Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

10 moments i Coocking with Paris Hilton vi behöver diskutera

18 aug, 2021 
AvLouise Berglund
Coocking with Paris på Netflix recension
Paris Hilton vet inte vad gräslök är, kämpar stenhårt för sitt uttryck ”sliving” och lagar mat i balklänning. ELLEs Louise Åström har sett Netflix nya matlagningsprogram Cooking with Paris. Här är 10 moments från första avsnittet vi måste diskutera.
Annons

Netflix har släppt ett nytt matlagninsprogram. Och det är ingen mindre än Paris Hilton som är programledare (och producent). Jag önskar att jag kunde säga "Mat-Tina, släng dig i väggen”. Dock vill jag snarare skrika "kan någon flyga in Mat-Tina asap!?".

Först och främst vill jag poängtera att Paris Hilton är en levande ikon. Så är det bara. Men jag fick migrän av det här programmet. Titeln lyder Cooking with Paris och i varje avsnitt har hon en känd gäst. I första avsnittet får hon besök av Kim Kardashian. Den som kan sin Kim K-historia vet att hon började sin karriär som assistent till Paris. De två realityikonerna är vänner sedan länge. Och nu ska de laga brunch tillsammans.

Kim Kardashian är gäst i första avsnittet av Coocking with Paris.
Kim Kardashian gästar första avsnittet av Coocking with Paris.

Här är 10 moments i Cooking with Paris vi måste diskutera:

1. Låt oss börja med en bra sak. För jag vet inte hur många sådana jag kan komma med. Att Paris Hilton har ett rosa munskydd i strass i matbutiken känns ändå upplyftande. Det matchar inte bara hennes Polly pocket-outfit utan fyller ju faktiskt en funktion samtidigt. Var kan jag köpa ett likadant? Mejla gärna mig.

Annons

2. Jag är lika delar upprörd och fascinerad över Paris Hiltons dåliga kunskaper kring mat och köksutrustning i allmänhet. Här är en lista på saker hon aldrig hört talas om: Gräslök, maträtten frittata, en blender, en tång och en diskmaskin. Citatet ”jag kallar den bara för the picking upping thing” är dock guld.

3. Paris Hilton har tre så kallade ”go to dishes”. Det är lite oklart om det är hennes favoriträtter eller de tre sakerna hon kan laga. Jag swishar 100 kronor till den som kan gissa en av maträtterna! Ingen? Rätt svar är: sliving nachos (sliving är hennes eget uttryck hon försökt branda i ett par år nu och är en sammansättning av orden slaying, killing it medan du är ”living your best life”), jello shots och lasagne. En trerätters man sent skulle glömma om man blev serverad.

Paris Hilton munskydd
Ikoniskt munskydd.

4. Jag och Paris har en sak gemensamt. Det känns mycket uppfriskande. ”Mornings are overrated”. Ska överväga att tatuera in.

Annons

5. Det blir rätt tydligt under avsnittet att Kim Kardashian kan laga mat medan Paris Hilton... inte kan det. Plötsligt är det som att Kim Kardashian är Paris assistent igen. Hon får steka french toast, skära kalkonbacon, ta ut fritattan ur ugnen och visa Paris Hilton hur man städar. ”Känns det som att du lagat mat med North”? frågar Paris. Snällis-Kim svarar undvikande att "det i alla fall är lika kul”.

6. Okej... Jag vill inte vara den som är den men vi måste prata om de sjuka dekorationerna. En festfixare har alltså fått komma dit för att blåsa upp typ 500 vita ballonger och placera ut enorma blomsterarrangemang. Och maten som serveras är... French toast med cornflakes och en frittata som ser ut som en ledsen rabarberpaj. Nej. Bara nej.

Kim Kardashian lagar mat med Paris Hilton
Kim Kardashian kämpar på i köket. Kul stund när hon frågar Paris om skålen hon håller i är en hundskål. Det var den inte.

7. Ändå fint att matvaran flingor hyllas av Paris Hilton. Man uppskattar ju att en miljardär har en så simpel favoritprodukt. ”Cereal is my favourite food-group”, konstaterar hon. Jag undrar dock hur personer som äter Lucky charms (flingor med marshmallows i) mår. Om inte matlagningskarriären går vägen finns det i alla fall nog med material i detta program för att kunna trycka upp en hel kollektion med citat-tishor.

Annons

8. Det finns en sak jag är mer nyfiken på än allt annat i första avsnittet. Det är den handskrivna receptboken med strass som innehåller alla recept. Har Paris Hilton skrivit den själv? Är beredd att försöka hitta prov på hennes handstil för att avgöra saken.

Paris Hiltons kokbok i Coocking with Paris på Netflix
En kokbok jag tyvärr inte kommer köpa.

9. Paris Hilton smälter ner marshmallows hon själv plockat ur från paketet med Lucky charms. Dessa blir en blå smet hon placerar i en form för att sedan kyla över natten. Tanken är sen att hon och Kimpa ska göra små roliga pepparkaksfigurer av marshmellows. Det går jättedåligt. Jag blir faktiskt lite ledsen. Paris har till och med använt ätbart glitter hon verkar jättepeppad på. Därför blir jag glad när hon lyckas använda en brännare och göra creme bruleé-yta på de molnformade marshmallowwfigurerna de gjort efter att Kim ryckt in med florsocker för att få dem att hålla formen.

10. Okej, jag vill faktiskt säga en bra sak till. Och det är att Paris konstaterar att hon levt som att hon vore 21 hela livet men nu som 40-åring ser fram emot giftemål och barn i framtiden. Gillar att hon bryter mot normerna och gör som hon själv vill. Alla har sin egen tidslinje!

TV: Se Fem saker du inte visste om Paris HiltonBrand logo
TV: Se Fem saker du inte visste om Paris Hilton

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons