Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Zendayas omtalade röda mattan-looks – hemliga budskapet bakom

08 apr, 2024 
Röda mattans starkast lysande stjärna – eller som vi också kallar henne, Zendaya – har gjort det igen. Under pressturnén av nya Challengers har hon levererat panglook efter panglook där hon matchar filmen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #10 - Philippa ParnevikBrand logo
Min look #10 - Philippa Parnevik

Om vi fick mandatet att kröna en Hollywood-drottning av röda mattan, hade valet blivit enkelt. Zendaya kammar hem priset!

Det är nämligen inte bara som skådespelare Zendaya gör stort avtryck. Inte heller på röda mattan lämnar hon någon besviken. Tvärtom har hon kommit att bli en modeikon att räkna med på premiärer och galor.

Sedan flera år tillbaka har hon teamat upp med den trogna stylisten Law Roach och tillsammans har duon bjudit oss på en rad minnesvärda stilögonblick. Med kreativa och lekfulla looks – som inte sällan matchar med filmen som skådespelaren är aktuell med – skapar de röda mattan-magi.

Annons

Zendayas tennislooks på röda mattan

Och nu har hon gjort det igen! Den pågående pressturnén för den kommande filmen Challengers får just nu stor uppmärksamhet, mycket tack vare – ja, du har redan gissat det – Zendayas outfits. Återigen väljer skådespelaren att hylla den aktuella filmen genom sina klädval.

I den romantiska sport-komedin spelar hon en tennisspelare – vilket nu syns tydligt på röd mattan. Tennisvitt, limegrönt och galablåsor med printat tennisracket – spana in Zendayas bästa looks hittills.

Tennisklänning och rosett från Thom Browne

Game, set, match! Under Londonpremiären bar Zendaya den här vita tennisklänningen med hög slits – och matchande rosett i håret – från Thom Browne.
Annons

Tennisvitt Calvin Klein-set

Zendaya i ett vitt, skräddarsytt set med kjol och kavaj från Calvin Klein. Matchar gör hon med halsband från Bulgari.

Bollklacken

Zendaya i en sportig miniklänning från Loewe. Skorna! Skorna!

Annons

Tennisvit look

Zendaya i en skräddarsydd, vit, axelbandslös klänning från Louis Vuitton med ett skärp över höfterna. Det är lätt att dra kopplingar till vitt tennismode. Till detta bär hon smycken från Bulgari.

Louis Vuitton-set från 1999

Här bär skådespelaren ett limegrönt set från Louis Vuittons vår- och sommarkollektion för 1999, designad av Marc Jacobs. Matchar gör hon med väska i samma nyans och ett par remsandaletter i silver.

Annons

Louis Vuitton-rutor blir tennisrutor

Vad passar bättre när du ska promota en tennisfilm, än att komma iklädd en kappa från Louis Vuittons vår- och sommarkollektion 2013, med modehusets klassiska rutmönster – i grönt och vitt? Inget, säger Zendaya. Och vi hör henne!

Tennisprintad galaklänning från Loewe

Zendaya i en skräddarsydd, golvlång skimrande klänning från Loewe. Klänningen har en djup v-ringning, hög slits och – såklart även – ett print av en tennisspelare på. Jonathan Anderson, som är creative director för modehuset, är även kostymdesigner för filmen.

Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons