10 orsaker att älska Colin Farrell

10 orsaker att älska Colin Farrell

23 juni, 2015

Nu är äntligen den andra säsongen av True detective här (visas av HBO Nordic och CMore). Charmiga, roliga ELLE-favoriten Colin Farrell spelar en av huvudrollerna, vilket påminde oss om att genast lista varför vi är så förtjusta i honom.

Läs även:

Colin Farrell – inte längre Hollywoods struligaste 

 

1. Bad boy-dagarna…

Det fanns inte en tjej i Hollywood som gick säker för Colins intresse under det tidiga 2000-talet. Alla, från Britney Spears till Elizabeth Taylor, hängde med Colin på den tiden. Att Colin drack som en svamp och petade i sig de flesta droger man kan komma på tycker vi självklart INTE var värt att hylla (men hans damhistorier och tokerier var definitivt underhållande att läsa om).

2 …och hans nya lugna livsstil

I dag har Colin dragit ner på tempot och lever för sina söner istället för att festa. Yoga, häng i lekparker, hälsosam mat och tidiga kvällar står nu på den förre festprissens schema.

 

3. Sångfågeln Farrell

I hyllade filmen Crazy heart spelar Colin den unga stjärnan Tommy Steele som vill samarbeta med sin gamla idol, spelad av Jeff Bridges. Oh boy, Colin kan verkligen sjunga och skulle kunna bli artist på heltid om han en dag tröttnar på Hollywood.

https://www.youtube.com/watch?v=hNcBrKX-1lQ

 

4. Spontanbröllopet

2001 blixtförälskade sig Colin i skådisen Amelia Warner (som idag är gift och har barn med Jamie ”Mr Grey” Dornan). Paret gifte sig i och skiljde sig innan vi ens hann blinka, men vi gillar ändå att Colin fick feeling och lät den styra. Att tänka efter är ju såå överskattat!

 

5. Filmen In Bruges

Fantastisk rulle från 2008. Smart, kul, spännande och med helt briljant dialog. En riktig smällkaramell.

 

6. Samarbetet med Dolce & Gabbana

Med de där skarpa dragen och ögon man kan förlora sig fullkomligt i förstår vi varför Domenico och Stefano valde sin gamle vän Colin som ansikte för nya doften Intenso.

 

7. Tigerland

Genombrottsfilmen där Colin spelar en kaxig soldat är riktigt bra. Och den gav en försmak om den kaxiga attityd han senare skulle visa upp i Hollywood.

 

8. Han gillar skandinaviska kvinnor

Efter att ha jobbat med Noomi Rapace ( i Dead man down) och regissören Liv Ullman (i Miss Julie) sammanfattar han sitt intryck av skandinaviska kvinnor så här:

– De har ett skarpt intellekt, otroligt stark karaktär, är sofistikerade, häpnadsväckande kreativa och har sinne för humor.

Tack Colin, vi vet, men gulligt av dig att påpeka våra fantastiska fördelar!

 

9. Han är skönt flummig

Så här säger Colin om att bli pappa:

– Jag är inte längre mittpunkten i mitt eget liv utan som en måne som ska kretsa runt de här andra kropparna, guida och skydda dem.

Flummigt men fint, eller hur?

 

10. Hans roll i Horrible bosses

Den usla attityden! Överkamningen! Kläderna! Lillfinger-ringen! Bara en människa med rejäl självdistans vågar spöka ut sig och spela en så här otrevlig karaktär.