel är båda musiker/skådespelare. Storebror Finneas O’Connel, född 1997, är också skådespelare och musiker. Han har bland annat setts i tv-serien Glee, i rollen som Alistar.

3. Som barn sjöng hon i kör

Billie Eilish började sjunga i kör redan som 8-åring i den prestigefyllda kören Los Angeles Children’s Chorus. Som 11-åring började hon skriva och skapa egen musik. Första singeln med titeln Ocean eyes kom 2015.  Då var hon 13 år gammal. Anledningen var att hennes danslärare visste att hon sjöng och bad eleverna skapa en låt. Storebror Finneas hade skrivit låten Ocean eyes och han och Ellie spelade in den och publicerade den på Soundcloud där den upptäcktes och blev viral inom 24 timmar.

Annons

4. Släppte andra albumet i mars

Debutplattan Don’t smile at me, släpptes 2017. I mars 2019 kom det andra albumet When we all fall asleep, where do we go? och låtarna ploppar upp i listor över hela världen. Musikvideon till låten Bury a friend behövde bara ligga ute strax över en vecka innan den sett över 35 miljoner gånger.

5. Gör musik med storebror

Storebror Finneas producerar Billie Eilish musik och de skriver texterna ihop – helst i brorsans gamla rum i huset där be båda växt upp. I rummet får det precis plats en säng, en keyboard och ett skrivbord.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Det är här vi spelat in varenda sak vi skapat”, säger Billie Eilish i en ny intervju med amerikanska ELLE.

6. Hon bor hemma

Finneas har flyttat hemifrån men Billie Eilish bor fortfarande kvar hos sina föräldrar i Los Angeles där hon växt upp och haft hemundervisning. Hon bor i rummet mitt emot Finneas gamla rum där hon har pennor upptejpade ovanför sängen för att alltid kunna skriva. I intervjun med amerikanska ELLE avslöjar hon också att hon har en anteckningsbok gömd ”där det finns mycket personliga saker som jag inte ens vill att mina föräldrar ska läsa”.

Annons

7. Har mamma och pappa med på turné

Familjen är högst delaktig i hennes karriär. Under turnéerna följer Billie Eilish mamma och pappa med. Billie spelar på Coachella i april i år, därefter ger hon sig ut på världsturné.

Inför skapandet av musikvideon till låten When the party’s over fick hennes mamma ställa upp som modell för att Billie skulle kunna filma vilka vinklar hon ville att videon skulle ha och sedan skicka in det till regissören.

8. Hon klär sig för att synas

Den som sett ett par bilder på Billie Eilish inser snabbt att hon ofta går klädd helt i en färg och ofta bär exklusiva märkeskläder.

”Jag vill att folk ska titta. Jag vill bli ihågkommen. Så var det även innan jag blev en artist, jag ville gå ut och se folk vända på huvudet”, säger hon i ELLE.

9. Är besatt av The Office

Hennes kärlek för tv-serien The Office är så stark att hon måste ha på den i bakgrunden konstant. Hon har sett alla avsnitt av alla säsonger 11 gånger om.

Annons

När jag vaknar sätter jag på The Office. När jag gör en burrito sätter jag på The Office. Jag behöver distraktionen för att inte tänka. Det är som terapi för mig. Jag har för mycket att tänka på och människor jag inte vill göra besvikna”.

Billie Eilish älskar The office så mycket att hon valt att sampla delar ut avsnittet Threat level midnight på låten My strange addiction som finns på nya plattan.

10. Har 16 miljoner följare

Billie Eilish har 16 miljoner följare på Instagram och antalet ökar dagligen. Där delar hon med sig av allt från outfits till behind the scenes-videos från musikvideoinspelningar och visar upp teckningar hon fått från fans.

Annons