10 bästa filmerna för den som blivit dumpad

Bästa filmerna för dig som har blivit dumpad.

Har du blivit dumpad? Eller har du svårt att komma över ett ex? Här är de tio bästa filmerna för dig som går igenom en separation.
30 april, 2020

De flesta av oss har nog varit där någon gång och att få sitt hjärta krossat är inte direkt det roligaste man kan vara med om. Ofta känns det som att det inte finns något som kan få en att må bättre och att se lyckliga par på film gör inte heller saken bättre (ja, vi syftar på dig Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta).

Tur då att det finns filmer som även skildrar mindre lyckade relationer och som kan hjälpa dig genom jobbiga känslor och sorg. Här är de tio bästa filmerna för dig som går igenom en separation.

Marriage Story (2019)

Scarlett Johansson och Adam Driver i Marriage Story.

Scarlett Johansson och Adam Driver i Marriage Story.

Handling: Teaterregissören Charlies och skådespelaren Nicoles äktenskap börjar att knaka i fogarna och Nicole tar med sig parets åttaåriga son Henry och flyttar till Los Angeles från New York. Hon anlitar en skilsmässojurist vilket drar igång en jobbig vårdnadstvist.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Handling: Joel, spelad av Jim Carrey, upptäcker att hans flickvän Clementine, Kate Winslet, har fått hjälp av ett företag att radera alla minnen av honom och deras förhållande från hennes minne. Han tar kontakt med samma företag och ber om att få samma procedur gjord på honom.

High Fidelity (2000)

Handling: I filmatiseringen av boken med samma namn blir Rob (John Cusack), som driver en skivaffär, dumpad av sin fästmö. Han har en kort affär med en folksångerska, men när exet träffar en ny inser Rob att han vill ha henne tillbaka.

Legally Blonde (2001)

Reese Witherspoon som Elle Woods i Legally Blonde.

Reese Witherspoon som Elle Woods i Legally Blonde.

Handling: Populära Elle Woods (Reese Witherspoon), ordförande för Delta Nu studentförening, börjar studera juridik på Harvard för att bevisa för sin expojkvän att hon inte bara är ett snyggt yttre.

Casablanca (1942)

Handling: Rick Blaine (Humphrey Bogart) äger en nattklubb i Casablanca och får problem när hans ex Ilsa (Ingrid Bergman) plötsligt dyker upp och vill köpa utresepapper tillsammans med maken Laszlo.

Gone Girl (2014)

Handling: Handlar om det gifta paret Nick (Ben Affleck) och Amy Dunne (Rosamund Pike). När de ska fira sin femte bröllopsdag försvinner Amy under mystiska omständigheter och Nick blir misstänkt för brottet.

(500) Days of Summer (2009)

Joseph Gordon-Levitt och Zooey Deschanel.

Joseph Gordon-Levitt och Zooey Deschanel i (500) Days of Summer.

Handling: Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) träffar Summer Finn (Zooey Deschanel), blir snabbt djupt förälskad och paret börjar dejta. En dag gör hon plötsligt slut och Tom försöker att förstå varför genom att tänka tillbaka på olika perioder med henne från och med dagen de träffades.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Handling: En kväll får Cal, spelad av Steve Carell, reda på att hans fru Emily vill skiljas. Frun hittar en ny direkt medan Cal har svårt att gå vidare. På en bar träffar han playern Jacob (Ryan Gosling) som lär honom allt han kan.

The Wedding Singer (1998)

Handling: Utspelar sig på mitten av 80-talet där Robbie Hart (Adam Sandler) försörjer sig genom att sjunga på bröllop. På en spelning träffar han Julia (Drew Barrymore), en servitris som precis ska gifta sig med kvinnokarlen Glen.

La La Land (2016)

Ryan Gosling och Emma Stone.

Ryan Gosling och Emma Stone.

Handling: Jazzpianisten Sebastian och skådespelerskan Mia blir förälskade i varandra, men ju mer framgångar de når allt svårare blir det att få förhållandet att fungera.

Foto: TT

LÄS MER:

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

De bästa filmerna 2020 som baseras på en sann historia

Streamingtips? Här är kändisarnas favoritfilmer och serier