10 konserter du inte får missa på Gröna Lund 2016

10 konserter du inte får missa på Gröna Lund 2016

Gröna Lund bjuder på fler konserter än någonsin i år, hela 65 stycken. Här är tio som du inte får missa!
20 april, 2016

2016 blir ett rekordår för Gröna Lund, med 65 konserter mellan den 5 maj och den 30 september. Vi har listat tio av de vi tror kommer bli de tyngsta och bästa upplevelserna, i datumordning. Alla börjar kl 20:00.

LÄS OCKSÅ: JOHNNY DEPP SPELAR PÅ GRÖNALUND I SOMMAR

5/5. Timbuktu och Damn!

Grönan öppnar starkt med Timbuktu och Damn. Som är vana att fylla området framför stora scenen till bristgränsen.

12/5. Silvana Imam

En av Sveriges just nu hetaste artister. Silvana utsågs till Årets artist på Grammisgalan 2015, hon vann Årets textförfattare på Musikförläggarnas Pris och blev även nominerad till Guldmicken på P3 Guldgalan 2016.

10/6. Sabina Ddubma

Sabina blev Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2016, och hon har redan vid 22 års ålder hunnit leverera hitlåtar som Not too young, Scarred for life och Effortless. Spotify listade henne förra året som en av de bästa artisterna att hålla koll på, och i det kan vi bara instämma. Läs ELLEs senaste intervju med artisten här. 

LÄS OCKSÅ: 15 GÅNGER ADELE VAR HUR UNDERBAR SOM HELST

20/6.  Joel Alme

Mycket mer sommarkänsla än så här blir det faktiskt inte. Flyktligan är enligt flera kritiker ett av förra årets bästa svenska album.

21/6. Dropkick Murphys

Dukat för drag med Bostonbandet som rockar på banjo, mandolin och säckpipa i genren som bäst beskrivs som celtic punk. Känner du för att stå still och mysa är nog inte det här bästa kvällen att vistas på Grönan.

30/6. Bloc Party

Bandet är ett av de största inom brittisk indiepop, och de har varit med länge. Gillar du Sonic Youth, Joy Division, Gang of Four och The Cure så kommer det här vara en av de absolut bästa konserterna i sommar.

LÄS OCKSÅ: ELLE HÄNGER MED FIRST AID KIT PÅ POPAGANDA

20/8. Melissa Horn

Melissa Horn har tagit en självklar plats på den svenska musiktoppen, och hennes musik har en speciell förmåga att beröra publiken. Det kommer garanterat bli en härlig spelning i sommarkvällen.

25/8. Millencolin

Bandet blev under 90-talet synonymt med skatekultur, och sångaren Nicola Sarcevic har även haft en stark solokarriär. Men bandet kör fortfarande på, och i sommar är de en given favorit på Grönan.

1/9. Elliphant

Elliphant intog Stora Scen på Grönan förra året också, och efter succén är det endast naturligt att hon gästar i år igen. Hon har samarbetat med bland andra Major Lazer, Skrillex och Azealia Banks, så hon vet uppenbarligen hur man får folk att dansa.

22/9. Daniel Adams-Ray

2010 lärde hela svenska folket sig texten till Daniels megahit Gubben i lådan. Han har blivit ett givet inslag i den svenska sommaren, och självklart även utanför.

LÄS OCKSÅ: JOHNNY DEPP SPELAR PÅ GRÖNALUND I SOMMAR