10 saker du behöver tänka på om du hamnar i finkan!

14 maj, 2015

Den 12 juni är Orange is the New Black (äntligen!) tillbaka med en ny säsong – den tredje. Återigen får vi följa Piper Chapman och hennes inspärrade kamraters öden i kvinnofängelset. Vi har listat 10 tänkvärda punkter att ha i åtanke om du planerar att bryta mot lagen (please don’t). Men, om du leker med tanken hur ett liv i fängelset kan se ut – låt oss presentera hur din vardag ungefär skulle kunna se ut. Vi kan väl redan nu enas om att det verkligen inte är någonting att sträva efter – inte ens för dig som klär i orange!

1. Den där näringrika, ekologiska och utvalda maten du vant dig vid och numera tar för givet, den är ett minne blott. 

 

2. ”Åh, va många skönhetsprodukter jag har” – well, that’s one thing no one ever says in prison! Glöm alla favoritprodukter och skönhetsrutiner. Ledordet från och med nu är: basic. Use what your mama gave you – för du kommer inte ha något annat att tillgå. 


3. Det är inget spa du ska flytta till, det kan vi väl konstatera. Var glad om det ens finns varmvatten.

 

4. Unna sig ensamtid, lite mys med en tidning och en kopp te? Aldrig. Det kommer vara folk överallt. Det kommer att låta överallt. Hela. Tiden.

 

5. Fredagar går från att vara din bästa dag till att bli din värsta dag. Den där festglada känslan i kroppen, det första glaset bubbel, timslånga middagar, ett dunkande dansgolv… nä, vi tror inte det va. 

 

6. Du kommer till och med sakna att vakna upp bakis på lördagsmorgonen. 

 

7. Det kan komma en tid då du inte känner igen dig själv, då dina handlingar inte samspelar med dina sanna värderingar. Förhoppningsvis har du då en Taystee vid din sida.

 

8. Att hitta ett bra gäng är A och O. Du får helt enkelt tänka tillbaka dig till mellanstadiet (men för gud skull – hamna inte i fel gäng!)

 

9. Oavsett hur positiv du är kommer du aldrig att komma överens med alla. Det kommer att tända till, svartna för folks ögon och till slut – bli fight. Räkna med det. Och förberedd dig. 

 

10. Men, som tur är – folk kommer och går. Och när du minst anar det så står hon där: The new girl.

Den 12 juni har nya säsongen av Orange is the new Black premiär på Netflix.

 

LÄS ÄVEN!

11 saker vi lärt oss av Sex and the City!

9 kändisar som också dansar lika löjligt som du!

7 modehändelser vi vill ska hända 2015!

Har du koll på vår ny humordrottning?