Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

10 geniala beslut kvinnor tagit i filmer

06 maj, 2020 
AvMalin Ny
Samantha i Sex and the City och Andrea i Djävulen bär Prada. Här är tio kvinnliga karaktärer som har tagit geniala beslut i film och tv!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Filmer kan bjuda på skratt, gråt och i de bästa stunder en riktigt härlig revansch. Vem kan till exempel någonsin glömma när Andy äntligen lämnade Miranda i Paris i Djävulen bär Prada eller när Minnie bjöd på en paj med en otippad ingrediens i The Help?

Här är tio geniala beslut som kvinnor tagit i filmer!

Djävulen bär Prada (2006) 

Anne Hathaway har huvudrollen i Djävulen bär Prada.

I Djävulen bär Prada får den något naiva Andrea ett eftertraktat jobb på den mest glamourösa modetidningen i New York, Runway. Hennes elaka chef Miranda sätter dock henne rejält på prov, gång på gång. Till slut får Andy nog och lämnar Miranda på plats i Paris vilket får oss tittare att jubla av välbehag.

Annons

Legally Blonde (2001)

I Legally Blonde vill huvudrollen Elle Woods vinna tillbaka sitt ex Warren och börjar därför plugga juridik för att bevisa att hon är seriös. I slutet vädjar Warren om att Elle ska ta tillbaka honom och hon tackar nej på ett väldigt tillfredsställande sätt.

– Om jag ska hinna bli chef på en advokatfirma innan jag är 30 behöver jag ha en kille som inte beter sig som en idiot, säger hon i filmen.

Dolda Tillgångar (2016)

Handlar om Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson som var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden.

En av scenerna står ut särskilt mycket i filmen och det är när Katherine Johnson tar det geniala beslutet att stå upp för sig själv mot läraren Mr. Harrison. Harrison är nämligen upprörd när Katherine inte är på sin plats och då förklarar Katherine argt hur långt hon måste gå till de färgades toalett i en annan byggnad. Harrison förbjuder då de segregerade toaletterna genom att personligen slita ner skylten Toalett för färgade.

The Help (2011)

Emma Stone, Octavia Spencer och Viola Davis i The Help.
Emma Stone, Octavia Spencer och Viola Davis i The Help.

The Help är baserad på Kathryn Stocketts bästsäljande roman med samma namn och skildrar bland annat situationen för afroamerikanska kvinnor som arbetar som hembiträden för vita överklassdamer i 1960-talets Mississippi. Minny, en av hembiträdena som spelas av Octavia Spencer, bestämmer sig i filmen för att hämnas på sin före detta chef Hilly och bjuder henne på en oförglömlig paj – gjord av bajs.

Annons

Bring It On (2000)

00-talsklassikern Bring it On handlar om cheerleadinglaget Toros och den nya kaptenen Torrance som gör allt för att vinna i det nationella mästerskapet. I en av de bästa scenerna i filmen avslöjar två från ett annat lag, Clovers, att någon ur Toros har stulit hela deras koreografi.

Före detta fruars klubb (1996)

I Före detta fruars klubb har Annie, Brenda och Elise blivit dumpade av sina män för en yngre kvinna, trots att de i åratal har hjälpt dem att klättra på karriärstegen. I en av scenerna tvingar de sina ex att betala för all smärta de har åsamkat dem vilket bara måste ses.

Sex and the City (2008) 

Kim Catrall och Sarah Jessica Parker i Sex and the City.
Kim Catrall och Sarah Jessica Parker i Sex and the City.

I filmen Sex and the city tar handlingen som bekant vid där tv-serien avslutats – Samantha har bland annat flyttat till Los Angeles för att hjälpa sin partner Smith i hans skådespelarkarriär och Carrie ska gifta sig med Mr Big. Ett av de mest geniala besluten tas av Samantha som inser att hon vill satsa på en relation med sig själv istället för att ständigt kompromissa i sin relation med Smith.

Annons

– Jag älskar dig, men jag älskar mig själv mer. Jag har varit i en relation med mig själv i 49 år och det är den jag behöver jobba på, som hon säger.

Always Be My Maybe (2019) 

Handlar om stjärnkocken Sasha och musikern Marcus som träffas igen efter 15 år och gamla känslor vaknar till liv. Det geniala kommer i slutet när hon bestämmer sig för att leva det ultimata livet enligt henne – och dessutom har en fling med Keanu Reeves!

Bridget Jones Dagbok (2001)

Renee Zellweger spelar Bridget Jones i Bridget Jones Dagbok.
Renee Zellweger spelar Bridget Jones i Bridget Jones Dagbok.

Bridget Jones Dagbok, som är baserad på en dagboksroman av Helen Fielding, består av en hel del klassiska scener, och en av de bästa är när Bridget tackar nej till att jobba hos före detta chefen och älskaren Daniel med motiveringen att hon hellre skulle ta ett jobb som “gick ut på att torka Saddam Husseins rumpa än att jobba nära honom igen“.

Annons

Almost Famous (2000)

I slutet av musikfilmen Almost Famous gör groupien Penny Lane ett genialiskt beslut enligt många när hon väljer att inte ge ut sin egen adress när rockstjärnan Russell, som hon varit älskarinna till, äntligen vill komma till henne. Istället ger hon adressen hem till den unga journalisten William som hon tycker förtjänar en ursäkt från stjärnan.

Foto: TT

LÄS MER:

10 bästa filmerna för den som blivit dumpad

Streamingtips? Här är kändisarnas favoritfilmer och serier

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

Annons