Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

10 härliga sommarfilmer för regniga dagar på semestern

09 jul, 2018 
AvSofia Börjesson
Här finns 10 filmtips.
Äntligen sommar – och äntligen semester. Vi hoppas givetvis på mycket sol, bad och härliga utflykter, men visa av erfarenhet kring svensk sommar så vore det dumt att inte planera för de regniga dagarna på semestern också. Här kommer därför lite filmtips för sommarens inomhusdagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nytt på Disney+ i aprilBrand logo
Nytt på Disney+ i april
Här är några av filmerna och serierna som dyker upp på streamingtjänsten i april.

Smaken är som baken – delad, och därför har vi försökt att få in såväl skräck som romantik och drama bland våra filmtips. Men en sak har de förstås gemensamt: de utspelar sig på sommaren.

Känn ingen sorg

Ingen sommar utan Håkan Hellström, och gärna i form av denna film från 2013. Huvudkaraktären Påls dröm är att syssla med musik, men han lider av en fruktansvärd scenskräck. En sommar träffar han Eva och snart börjar saker och ting hända i hans liv – men allt är inte positivt.

Känn ingen sorg – trailer

Call Me By Your Name

Omåttligt populära Call me by your name utspelar sig på den italienska landsbygden en sommar i början av 1980-talet. Detta romantiska drama vann en Oscar för bästa manus efter förlaga 2018, och var även nominerad för bästa film och bästa manliga huvudroll.

Annons

Call Me By Your Name – trailer

Dirty Dancing

”Nobody puts Baby in a corner.” Gör en ansats att lära dig det berömda svanhoppet inför sommarens strandhäng! Det är omöjligt att göra en lista över sommarfilmer och inte ha med Dirty Dancing – den har allt från kokosnötter och hawaiikransar till magiska sommarflörtar.

Dirty Dancing – trailer

Den bästa sommaren

Att se Kjell Bergqvist i sin roll som sommarpappa är ingenting annat än en fröjd för ögat. Annika (Rebecca Scheja från duon Rebecca och Fiona) och Mårten (Anastasios Soulis) är barnen från storstaden som spenderar sommaren i Molkom. Men sommarpappan Yngve verkar inte alls gilla barn särskilt mycket.

Annons

Den bästa sommaren – trailer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Den bästa sommaren från Magnolia Agency via Vimeo.

Eat Pray Love

Behöver du lite motivation och inspiration så här i semestertider? Då finns det knappast en bättre film att tillgå än Eat Pray Love. Liz inser att hon har gått från förhållande till förhållande hela sitt liv och bestämmer sig för att bryta upp från allt och lära känna sig själv. Hon åker till Italien, Indien och Bali i hopp om att komma hem som en klokare och helare människa.

Eat Pray Love – trailer

Sunes sommar

Vill du istället ha en riktig skrattfest med en stor dos nostalgi är det förstås Sunes sommar som är svaret på din regniga dag. Familjen Andersson åker på husvagnssemester och pappa Rudolf tror sig bli både amputerad och blind, Håkan blir överkörd av Annas sommarfling Leffe och Sune gör allt för att få mynt till leksaksautomaten för att impa på Cornelia.

Annons

Sunes sommar – trailer

Moonrise Kingdom

Wes Anderson gestaltar sommar som ingen annan. I hans film Moonrise Kingdom från 2012 får vi följa Sam och Suzy som träffas på ett scoutläger och bestämmer sig för att rymma. I rollerna hittar vi inga mindre än Bruce Willis, Edward Norton och Frances McDormand.

Moonrise Kingdom – trailer

Stand By Me

Fyra pojkar, med individuella problem, går på jakt efter ett försvunnet lik. Det initiala syftet är ära och berömmelse, men i själva verket händer mycket, mycket mer mellan de fyra. En sommarklassiker!

Annons

Stand By Me – trailer

Hajen

Jaga upp dig själv lite extra inför sommarens havsbad! Klassikern Hajen från 1975 håller än för den som vill öka pulsen i sommar.

Hajen – trailer

Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Utspelar den sig på sommaren? Oklart, kanske. Men det spelar egentligen ingen roll om du inte har sett denna Oscarsbelönade film från 2017. Frances McDormand spelar den sörjande, och heligt förbannade, mamman Mildred vars dotter blivit våldtagen och mördad sju månader tidigare. Trots den mörka handlingen finns det plats för kärlek och skratt i denna sjufaldigt Oscarsnominerade film. Se den!

Annons

Three Billboards Outside Ebbing Missouri – trailer

Läs mer:

18 bra filmer att se på Netflix i sommar

10 dokumentärfilmer om kvinnor som du bara måste kolla in (gärna redan i helgen!)

10 riktigt bra filmer – baserade på verkliga historier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons