Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

10 gånger Zendaya har matchat filmen på röda mattan

11 jan, 2022 
Zendaya matchar filmen på röda mattan
Zendaya använder ofta sin outfit för att hylla den film hon är aktuell med. Spana in tio gånger hon har matchat sin röda mattan-look med den film som har premiär.
Annons
Fem saker du kanske inte visste om ZendayaBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Zendaya

Zendaya är allt annat än tråkig på röda mattan. Tvärtom har hon kommit att bli en modeikon att räkna med på premiärer och galor – och helt klart den Hollywoodstjärna som vi tycker är allra roligast att följa på dessa typer av tillställningar just nu. Anledningen? Skådespelarens (och hennes trogna stylist Law Roach) lekfulla kreativitet. Tillsammans skapar de inget annat än röda mattan-magi.

Den Emmy-vinnande skådespelaren bjuder till exempel inte sällan på matchande outfits till den film som har premiär. Spana in några av dessa tillfällen nedan.

Zendaya i Spindelmannen-Looks på röda mattan

Zendaya på Spindelmannen-premiär
Zendaya i Valentino-klänning på Los Angeles-premiären av nya Spindelmannen-filmen.

Under turnén av Spider-Man: No way home hösten 2021 såg vi flera fantastiska exempel på hur stjärnan hyllade filmen på röda mattan. Här iklädd en Valentino-klänning med tydliga referenser till Marvel-produktionen.

Annons
Zendaya på premiären av Spindelmannen
Tydliga referenser till Spindelmannen-filmen när Zendaya dök upp på röda mattan under London-premiären.

Och under London-premiären av samma film dök stjärnan upp på röda mattan iklädd en smyckad oversize-kavaj signerad Alexander McQueen tillsammans med strumpbyxor som också var prydda med ett glittrande nät. Matchade gjorde hon med ett par spindelvävsörhängen.

Zendaya i svart klänning med guldskelett i ryggen
Zendaya på Ballon D'Or i Paris 2021.

I november 2021 dök Zendaya upp på röda mattan i en svart klänning signerad Roberto Cavalli. Den långärmade klänningen hade ett guldskelett i ryggen, vilket Spider-Man-fans tyckte påminde om Doctor Octopus.

Annons

Zendaya på filmpremiär av Spindelmannen 2019

Zendaya i röd och svart klänning på Spindelmannen-premiär 2019
Zendaya i paljettklänning på premiären av Spider-Man: Far From Home i Los Angeles 2019.

På premiären av den tidigare filmen Spider-Man: Far from home 2019 valde Zendaya att bära färgkombinationen rött och svart. Hon entrade röda mattan i en paljettklänning från Armani Privé.

Zendaya matchar filmen Dune på röda mattan

Zendaya på filmfestivalen i Venedig 2021
Zendaya stal showen under filmfestivalen i Venedig 2021 iklädd Balmain-klänning och grön smaragd.

På filmfestivalen i Venedig i september 2021 var det premiär för den hypade filmen Dune. Zendaya bar en draperad Balmain-klänning i läder som drog tankarna till den fiktiva ökenplaneten.

Annons
Zendaya på pressevent för Dune i London 2021.
Zendaya under pressevent i London, oktober 2021.

Under ett pressevent för samma film under filmfestivalen i London i oktober dök Zendaya upp i en kedjeprydd topp och brun- och vitrutig kjol från Vivienne Westwood. Utöver färgskalan, vilket är den uppenbara kopplingen, för looken även tankarna till karaktärens rustning i Dune.

Zendaya i fantastisk kreation signerad Rick Owens på London-premiären av Dune.

Och under Londonpremiären av filmen Dune bar Zendaya en paljettklänning från Rick Owens höstkollektion 2021. Klänningen hade hundraprocentig tappa hakan-effekt på alla som såg den (väl?) och Zendaya såg ut som en livs levande Sci-Fi-drottning. Den skulpturala silhuetten upptill flirtade också med den sjal som karaktären bär i filmen.

Annons

Zendaya på premiär för Space jam

Zendaya på röda mattan av Space Jam
Zendaya på premiären av Space Jam: A New Legacy i LA, sommaren 2021.

Under Los Angeles-premiären av barnfilmen Space Jam: A New Legacy, där Zendaya gör en av rösterna, kom stjärnan till röda (lila) mattan i en flerfärgad outfit med jacka och shorts från Moschino. En look som rimmar väl med filmen.

Zendaya hyllar The Greatest showman på röda mattan

Zendaya på röda mattan för The greatest showman
Zendaya på världspremiären av "The Greatest Showman" 2017.

Under premiären av musikalen The Greatest Showman i New York 2017 valde Zendaya att bära den här rödsvarta tyllklänningen signerad Viktor & Rolf.

Annons
Zendaya i smokingkavaj från Ralph Lauren
Zendaya refererar till The Greatest showman på röda mattan.

Och ännu tydligare blev referensen till filmen under premiären i Mexico City några månader senare, där hon dök upp på röda mattan i en röd smokingjacka från Ralph Lauren.

Foto: TT

Annons