Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

23 feb, 2022 
AvJessica Rådne
julia roberts, halle berry, jennifer aniston
Många är stjärnorna som har talat öppet om sina tankar kring skönhetsingrepp. Här är de som säger nej till fillers, botox och operationer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
TV: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

I Hollywood spelar utseendet ofta en stor och viktig roll. Den som vill slå sig in i modellbraschen, musikindustrin eller filmens värld får räkna med att hamna under lupp. I takt med att skönhetsingrepp blir allt mer utbrett bland så väl kändisar som vanlisar, väljer vissa stjärnor att ta ställning emot.

Här är tio stycken som säger nej till kosmetiska ingrepp.

Pink

pink
Alecia ’Pink’ Moore.

Världsartisten Alecia ’Pink’ Moore, 42, har i musik och intervjuer slagit ett slag för vikten av att acceptera och älska sig själv för den du är. I ett inlägg på Twitter från januari 2020 skriver hon:

Annons

”Brev till mig själv; Kära Jag, du håller på att åldras. Jag ser rynkor. Särskilt när du ler. Din näsa växer…Du ser(och känner dig) konstig när du nu vänjer dig vid denna nya verklighet. Men din näsa liknar dina barns, och ditt ansikte skrynklar sig då du skrattar. Och ja din idiot..du har varit en rökare”.

Hon fortsätter twittra:

”Fortsatt brev till mig själv: Då och då överväger du att förändra ditt ansikte, men när du ser på ett tv-program där du vill tyda vad personen känner… och deras ansikte inte rör sig. Jag kan inte ställa mig bakom sådant. Det går bara inte”.

Kate Winslet

kate winslet
Kate Winslet.

Titanic-stjärnan Kate Winslet har talat öppet om hur hon vill omfamna sina kurvor på kroppen och ålderstecken i ansiktet.

Annons

– Det går mot min moral, hur mina föräldrar uppfostrade mig och vad jag anser vara naturlig skönhet. Jag kommer aldrig ge efter, har hon sagt om skönhetsingrepp i The Thelegraph.

HalLe Berry

Halle Berry
Halle Berry.

– När du ser alla runt omkring dig som gör ingrepp, tänker du stundtals att ”Måste jag göra samma sak för att överleva i den här branschen?”, har 55-åriga Hale Berry medgett för Yahoo! Beauty.

– Jag tänker inte ljuga och påstå att dessa tankar aldrig slår mig, för jag får ständigt sådana förslag. Det är nästan som en drog som folk försöker sälja på dig. Det är hur jag upplever det.

Annons

Skådespelaren menar att hon har en ständig inre dialog kring vad äkta skönhet är, och gång på gång kommer fram till att det inte handlar om ytan.

Cameron Diaz

Cameron Diaz
Cameron Diaz.

Efter tidigare misslyckade försök med botox, har skådisen Cameron Diaz, 49, ändrat uppfattning om ingrepp av olika slag.

– Det förändrade mitt ansikte på ett så konstigt sätt att jag kände ”nej, jag vill inte se ut så’” Jag vill hellre se mitt ansikte åldras än att ha ett ansikte som inte tillhör mig alls, menar hon.

Meryl Streep

meryl streep
Meryl Streep.

Oscar-vinnaren Meryl Streep, 72, menar att som skådis måste man kunna jobba med ansiktsuttryck, och att ingrepp försvårar den konsten.

Annons

– När jag ser ingrepp på människor jag möter blir det som en störning i kommunikationen. Det är som att det är någonting i vägen, och det, för en skådespelare, är som att bära en slöja. Det är inte en bra grej, sa hon i Vanity Fair 2009.

Salma Hayek

Salma Hayek
Salma Hayek.

Skådespelaren Salma Hayek, 55, tycker det är tragiskt när unga kvinnor börjar mixtra med sitt utseende. För InStyle har hon förklarat:

– Jag tycker det är fruktansvärt att tjejer i sena tjugoårsåldern injecerar saker i sina ansikten och läppar. Någon sa en gång till mig att ”om jag tar död på musklerna nu kommer jag aldrig bli rynkig”. Helt otroligt, eller hur?

Annons

Kirsten Stewart

kirsten stewart
Kristen Stewart.

I en intervju mer Harpers Bazaar har Twilight-stjärnan Kirsten Stewart, 31, slagit fast:

– Jag är så rädd för idén att göra någonting. Det kanske är väldigt arrogant av mig men jag vill inte förändra något med mig själv. Jag tror kvinnorna som gör det förlorar förståndet. Det är vandalism.

Emma Thompson

emma thompson
Emma Thompson.

Den brittiska skådespelaren Emma Thompson, 62, har sagt i intervjuer att skönhetsoperationer är ”galenskap”.

Annons

– Det är inte normalt att genomgå sådant, och kulturen vi skapat som signalerar att det är normalt, den är onormal. Varför ber folk någon annan att skära upp dem och stoppa in saker i deras kroppar? Vad är det för något, vad är det vi gör mot oss själva?, frågar sig stjärnan i Hello Magazine.

I samma intervju uttrycker hon en rädsla för att samhället i framtiden ska bestå av en ”super-kultur” där unga människor får uppfattningen av att inte duger till som de är.

– Det är kroniskt ohälsosamt. Och det är inte normalt, konstaterar hon.

Jennifer Aniston

jennifer aniston
Jennifer Aniston.

– Jag har sett kvinnor som försöker hålla sig evigt unga och vad de gör mot sig själva. Jag är tacksam över att lära mig från deras misstag, för jag injicerar inte något i mitt ansikte. De försöker stoppa klockan och allt du kan se är en osäker person som inte låter sig själv bara åldras, menar Vänner-stjärnan Jennifer Aniston, 53, i en intervju med Yahoo!

Annons

Julia Roberts

julia roberts
Julia Roberts.

Kvinnan med Hollywoods största leende, Julia Roberts, 54, har berättat för amerikanska ELLE om sin syn på skönhetsingrepp.

– Jag vill ha en uppfattning om hur jag kommer att se ut som äldre innan jag börjar släta ut allting. Jag vill att mina barn ska veta när jag är förbannad, när jag är glad och när jag är förvirrad. Ditt ansikte berättar en historia... och det borde inte vara en historia om din resa till skönhetskliniken.

Se också: Vårens stora hudvårdstrenderBrand logo
Se också: Vårens stora hudvårdstrender

Källa: Page Six, Expressen, Metro Mode

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons